2024. augusztus 15.
A duplázó Romdhane a mezőnyben is kiemelkedőt nyújtott
A Ferencvárosi Torna Club szakemberei a DVTK elleni bajnoki mérkőzést elemezték.

Idei második bajnokinkon Mohamed Ben Romdhane duplájával 2–0-ra vertük a Diósgyőrt idegenben. A Kecskemét elleni meccshez hasonlóan ismét jól kontrolláltuk a játékot, és mindössze egy kapura lövést engedtünk ellenfelünknek. A támadójátékunkra szintén nem lehetett panasz, 67 százalékban birtokoltuk a labdát és 25-ször próbálkoztunk lövéssel, amiből két gólt sikerült szereznünk. Több jó egyéni teljesítmény is volt a csapatban, de Ben Romdhane játéka külön említést érdemel.

Tunéziai játékosunk a két gólja mellett a mezőnyben is remek munkát végzett. 81 százalékos passzpontossága, 75 százalékos cselezési hatékonysága és öt progresszív labdavezetése mindenképp kiemelendő, de emellett a párharcokban is jól teljesített. Párharc alatt nemcsak a test a test elleni küzdelmet értjük, hanem minden olyan labdával kapcsolatos eseményt, amely annak megtartására vagy megszerzésére irányul.

Ezeknél megkülönböztetünk támadó- és védekező párharcokat. Ben Romdhane-nak nyolc védekező párharca volt a DVTK ellen, ezek közül ötöt nyert meg (63 százalékos hatékonyság). Támadópárharcból 14-et vívott, amelyeknek a felét nyerte meg. A támadó párharcok esetében az 50 százalék körüli eredmény már kifejezetten jónak számít a nemzetközi fociban is.

Ezt a két számadatot egyébként érdemes összevetni Ben Romdhane tavalyi átlagteljesítményével: a 2023/2024-es bajnoki szezonban a védekező párharcainak 56,5 százalékát, míg támadó párharcainak 45,2 százalékát nyerte meg. Mondhatjuk tehát, hogy a DVTK ellen önmagához képest is jól teljesített ezekben a játékhelyzetekben.

Az, hogy Ben Romdhane védekezésben és támadásban is ilyen magas szintet képvisel, nem véletlen. A különböző haladó statisztikai mutatók alapján kalkulált profilja szerint a 24 éves játékos box-to-box középpályás.

Ezekre a típusú középpályásokra általánosságban az a jellemző, hogy nagy területet játszanak be, ezáltal mindig ott vannak a labda közvetlen közelében és így sok párharcot vívnak. Az alábbi ábrán Ben Romdhane 2023/2024-es bajnoki teljesítményét látjuk a többi NB I-ben játszó box-to-box középpályáshoz viszonyítva. A 1-től 100-ig terjedő értékek azt jelentik, hogy a posztriválisainak hány százalékát előzi meg az adott mutatóban. A zöld a passzjátékkal, a piros a támadással, a kék a védekezéssel kapcsolatos mutatókat fedi le. Jól látszik, hogy Ben Romdhane a játék összes fázisában kiemelkedő teljesítményt nyújt, és nagyon kevés olyan mutató van, amelyben 50 százalék alatt áll, vagyis az átlagosnál rosszabb lenne.

Amiben Ben Romdhane a legjobban teljesít:

- Tizenhatoson belüli játék
- Labdavezetés
- Támadóharmadbeli jelenlét
- Helyzetkialakítás
- Cselezés
- Labdaszerzés

Az idei szezonból még nagyon kevés telt el ahhoz, hogy valós és objektív következtetéseket vonjunk le az egyéni teljesítmények kapcsán, Ben Romdhane azonban a DVTK elleni játékával igazolta box-to-box mivoltát, és megmutatta, hogy mind védekezésben, mind támadásban lehet rá számítani.

Cikkajánló

„Pascal a lehető legjobb döntés volt”

Férfi labdarúgócsapatunkról tartott szurkolói ankétot Kubatov Gábor és Orosz Pál a Groupama Arénában.

Labdarúgónk gyerekek túravezetőjeként jeleskedett

Stadiontúra és a látogatás a Fradi Múzeumban: mozgalmas napja volt egy nyári táboros csoportnak - VIDEÓ!

Anderlecht–FTC: indul a jegyértékesítés UEL-meccsünkre!

Fontos szurkolói információk a voucherek beváltásáról, a stadion megközelítéséről és elhagyásáról!

MMK: megvan, ki ellen folytatjuk a kupában

A legjobb 32 között az NB III-as Tiszafüred ellen lépünk pályára.

1+1=3 akció: ingyenjegy és nyereményjáték!

Vegye meg jegyét a Puskás Akadémia és a Fehérvár FC ellen, a DVSC elleni meccsre szólót ajándékba adjuk!

Gyászolunk: elhunyt dr. Juhász István

79 éves korában elhunyt olimpiai bajnok, VVK-győztes egykori labdarúgónk, dr. Juhász István.

Saldanha: „Lendületet ad a duplám!”

A Budafok ellen duplázó Matheus Saldanha értékelt a háromgólos győzelem után – VIDEÓ!

Jansen: „Fontos volt, hogy megtaláljuk önmagunkat”

Pascal Jansen kiemelte, sikerült pontosabban játszani a második félidőben, ez pedig győzelmet ért.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin