2024. június 15.
„A támadóink egyéni képessége dönthet Svájc ellen”
A Fradi korábbi BL-hőse, a Svájcot is megjáró Vincze Ottó szakértett a szombati Eb-csoportmeccs előtt.

Ha Ferencváros és Svájc, akkor minden szurkolónknak Vincze Ottó ugrik be. A korábbi középpályásunk egyrészt a ’95-ös BL-Fradi sztárjaként két emlékezetes gólt vágott a zürichi Grasshoppersnek, amikor csapatunk idegenben 3-0-ra diadalmaskodott, másrészt maga is légióskodott arrafelé a Sion színeiben. Magyarország szombaton 15 órakor Kölnben lép pályára a helvétek ellen a németországi Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában. Vincze szerint jók az esélyeink arra, hogy pontszerzéssel kezdjünk és ehhez három Eb-résztvevő játékosunk, Dibusz Dénes, Botka Endre és Varga Barnabás közül utóbbi góljai járulhatnak hozzá a leginkább.


Az első mérkőzése lesz a magyar válogatottnak az Eb-n, az ilyen meccsek mindig nagyon fontosak. 2016-ban az osztrákok ellen emlékezhetünk, hogy a győzelem mekkora lendületet adott a válogatottnak a folytatásban Izland és Portugália ellen – emlékezett vissza Vincze Ottó, aki hozzátette mi dönthet Svájc ellen. – Egyforma erősségűnek ítélem meg a két nemzeti csapatot, az lehet majd a döntő a mérkőzésen, hogy a csapatjáték mellett az egyéni képességek mennyire érvényesülnek, gondolok itt elsősorban Szoboszlai Dominikra, Sallai Rolandra és természetesen Varga Barnabásra, akik a támadójátékunk meghatározó játékosai. Az ellenféllel különösebben nem foglalkoznék, - hogy most játszik-e egy Breel Embolo vagy sem - nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk. Az Izrael elleni 3-0-s győzelem során biztató volt a csapat játéka. Örülök, hogy Barna ismét megtalálta a góllövő cipőjét.

Varga góljaira Svájc ellen is számít Vincze


A selejtezők során csapatkapitányunk, Dibusz Dénes parádézott a kapuban, ám a sérüléséből visszatérő Gulácsi Péter az Eb előtt Írország és Izrael ellen a négyből három félidőt kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól, míg kapusunk csak egyet…


Nehéz helyzetben van Marco Rossi, nem irigylem érte. Dibusz Dénest nagyon kedvelem, ikonikus játékossá nőtte ki magát a Fradiban, szerintem, amikor nem volt egészséges Gulácsi Péter jól élt a lehetőséggel, sok meccset hozott a válogatottnak. De mint Írország és Izrael ellen is láthattuk, valószínűleg Gulácsi fogja Rossi bizalmát élvezni elsősorban. Ő az, aki egy topbajnokságban véd évek óta, és súlyos sérülése után is remek formába került. Sajnos ez Dibusznak rosszkor jött" – tette hozzá Vincze, aki reméli a harmadik ferencvárosi labdarúgó, Botka Endre is többször lehetőséget kap majd a németországi tornán.

 

 

 

Cikkajánló

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

Botka: „Az első félidőben jöhetett volna a második gól”

Válogatott védőnk szerint a szurkolóknak is köszönhető az első félidőben mutatott remek játék – VIDEÓ!

„Jobb helyzetkihasználásra van szükség”

Holland vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Midtjylland elleni visszavágó után értékelt.

Döntetlen hazai pályán, az Európa Ligában folytatjuk

Cissé góljával vezettünk, de egyenlített a Midtjylland, így az Európa Liga playoffkörében folytatjuk.

HSA Hónap játékosa: Traoré lett július legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon mali szélsőnket látták július hónap legjobbjának.

FTC-FC Midtjylland: parkolási lehetőség!

A kedd esti BL-selejtezőre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin