2024. október 8.
A Francia Riviéra 214 millió eurós csapatát fogadjuk
Következő UEL-ellenfelünk, az OGC Nice legutóbb 1-1-es döntetlent játszott a Paris Saint-Germain ellen.

Magyar bajnoki címvédő, 24-szeres Magyar Kupa-győztes és sorozatban hatodik alkalommal nemzetközi főtáblás együttesünk előbb az Anderlecht ellen szenvedett 2-1-es vereséget, majd hazai pályán kapott ki 2-1-re a Premier League topcsapata, a Tottenham Hotspur ellen. Az új lebonyolítású főtábla harmadik mérkőzésén a Francia Riviéra sztárcsapatát, a 2016/17-es szezon bajnoki bronzérmesét, az OGC Nice csapatát fogadjuk október 24-én, csütörtökön 18.45-től az Üllői úton.

A Nice együttesét 1904. július 9-én alapították, ám akkor még tornászok és atléták alkották az egyesületet. Négy évvel később, 1908-ban a klub két részre vált: a Boules szekció megtartotta az eredeti nevet, a másik rész pedig felvette a Nizzai Amatőr Tornászok Klubja nevet, és végül itt alakult meg a labdarúgó szakosztály, amely november 29-én játszotta első hivatalos mérkőzését, ahol 6-0-ra verték meg a Stade Nicoist. A labdarúgócsapat első hivatalos szezonjában ötödikként végzett a regionális harmadik ligában.

A piros-fekete együttes az 1950-es években élte fénykorát. Az 1950/51-es szezonban megnyerte első bajnoki aranyérmét, majd egy évvel később megvédte címét, így az 1951/52-es idény végén is bajnoki elsőséget ünnepelhetett. Az ezt követő három évben a Stade de Reims, a Lille, majd ismét a Reims lett a bajnok, de az 1955/56-os szezonban újra a francia élvonal élén végzett, akárcsak 1958/59-ben. A négy bajnoki cím mellett háromszor nyerte meg a Francia Kupát: 1952-ben, 1954-ben és 1997-ben.

Az 1990/91-es idényben kiesett az első osztályból, majd három szezont húzott le a második vonalban. Ezt három idény követte az élvonalban, majd a 1996/97-es szezonban utolsóként végzett, így ismét a másodosztályban szerepelt, ahol öt évet húzott le. A 2002/03-as idényt már ismét a legjobbak között töltötte, és azóta folyamatos szereplője a Ligue 1-nek.

A nizzai alakulat nagyszerű fejlődésen ment keresztül az utóbbi években, különösen mióta 2011-ben a francia üzletember, Jean-Pierre Rivére lett a klub első embere. 2012-ben az Olympique Lyon korábbi edzője, Claude Puel vette át a Nice irányítását, rögtön első szezonjában negyedik helyig vezette a csapatot, amelyet olyan játékosok alkottak, mint David Ospina, a Sevillával később két Európa Ligát nyert Timothée Kolodziejczak, vagy a Premier League-ben is megfordult Neal Maupay.

A Riviéra sztárcsapata tartotta remek bajnoki teljesítményét a későbbiekben is. A 2016/17-es szezonban Lucien Favre ült a kispadra, és rögtön első szezonjában bronzérmet szerzett.

A Jean-Pierre Rivére-éra első bronzérmében kulcsszerepet játszott a Bajnokok Ligája-győztes (2009/10 – Inter), háromszoros olasz bajnok (2007/08, 2008/09, 2009/10 – Inter), angol bajnok (2011/12 – Manchester City), Eb-ezüstérmes (2012) Mario Balotelli.

A korábbi olasz válogatott támadó mellett olyan klasszis játékosok alkották a csapatot, mint a Bayern München korábbi alapembere, a BL-győztes, négyszeres német bajnok, háromszoros Német Kupa-győztes brazil védő, Dante, a Premier League-ben szereplő Leicester City jelenlegi védője, Ricardo Pereira, vagy épp a 2023-ban Konferencia Liga-győztes (West Ham) Said Benrahma.

A 214 millió eurós összértékű OGC Nice a francia bajnokság legutóbbi fordulójában a Paris Saint-German együttesét fogadta az Allianz Riviera stadionban, ráadásul pontot is tudott szerezni a 2020-as BL-ezüstérmes ellen. A mérkőzés 38. percében Ali Abdi révén még a nizzai együttes vezetett, de a második fordulóban Dembélé átadása után Nuno Mendes egyenlített.

Olyan kiváló játékosok alkotják a Nice jelenlegi keretét (214 millió euró), mint a lengyel Marcin Bulka (kapus, 20 millió euró), a 2024-es BL-ezüstérmes Youssoufa Moukoko (támadó, 20 millió euró) és Terem Moffi (támadó, 20 millió euró). Ha csak az előbb említett három játékos Transfermarkt által becsült piaci árát nézzük is többe kerül, mint a mieink teljes kerete (59 millió euró).

Cikkajánló

Indul a jegyértékesítés a Fehérvár elleni bajnokira

Ha volt jegye a Puskás Akadémia-meccsre, vegye meg a Fehérvár ellen is, így a DVSC ellenit ajándékba adjuk.

FTC-Nice: vegye meg egy mérkőzésre szóló belépőjét!

Biztosítsa be a helyét a Nice ellen, szurkoljon a helyszínről Dibusz Déneséknek.

„Karrierem csúcsa volt a Fradinál eltöltött időszak”

Rósa Dénes amikor csak teheti, a helyszínen szurkol férfi labdarúgócsapatunknak a hazai mérkőzéseken.

Vannak mutatók, amelyekben felülmúltuk a Tottenhamet

A 2-1-es vereség ellenére több párharcot nyertünk, valamint több százalékos mutatóban is jobbak voltunk.

Íme, válogatott játékosaink programja

Kilenc ferencvárosi futballista is meghívót kapott hazája nemzeti csapatába.

Pascal Jansen: „Nem diktáltunk elég nagy iramot”

Vezetőedzőnk szerint a tempóval és a helyzetek mennyiségével is problémáink voltak a Paks ellen.

Vereség Pakson

Férfi labdarúgóink 3-1-es vereséget szenvedtek a tolnaiak otthonában.

A rocksztár Varga Ádám és DJ Zágonyi a szentélyben

A gitároktól és a DJ-pulttól zengett a Groupama Aréna a zene világnapján – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin