2024. február 29.
Környezettudatossággal a minőségi futballpályákért
Ismét a Groupama Arénában rendezték meg a Magyar Sportpálya-fenntartók Egyesületének éves konferenciáját.

Február 29-én, csütörtökön rendezték meg a Groupama Arénában a Magyar Sportpálya-fenntartók Egyesületének hagyományos, éves konferenciáját. Az immáron hetedik találkozónak a fővédnöke csakúgy, mint eddig minden esetben, az FTC elnöke, Kubatov Gábor volt. Klubunk első embere ezúttal személyesen nem tudott jelen lenni, levelében azonban tolmácsolta gondolatait a megjelenteknek.

„Megtisztelő számomra, hogy ennek az immár hagyománnyá vált rendezvénynek ismét a védnöke lehetek. Büszke vagyok arra, hogy ismét az FTC otthona, a Groupama Aréna szolgál a Magyar Sportpálya-fenntartók Egyesülete konferenciájának helyszínéül. Fontos megemlítenem, hogy idén 125 éves lesz az FTC, és 10 esztendős a stadion, vagyis bőven van okunk az ünneplésre. Laczkó Zoltán és csapata is pontosan tudja, mennyi nehézséggel kell megküzdenünk az Arénán kívül is. Nem győzzük megköszönni a szakembereinknek, hogy itt a Groupama Arénában, az FTC-MVM Sportközpontban napról napra, hétről hétre jó minőségű pályákon készülhetünk és játszhatunk. Hiszem, hogy egy-egy ilyen konferencia is segít abban, hogy a kollégák helyt tudjanak állni a nehézségek közepette is, és fel tudjanak készülni a kihívásokra. Fontos, hogy létezik egy ilyen szakmai szervezet, a Magyar Sportpálya-fenntartók Egyesülete, az is fontos, hogy évről évre egy konferencia keretében találkoznak, és megosztják egymással a tapasztalataikat, hiszen ez mind-mind előre viszi a közös ügyet. Őszintén gratulálok mindenkinek, aki ezen a kihívásokkal teli területen dolgozik, és a munkájával nap mint nap hozzájárul ahhoz, hogy a labdarúgók kiváló minőségű pályákon készülhessenek, játszhassanak. Bízom abban, hogy az itt szerzett tapasztalatokat, ismereteket és tudást minél több helyen, és alkalommal tudják majd hasznosítani a munkájuk során. Azt gondolom, ez az, amire a jövőben is lehet építeni.”

Laczkó Zoltán, a Magyar Sportpálya-fenntartók Egyesületének szakmai alelnöke (aki egyben a Groupama Aréna gyepének karbantartásáért is felel) a 2024-es konferencia fő irányvonaláról és az évről évre népesebb közönségről is beszélt.

„Idén a környezettudatosság a központi téma. Az integrált mezőgazdaság egy komplex folyamat, ahol mindent mérsz. Nem fölöslegeket termelsz, hanem próbálsz egy összefüggő rendszert felállítani. Ha minél komplexebben áll hozzá valaki, akkor tud gazdaságilag, környezettudatosan fenntartható és jó minőségű sportfelületeket csinálni. Ezt a gondolkodásmódot igyekszünk a hallgatóságnak átadni, megmutatni. Népszerűbbek vagyunk most. Azt látjuk, hogy van egy alapbázisunk és van egy cserélődő látogatói létszám. Az egyesület képzést is csinál, kiemelten olyanoknak, akik a piacon dolgoznak. Például kertépítőknek, pályafenntartóknak, illetve olyanok, akik a gyepgondozási iparágból érkeztek. A konferencia lényege, hogy a legjobb újításokat megmutatjuk évről évre, illetve a honi és külföldi neves szakemberek, meghívott előadók pedig még többet tesznek hozzá a programhoz.”

Az idei találkozón az előző években tapasztaltakhoz képest jóval többen, ezúttal 161 fő vett részt. A vendégek között volt az ICL nemzetközi technikai vezetője a gyep, táj- és kertépítészet nemzetközi szaktekintélye, dr. Andy Owen.

Cikkajánló

Őket ünnepeljük ma

Ezen a napon a Fradi család három tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

Ezen a napon a Fradi család négy egykori tagjára emlékezünk.

Őket ünnepeljük ma

A Fradi-család négy tagját köszönthetjük ezen a napon.

Rá emlékezünk ma

Egykori labdarúgónkra emlékezünk július 26-án.

Őket ünnepeljük ma

Július 25-én a Fradi-család négy tagját köszönthetjük.

Rájuk emlékezünk ma

Három egykori sportolónkra emlékezünk július 25-én.

Őket ünnepeljük ma

Július 24-én a Fradi-család három tagját köszönthetjük.

Rá emlékezünk ma

Egykori jégkorongozónkra emlékezünk július 24-én.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin