2020. december 9.
„A Fradi emelt fővel távozhat” – ezt írják rólunk
A külföldi sajtó szerint a Fradi most szerzett BL-tapasztalatai a jövőben hasznosulhatnak.

Ahogy beszámoltunk róla, férfi labdarúgócsapatunk 1-0-s vereséget szenvedett a Dinamo Kijev otthonában és ezzel véget ért számára a nemzetközi kupaszerelés. Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov nyilatkozatát ITT olvashatja el, míg Lovrencsics Gergő értékeléséért kattintson IDE!

A külföldi sajtó egyöntetűen azt írja, a mieink büszkék lehetnek a teljesítményükre, míg az ukrán lapok röviden számoltak be a keddi mérkőzésről.

Az UEFA hivatalos oldala szerint a Fradinak az ukránok ellen csak az utolsó „gyilkos” lépés hiányzott a sikerhez. A meccsen a zöld-fehérek többet birtokolták a labdát és irányították a játékot, azonban egyetlen hibájukat az ellenfél megbüntette. A portál szerint, a Fradi büszke lehet arra hogy 25 év után újra az európai labdarúgás elitjében képviselhette magát. Hat mérkőzése során háromszor is megszorongatta az ellenfeleit, köztük a Juventust Torinóban, valamint a most szerzett hasznos tapasztalatokkal még jobb helyzetből tekinthetnek a jövőbe Sergei Rebrov játékosai.

Az apnews.com kiemelte az első félidőben történt tizenegyesgyanús szituációt, amely során Serhiy Sydorchuk kezét érte a labda a tizenhatoson belül, azonban a játékvezető úgy ítélte meg, hogy az ukrán csapatkapitány keze természetes pozícióban volt, amikor a kezét érte a labda. A portál külön kitért arra, hogy nem lehettek nézők a helyszínen.

Az ukrán médiumok szerint, ezúttal az eredmény volt a legfontosabb, nem pedig a mutatott játék, elismerve azt, hogy az első félidőben egyértelműen a mieink irányították a játékot.

Az rbc.ua röviden írt a tegnapi mérkőzésről, kiemelve, hogy a kijeviek 13 évvel ezelőtt szereztek utoljára ilyen kevés pontot a BL-ben.

A TSN azt írta, az Európa Ligába kerülés esélye rányomta a bélyegét a mérkőzésre, ugyanis a csapatok alig alakítottak ki helyzetet, végül Popov fejesgólja után a Dinamo tökéletesen akadályozta meg a Ferencvárost a gólszerzésben.

A Dinamo Kijev tulajdonosa, Ihor Szurkisz szerint ezt a találkozót el kell felejteni, a lényeg a győzelem, azonban fontos lesz, hogy megerősítsék a keretet, ezért hamarosan találkozni fog a csapat vezetőedzőjével, Mircea Lucescuval - írja a dynamomania.com.

Cikkajánló

Szoros vereséggel zártuk a BL-csoportkört

Az FTC férfi futballcsapatának idei BL-szereplése egy 1-0-s kijevi vereséggel ért véget.

Rebrov: „Szeretnék még a BL-ben szerepelni a Fradival”

Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov a keddi, kijevi mérkőzés után nyilatkozott.

Lovrencsics: „Mindenki mindent megtett”

Így értékelte csapatkapitányunk a Dinamo Kijev elleni mérkőzést és az őszi BL-szereplést.

,,Nem látszódott a különbség a pályán”

Owusu Kwabena a West Hamnek lőtt szépségdíjas gólja után nyilatkozott a FradiMédiának - VIDEÓ!

Döntetlen a 463,5 millió eurót érő West Ham ellen!

Owusu Kwabena és Alekszandar Pesics is betalált az angol élvonalbeli csapat ellen 2-2-re végződött meccsen.

Viszlát Lienz, köszönjük Tirol!

Szép cselek, védések és érzelmek a második nyári edzőtáborunk legszebb pillanatai között - VIDEÓ!

Angol, francia és török sztárcsapatok is az FTC mögött

A Ferencváros az elmúlt évek nemzetközi sikereinek köszönhetően sokat lépett előre az UEFA klubranglistáján.

463,5 millió eurót ér ellenfelünk, a West Ham kerete

Együttesünk a 2022/2023-as idény UEFA Európa Konferencia Liga-győztesével találkozik.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin