2024. október 17.
„A mai napig érzem a szurkolók szeretetét”
Pinte Attila amikor csak teheti, a Groupama Arénában szurkol a Fradinak.

2000 és 2002 között 52 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen kilenc gólt lőtt a Ferencvárosban Pinte Attila. Somorjai születésű korábbi futballistánk a 2000/2001-es szezonban bajnoki címet ünnepelhetett zöld-fehér színekben. Jó szívvel emlékezik vissza az FTC-nél eltöltött két idényére.

- Nagyon sok szép emléket őrzök abból az időszakból. Szerencsére voltak emlékezetes mérkőzéseim. Például a Vasasnak egyszer két gólt rúgtam, míg a Debrecent a kilencvenedik percben szerzett találatommal győztük le 2-1-re az Üllői úton. Élénken él bennem, mennyire fantasztikus volt a hangulat a meccseinken, a Fradi-tábor mindig elképesztő atmoszférát teremtett. A szurkolók szeretetét egyébként a mai napig érzem, az interneten rendszeresen felköszöntenek a születésnapomon és a névnapomon is. A mérkőzéseken is megismernek a drukkerek, ami persze nagyon jó érzés. Mindig örömmel jövök az Üllői útra, érzem, hogy szívesen látnak. Amikor csak tehetem, szurkolok a Fradinak a Groupama Arénában.

Az 53 esztendős, sofőrként dolgozó Pinte Attila szerint elsősorban a csapategység volt az akkori Fradi sikerének a titka.

- Összetartó együttesünk volt, máig nagyon jóban vagyunk egymással. Keller Józseffel tartom leginkább a kapcsolatot, de például Telek Andrással és Horváth Péterrel is sokszor beszélek. Jó érzés nosztalgiázni az együtt elért sikerekről. Rengeteg közös élmény köt össze bennünket, amiket sokszor felelevenítünk, de persze az aktuális történésekről is beszélgetünk.

Úgy tűnik, gyermeke, Patrik örökölte a tehetéségét. Korábbi futballistánk fia jelenleg az élvonalbeli Nyíregyházát erősíti.

- Természetesen nagyon büszke vagyok rá, mindenben támogatom. Csak azt tudom tanácsolni neki, hogy becsülettel, teljes erőbedobással eddzen, győzze meg a vezetőedzőjét arról, hogy érdemes neki lehetőséget adnia. Gyors, technikailag is ügyes, minden adott hozzá, hogy beverekedje magát a Nyíregyháza kezdőcsapatába.

Korábbi futballistánk bízik benne, hogy a francia Nice ellen megszületik első győzelmünk az UEFA Európa Liga főtábláján.

- Az Anderlecht elleni meccsben több volt, hiszen a belgák edzőváltást követően és nem jó formában, vesztes meccsek után várták a találkozót. Bátrabban kellett volna játszanunk, és akkor másképp alakulhatott volna a meccs. A Tottenham ellen mutatott játékkal mindannyian elégedettek lehetünk, biztatóan futballozott a csapat, de sajnos a szerencse elpártolt tőlünk. Varga Barnabás meg nem adott gólja szerintem érvényes találat volt. Bízom benne, hogy az angolok ellen mutatott intenzitással játszunk a következő európai kupameccsen, és begyűjtjük a három pontot.

Cikkajánló

FTC-Fehérvár: ezúttal is vár a Fradi Kamion

Október 20-án, vasárnap a Fehérvár FC elleni bajnoki előtt csodálhatják meg országjáró járművünket.

Misidjan gólt lőtt a suriname-i válogatottban

A tunéziai Ben Romdhane csereként lépett pályára, az ecuadori Ramírez végig a kispadon ült.

Gruberrel a kezdőben legyőztük Belgiumot

Támadónk 66 percet játszott az U21-es válogatott utolsó Eb-selejtezőjén.

FTC-Fehérvár: mutatjuk meccsnapi ajánlatunkat!

Jelentős kedvezménnyel juthatnak hozzá a Fradi baseballsapkákhoz.

„Azt az arcunkat mutattuk, amelyiket szerettük volna”

A bosnyák válogatott 2-0-s legyőzése után a remekül védő Dibusz Dénes értékelt.

Három FTC-labdarúgóval győzelem Boszniában!

Dibusz bravúrokat mutatott be, Botka és Varga is kezdett a bosnyákok ellen 2-0-ra megnyert NL-találkozón.

Abu Fani másodszor is gólt lőtt az olaszoknak

Abu Fani végigjátszotta az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést.

MMK: megvan, mikor kezdünk a Tiszafüred ellen

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójában október 31-én, csütörtökön 12.30-tól lépünk pályára.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin