2022. október 12.
„A Ferencváros gyors és kreatív futballt játszik”
A szerbek is megtartották sajtótájékoztatójukat Milos Milojeviccsel és Strahinja Erakoviccsal.

Az UEFA Európa Liga-csoportkör negyedik fordulójának felvezetéseként a Ferencváros után a szerb Crvena zvezda is megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját. A szerbeket a csapat vezetőedzője, Milos Milojevic és védője, Strahinja Erakovic képviselte.

Az első kérdés a vezetőedzőhöz arra irányult, hogy felkészültek-e a ferencvárosi szurkolók által nyújtott hangulatra.

- Megszoktuk, hogy ilyen hangulatban kell játszanunk, otthon mindig ez van, de idegenben is rendszeresen előfordult már. Ez csak jó tud lenni. Remélem, hogy csütörtökön igazi futballhangulat lesz a stadionban. A Ferencváros gyors játékosokkal rendelkezik, kreatív játékot játszanak, és gyorsan váltanak védekezésből támadásba. Jobban kell játszanunk, mint múlt héten, 0-0-ról indul majd a mérkőzés.

Honfitársai arról faggatták a szerbek vezetőedzőjét, hogy megelégedne-e, aláírna-e most egy döntetlent.

- Nem, ez nem illik sem az én, sem pedig a csapat karakteréhez. A Crvena zvezda mindig azzal a céllal lép pályára, hogy szeretné megnyerni a mérkőzést. Amikor a fiam ellen focizok, akkor sem jó nekem a 0-0, mindig nyerni akarok.

A következő kérdés arra vonatkozott, hogy a szerbeknél mindenki bevethető állapotban van-e. A vendégek szakvezetője, erre annyit válaszolt, hogy kivétel nélkül mindenki játékra alkalmas és édes teher van a vállán: nem tudja, hogy kit küld pályára kezdőként. Valamint azt is hozzátette, hogy Osman Bukari jól van, már együtt edzett a csapattal és minden pozícióra 2-3 játékosa van, remek kerettel rendelkezik.

Csapatunk bosnyák válogatott védőjéről, Eldar Civicről is érdeklődtek a szerb újságírok.

- Ismerem Civicet, egy nagyszerű játékos, aki komoly minőséget képvisel. Veszélyes beadásai vannak, rendre gólpasszokkal segíti a társakat. Biztos vagyok benne, hogy az edzőjük megpróbál meglepni minket valamivel. Az a cél, hogy olyan helyeken ne csináljunk faultokat, ahonnan veszélyes beadásokkal operálhatnak. Az első perctől kezdve fókuszálnunk kell és karakteresen kell játszanunk. Nekik is minden posztra van 2-3 lehetőségük. Biztos vagyok benne, hogy agresszíven fognak fellépni. Belgrádban lehet megelégedtek volna egy döntetlennel, de itt a győzelemre fognak hajtani.

A következő kérdést a szerb együttes védőjéhez, Strahinja Erakovicshoz intézték, miszerint a Fradi támadóinak nem sikerült komoly helyzetbe kerülniük egy héttel ezelőtt.

- Holnap megpróbálunk úgy játszani, ahogy tettük azt az előző mérkőzésen: magas szintet képviselve akarjuk megnyeri a találkozót.

A szerb újságírók arra is kíváncsiak voltak, hogy milyen a hangulat a zvezda-játékosok között.

- Jó a hangulat közöttünk, de ez így volt akkor is, amikor az első két UEL-csoportmeccset nem tudtuk megnyerni. Úgy gondolom ez csak fokozódhat, ha holnap sikerül győzni.

A következő kérdés a vezetőedző várakozásaira vonatkozott.

- Az előző mérkőzésen is nagyon sok mindent jól csináltunk. A mostani játékunkat szeretnénk egy magasabb szintre emelni. Vannak dolgok, melyekre figyelni kell, és vannak olyan tényezők is, ami a Ferencvárostól függ.

A belgrádiak egy fiatal játékosa, Jovan Mijatovic esetleges szerepeltetése is témát szolgáltatott.

- Igen, meg van a lehetősége annak, hogy holnap ő is pályára lép. Több tervvel és ötlettel készültünk erre a találkozóra, van A, B és C verzió is, azonban van, amikor a mérkőzés olyan irányt vesz, hogy improvizálnunk kell. Ilyen esetekben nem tudjuk magunkat az eredeti tervhez tartani.

A folytatásban ismét a zvezda védőjét, Strahinját kérdezték: Boli vagy Ryan Mmaee ellen szeretne inkább játszani?

- Az edzőjük fogja eldönteni, hogy ki játszik. Kielemeztük az ellenfelet, felkészültünk, tudjuk, hogy mindkét játékos komoly minőséget képvisel.

A sajtótájékoztató zárásaként a játékos és a vezetőedző is kapott egy-egy utolsó kérdést. Előbbi esetében arra voltak kíváncsiak, hogy kit tart a Fradi legveszélyesebb támadójának, míg utóbbit a Közép-európai Kupa lehetséges feltámasztásáról kérdezték.

Strahnija azt mondta, hogy a Ferencváros egy olyan csapat, ami tele van klasszis játékosokkal. Azt is hozzátette, hogy nem lehet kiemelni egy játékost. Milojevics azt válaszolta a kapott kérdésre, hogy hallott már a sorozat újraélesztéséről, de azt, hogy ők melyik régióban játszanának, nem tudja, de támogatja az ötletet.

Cikkajánló

Pascal Jansen: „A játékosaim rendkívül elszántak”

Soron következő hazai bajnokink előtt holland vezetőedzőnk mondta el várakozásait.

FTC–Fehérvár FC: meccsnapi programok

Következő hazai bajnokinkon a Közlekedés Napját ünnepeljük. Számos programmal várjuk a szurkolókat.

Sajtóakkreditáció a Nice elleni UEL-meccsre

A sajtó munkatársai október 22-e, kedd 16.00-ig adhatják le akkreditációjukat.

„Szeretnék segíteni a Fradinak a pályán kívül is”

Korábbi brazil labdarúgónk tervei szerint jövőre Magyarországra utazik – VIDEÓ!

„A mai napig érzem a szurkolók szeretetét”

Pinte Attila amikor csak teheti, a Groupama Arénában szurkol a Fradinak.

FTC-Fehérvár: ezúttal is vár a Fradi Kamion

Október 20-án, vasárnap a Fehérvár FC elleni bajnoki előtt csodálhatják meg országjáró járművünket.

Misidjan gólt lőtt a suriname-i válogatottban

A tunéziai Ben Romdhane csereként lépett pályára, az ecuadori Ramírez végig a kispadon ült.

Gruberrel a kezdőben legyőztük Belgiumot

Támadónk 66 percet játszott az U21-es válogatott utolsó Eb-selejtezőjén.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin