2022. október 13.
FTC–zvezda: találkozzon BL-győztes vízilabdázóinkkal!
Nemzetek közti tisztelet az év talán legparázsabb meccsén? Lehetséges!

A történelem velünk él a mai napig, ami sokszor túlfűti a nagy futballmeccseket, különösen, amikor hasonló erősségű ellenfél ellen kell pályára lépni. Ez pedig nem csak a pályán, de a lelátón is külön meccset eredményez. A Fradi-tábor és a zvezda-fanatikusok túlzás nélkül világhírűek, évről évre fej-fej mellett szerepelnek a futballfanatikusok lelátói tevékenységéről tartott szavazásokon. Ha az alapítása körülményeitől eltekintünk, és pusztán csak az eredményeket és a népszerűséget nézzük, maga a vörös csillagos csapat is mutat közös vonásokat klubunkkal, nemzetének igen prominens képviselője, ami tovább növeli a presztízsét a párharcnak, magyar és szerb részről egyaránt.

Azonban a nemzetek közti rivalizálás közepette nem szabad elfelejteni, hogy rengeteg szerb nemzetiségű játékos küzdött és küzd a mai napig a ferencvárosi sikerekért. A Ferencvárosi Torna Club immár egy évtizede küzd a kirekesztés minden formája ellen, hangsúlyozva, hogy közös a célunk, nálunk nem számít ki honnan jött, a Fradiban egyek vagyunk.

Fontos a nemzetek közti tisztelet, erről is szól a fair play szellemisége, amit ugyancsak minden fronton támogat az FTC. Ezt demonstrálva érkezik 20.15-től a Groupama Aréna családi szektora alá a Nemzetközi Fair Play Bizottság kitelepülésére két klasszis, Bajnokok Ligája-győztes, válogatott vízilabdázónk, a borítóképünkön látható Jansik Szilárd és a szerb, de hazánkban eltöltött évei alatt már magyarul is jól megtanuló Nemanja Ubovics is, akik Deregán Gáborral a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöki irodavezetőjével beszélgetnek majd arról, milyen a magyar-szerb pólóbarátság.

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

Október 6-án a Fradi család öt tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

Négy egykori sportolónkra emlékezünk október 6-án.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család két tagját köszönthetjük a mai napon.

Rájuk emlékezünk ma

Egykori úszónkra és labdarúgónkra emlékezünk a mai napon.

Őket ünnepeljük ma

Ezen a napon a Fradi család négy tagját köszönthetjük.

Rá emlékezünk ma

Ezen a napon egykori labdarúgónkra emlékezünk.

Őket ünnepeljük ma

Október 3-án a Fradi család négy tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

Három egykori sportolónkra emlékezünk október 3-án.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin