2023. november 19.
A csoportelsőség lesz a tét Montenegró ellen
Telt ház előtt, a Puskás Arénában zárja az Eb-selejtezősorozatot a magyar labdarúgó-válogatott.

A csütörtöki, Bulgáriában elért 2-2-es döntetlenért járó egy ponttal Magyarország bebiztosította kvalifikációját a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság G-csoportjából. A jelenlegi keretben Dibusz Dénest és Botka Endrét is soraiban tudó nemzeti tizenegy négy győzelemmel és három döntetlennel az ötös egyedüli veretlen együttese, vasárnap 15 órától azonban még vár rá egy feladat: Montenegrót fogadja a budapesti Puskás Arénában.

A montenegróiak egy győzelemmel – valamint a szintén vasárnap sorra kerülő Szerbia–Bulgária számukra kedvező eredményétől függően – még megelőzhetik a szerbeket, és velünk párban kijuthatnak a tornára. Noha már biztos a továbbjutásunk, számunkra is van tétje az összecsapásnak, mégpedig a listavezető pozíció megtartása. A csoportelsőség kedvezőbb kalapbesorolást érhet majd a kontinenstorna december 2-án sorra kerülő sorsolásán.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint fontos a magyar labdarúgó-válogatott számára, hogy az utolsó selejtezőmérkőzésen győzelemmel ünnepelje meg a csütörtöki kijutását az Európa-bajnokságra.

- Az Eb-részvétel kiharcolása ugyan felszabadulttá teszi az embert, de ahogy a barátságos meccsek előtt is mondom, amikor a válogatott mezt magukra öltik a játékosok, akkor nincs tét nélküli találkozó. Ráadásul telt ház előtt lépünk pályára, a szurkolók szeretnék megünnepelni a kijutást, ez pedig győzelemmel lenne igazán szép - jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján a magyar állampolgársággal rendelkező olasz szakvezető. - Az előző két meccsen kicsit döcögősebben mentek a dolgok, de szerencsére a végére minden kiegyenesedett. Azt viszont érdemes megemlíteni, hogy minden egyes meccs meghatározhatja a jövőnket. Például, ha két napja a 97. percben nem egyenlítünk, és így veszítettünk volna Bulgáriában, majd vasárnap Montenegró ellen is, akkor az teljesen átírta volna a selejtezőcsoport értelmezését és a csapat eredményességét is – tette hozzá a szakember.

Marco Rossi szombaton azt is elárulta, hogy legalább három változás lesz a szófiai kezdőcsapathoz képest. A kezdőből kikerülők egyike a kiállított Kerkez Milos, rajta kívül további két-három cserén gondolkodik. Mint ismert, Bulgáriában Dibusz Dénes és Botka Endre is kezdőként kapott szerepet, védőnket a hajrában lecserélte a kapitány.

Kapusunk, Dibusz Dénes helye biztosnak látszik a kezdőcsapatban

A vasárnap 15.00-kor kezdődő találkozó játékvezetője a holland Danny Makkelie lesz. Válogatottunk már egy döntetlennel bebiztosítaná a csoportelsőségét.

Cikkajánló

„Büszke vagyok, hogy magyarként a Fradiban játszhatok!”

Új játékosunk, Szalai Gábor a szurkolóknak és Marco Rossi szövetségi kapitánynak is üzent - VIDEÓ

UEL: íme, főtáblás meccseink pontos kezdési időpontjai!

Az UEFA kihirdette a UEL pontos menetrendjét és kezdési időpontjait.

Magyar védővel erősített bajnokcsapatunk

A 24 éves Szalai Gábor a svájci Lausanne-Sport együttesétől érkezik az FTC-hez.

Jansen: „Nagy lökést kapott a csapat”

Vezetőedzőnk a hétvégi bajnoki előtt kiemelte, kezelniük kell a nagy terhelést, amit a játékosok kaptak.

HSA Hónap Játékosa: augusztus legjobbját keressük!

Szavazzon ön is aktuális szavazásunkon, értékes nyeremények várják!

Kölcsönadtuk Katona Bálintot

A 21 éves utánpótlás-válogatott középpályás a 2024/25-ös szezont a Kecskemét együttesénél tölti.

„Azért vagyunk itt, hogy továbbjussunk, ez a célunk”

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál értékelte az UEL-sorsolást.

FTC-Nyíregyháza: meccsnapi programok

Következő hazai bajnokinkon kihagyhatatlan, sportos tematikájú programokkal várjuk szurkolóinkat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin