2024. január 8.
Vogel Soma ötösvédése az Év sportpillanata!
Vogel Soma mellett a férfi labdarúgó-válogatott is díjazták a 66. M4 Sport - Az Év Sportolója Gálán.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége 2024. január 8-án, hétfőn az Operaházban rendezte meg a 66. M4 Sport - Az Év Sportolója Gála díjátadót.

Az MSÚSZ negyedszer díjazta az Év sportpillanatát. Az m4sport.hu oldalon található, a szövetség és a sportcsatorna szakértői által összeállított listára a szurkolók szavazhattak december 28-ig. A szűkített hármas listán az FTC-Telekom Waterpolo kapusának, Vogel Somának az „aranyat érő” utolsó ötösvédése is helyet kapott a Magyarország–Görögország vízilabda-világbajnoki döntőről.

VOGEL SOMA VÉDÉSE LETT AZ ÉV SPORTPILLANATA!

- Nagyon köszönöm a szavazatokat, de elsősorban köszönöm a csapattársaimnak. Ez egy közös siker, kivédtük - szoktam mondani. Gratulálok a jelölteknek, köszönöm! - mondta a díj átvétele után Vogel Soma.

Íme, Vogel Soma mindent eldöntő védése:

A magyar férfi vízilabda-válogatott a díjátadóval egyidőben 10-5-re legyőzte Olaszországot az Európa-bajnokságon, így megnyerte csoportját a Horvátországban zajló kontinensviadalon.

Egy évvel korábban is ferencvárosi sportoló nyerte az Év sportpillanata-díjat, akkor Kristoffer Zachariassen Monacónak lőtt gólja érdemelte ki a címet, amivel labdarúgócsapatunk bebiztosította csoportelsőségét és továbbjutását az UEFA Európa Ligában.

Az Év edzője kategóriában női kézilabdázóink korábbi trénere, Elek Gábor, férfi vízilabdacsapatunk korábbi vezetőedzője, Varga Zsolt, valamint a férfi futball-válogatottat felkészítő Marco Rossi szerepelt a szűkített listán. A győztes végül az a Marco Rossi lett, akinek irányításával csoportelsőként jutott ki a magyar válogatott a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.

Az Év csapata (hagyományos csapatsportágak) kategóriában érdekelt volt a Bajnokok Ligája döntőjébe bejutott női kézilabdacsapatunk, a magyar férfi labdarúgó-válogatott, valamint a magyar férfi vízilabda-válogatott. A győztes a Botka Endrét, Dibusz Dénest és Varga Barnabást is soraiban tudó férfi labdarúgó-válogatott lett.

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

Ezen a napon a Fradi család három tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

Ezen a napon a Fradi család négy egykori tagjára emlékezünk.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rá emlékezünk ma

Egykori labdarúgónkra emlékezünk július 26-án.

Őket ünnepeljük ma

Július 25-én a Fradi-család négy tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

Három egykori sportolónkra emlékezünk július 25-én.

Őket ünnepeljük ma

Július 24-én a Fradi-család három tagját köszönthetjük.

Rá emlékezünk ma

Egykori jégkorongozónkra emlékezünk július 24-én.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin