2024. január 21.
A fekete mezesek nyerték a házi meccset
A Molde elleni találkozó ugyan elmaradt, de így sem maradtak a fiúk meccsterhelés nélkül az edzőtáborban.

Garantált volt a Fradi-győzelem ma a spanyolországi La Nucíában. A Benidormban edzőtáborozó férfi labdarúgócsapatunk eredetileg a norvég Moldéval játszott volna vasárnap, de mint megírtuk, az a találkozó elmaradt. Nem maradt azonban a keret meccsterhelés nélkül, két csapatra osztották a gárdát és az egyik a fehér, a másik a fekete mezben lépett pályára. A 2x40 perces találkozót a vezetőedző, Dejan Sztankovics egy állványról, amolyan supervisorként tekintette meg, míg a két meccselő edző a stábból Nenad Szakics és Szalai Áron volt.


Délben kezdődött a találkozó a Benidormhoz közeli La Nucía edzőpályáján. Gyönyörű környezetben, felhős, hűvös időben rendezték a találkozót. A feketék kezdtek bátrabban és hatékonyabban. A 2. percben Loncar még elrontott egy ziccert, de az 5. minutumban Lisztes remek lekészítését követően Pesics csavart a bal alsó sarokba (0-1 a fekete mezeseknek). A 12. percben már két góllal mentek a fekete mezesek, Lisztes tolta meg jól a labdát az ötösön Wingo mellett, majd a kapu jobb oldalába lőtt (0-2 a fekete mezeseknek). Negyedóra elteltével a fehér mezesek veszélyeztettek, Civic szabadrúgása azonban nem okozott gondot Varga Ádámnak.  A 37. percben Abu Fani is csak szabadrúgásból tudott lőni, ugyanúgy Varga kezébe. Az első 40 perces játékrész újabb fekete mezes góllal zárult, tizenegyesből ismét Lisztes volt eredményes (0-3 a fekete mezeseknek).



Fehér csapat szépítésével indult a második félidő, Abu Fani labdája után Marquinhos talált be (1-3 a fekete mezeseknek). A szünetben mindkét csapat kettőt-kettőt cserélt. A 47. percben Szevkijan kapott jó labdát Lisztestől, az örmény igazolásunk egy csel után lekészített Loncarnak, ám a védők megállították. Ezt követően Botkát Pászka váltotta, majd a fehérek Cissé révén fejjel veszélyeztettek. Katona csavarását védte bravúrral Varga, de hiába a fehérek fölénye a második félidőben, újabb gólt lőttek a feketék, Szevikjan passzolt Pesics elé, aki közelről nem hibázott (1-4 a fekete mezeseknek). A 70. percben Makreckis a kapust is kicselezte középre gurított, de ott Maiga érkezett és a gólvonalról mentett. A 71. percben újabb gólt lőttek a fehér dresszesek. Haraisvili 20 méterről szabadrúgásból, a sorfal felett csavart a jobb alsó sarokba (2-4 a fekete mezeseknek). A találkozót 4-2-re nyerték a fekete szerelésben játszók.



Jövő héten már újabb felkészülési mérkőzések következnek, amelyek részleteiről hamarosan beszámolunk és élő képes közvetítés is lesz a meccsekről. 

Csapaton belüli felkészülési labdarúgó-mérkőzés


FTC fehér mezesek – FTC fekete mezesek 2-4 (0-3)
La Nucía


FTC fehér mezes: Dibusz – Makreckis, Wingo, Cissé, Civic (70., Dhonata) – Besic (41., Tóth A.),  Katona, Abu Fani (58., Haraisvili)- Marquinhos, Kodro, Szabó Sz. (41., Kehinde). Meccselő edző: Nenad Szakics


FTC fekete mezes: Varga Á. – Botka (47., Pászka), Aaneba, Abena (41., Sigér), Ramírez – Maiga, Gojak, Loncar – Lisztes, Pesics, Zachariassen (41., Szevikjan). Meccselő edző: Szalai Áron 


Gólok: Marquinhos, Haraisvili, ill. Pesics (2), Lisztes (2)

Cikkajánló

Fiatal Fradi-szurkoló nyerte a Vespa motort

Illés Koppány és édesapja a Midtjylland elleni BL-mérkőzés előtt vehette át nyereményét - VIDEÓ!

Féláron a BL-meccsek 4 ezer Fradi-szurkolónak!

Négy hónapos kedvezményes RTL+ előfizetést ajándékozunk 4 ezer szurkolónknak: féláron nézhetik a BL-meccseket!

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai augusztus 16., péntek 14.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati mérkőzésre.

Botka: „Az első félidőben jöhetett volna a második gól”

Válogatott védőnk szerint a szurkolóknak is köszönhető az első félidőben mutatott remek játék – VIDEÓ!

„Jobb helyzetkihasználásra van szükség”

Holland vezetőedzőnk, Pascal Jansen a Midtjylland elleni visszavágó után értékelt.

Döntetlen hazai pályán, az Európa Ligában folytatjuk

Cissé góljával vezettünk, de egyenlített a Midtjylland, így az Európa Liga playoffkörében folytatjuk.

HSA Hónap játékosa: Traoré lett július legjobbja!

Szurkolói szavazásunkon mali szélsőnket látták július hónap legjobbjának.

FTC-FC Midtjylland: parkolási lehetőség!

A kedd esti BL-selejtezőre autóval érkező drukkereink az MVM Dome parkolóját használhatják.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin