2023. november 8.
„A Ferencvárosnak nagyon jó csapata és edzője van”
A Genk vezetőedzője szerint csapatát csak motiválja, ha zsúfolt lelátók előtt léphet pályára.

November 9-én, csütörtökön 18.45-től az FTC a belga Genket fogadja az UEFA Európa Konferencia Liga F-csoportjának 4. fordulójában. A két csapat azonos pontszámmal áll, akárcsak a szintén ötpontos Fiorentina, így a továbbjutást érő első két helyért éles verseny zajlik. A Ferencváros szerda délután, a vendégcsapat pedig – Wouter Vrancken vezetőedző és korábbi futballistánk, a ma már genki színekben játszó Joseph Paintsil részvételével – este tartotta meg sajtótájékoztatóját a Groupama Arénában.

- Nem szabad hibáznunk, ellenben határozott döntéseket kell hoznunk – mondta el a siker lehetséges receptjét a Genk trénere, Wouter Vrancken. - Alapvetően azt gondolom, hogy a támadások felépítésének első fázisa a két csapat első, genki mérkőzésén is jól működött. Csütörtök este arra számítok, hogy hazai pályán a Ferencváros intenzívebben fog játszani, de nekünk készen kell állni az esetleges támadások megtörésére, valamint a védelem feltörésére is. A Ferencvárosnak nagyon jó csapata és edzője van, akinek rövid idő után is látszik a munkája csapaton.

A hírek szerint mintegy 1000 drukker érkezik majd Genkből – a tréner erről, valamint a várhatóan telt házas Groupama Arénáról is beszélt.

- Fantasztikus, hogy 1000 drukker elkísér minket, a szurkolók jelenléte mindig nagyon fontos számunkra. A telt házas mérkőzések mindig egy plusz százalékot adnak hozzá a csapat eredményéhez, a szurkolók jelenléte motivál minket egy ilyen mérkőzésen – jelentette ki Wouter Vrancken.

A vezetőedzőn kívül az FTC-t 2017 és 2018 között erősítő ghánai Joseph Paintsil mondta el várakozásait.

- Nagyon jó érzés újra itt lenni, emlékszem, milyen volt először Budapesten járni a Ferencvárosnál. Jó emlékeim vannak a volt csapattársaimról, akár Botkáról, akár Otigbáról. A focinak az is része, hogy néha találkozunk volt csapattársakkal, ez jó érzéssel tölt el. Meséltem arról a csapattársaimnak, hogy milyen jó hangulat szokott itt lenni, de játszottunk már nagyobb közönség előtt, nagyobb hangulatban, tehát mindenki készen áll erre. Saját magunkra, a jó eredményre kell koncentrálnunk. Csütörtök este mindenki győzni szeretne, ennek érdekében készek vagyunk 100 százalékot nyújtani a pályán. Tudjuk, mit kell tennünk a célunk elérése érdekében – mondta el Paintsil.

Kapunyitás a találkozó előtt két órával, 16.45-től. Érdemes időben érkezni – meccsnapi programjainkról IDE kattintva olvashat.

Jegyinformációk a következő hazai bajnokira

Együttesünk az OTP Bank Ligában legközelebb november 12-én, vasárnap 16.00-tól lép pályára, akkor a Fehérvár FC lesz az ellenfél. Az arra a találkozóra érvényes meccsjegyüket a nap 24 órájában megvehetik az interneten, a meccsjegy.fradi.hu-n, valamint személyesen a Groupama Aréna jegypénztáraiban is (H.: zárva, K-P.: 10.00-18.00, Szo.: 09-13.00, kivéve meccsnapon, V.: zárva, mérkőzésnapon a kezdésig)! Ezen kívül ne feledje: ha volt jegye az Újpest ellen, a Fehérvár elleni belépője most ingyenjegyet ér! Akciónk részleteit keresse ITT!

Cikkajánló

Anderlecht–FTC: indul a jegyértékesítés UEL-meccsünkre!

Fontos szurkolói információk a voucherek beváltásáról, a stadion megközelítéséről és elhagyásáról!

MMK: megvan, ki ellen folytatjuk a kupában

A legjobb 32 között az NB III-as Tiszafüred ellen lépünk pályára.

1+1=3 akció: ingyenjegy és nyereményjáték!

Vegye meg jegyét a Puskás Akadémia és a Fehérvár FC ellen, a DVSC elleni meccsre szólót ajándékba adjuk!

Gyászolunk: elhunyt dr. Juhász István

79 éves korában elhunyt olimpiai bajnok, VVK-győztes egykori labdarúgónk, dr. Juhász István.

Saldanha: „Lendületet ad a duplám!”

A Budafok ellen duplázó Matheus Saldanha értékelt a háromgólos győzelem után – VIDEÓ!

Jansen: „Fontos volt, hogy megtaláljuk önmagunkat”

Pascal Jansen kiemelte, sikerült pontosabban játszani a második félidőben, ez pedig győzelmet ért.

Saldanha duplával debütált, továbbjutottunk a kupában!

Brazil támadónk mellett Abu Fani volt eredményes a Budafok elleni 3-0-s győzelem alkalmával.

83 éve született a Fradi Császára

A labdarúgás történetének egyetlen magyar aranylabdására, Albert Flóriánra emlékezünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin