2023. április 28.
Albert Kupa nyolcadszor
Az idén április utolsó napján rendezik meg az immáron hagyományosnak mondható utánpótlás-tornát.

Április 30-án, vasárnap nyolcadik alkalommal rendezik meg az Albert Kupa elnevezésű nemzetközi utánpótlás labdarúgó-tornát az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban. A néhai névadó 9-es mezszáma miatt hagyományosan U9-es együttesek vesznek részt a viadalon, az anyaországi csapatok mellett több határon túli magyar közösség klubja is a Népligetben vendégeskedik. A Ferencváros az A-csoportban szerepel a Debreceni Olasz Focisuli, a dunaszerdahelyi DAC és a szombathelyi Illés Akadémia mellett.

Bajor Lászlótól, az utánpótlás kis korosztályok koordinátorától, a torna egyik szervezőjétől megtudtuk: nagyjából féléves szervezés előzi meg az Albert Kupát.

- A résztvevő 16 csapat közül többen állandó résztvevők, de minden évben van azért egy-egy újonc is. Az idén is 12 magyar mellett 4 külföldi együttes indul, ez a formátum az előző tornákon már bevált, mivel a magyar klubok részéről nagyobb volt az érdeklődés. Arra igyekeztünk odafigyelni, hogy az ország minden szegletéből legalább egy csapat eljöjjön, illetve figyelembe vettük azt is, hogy a külföldiek esetében magyarajkú települések gárdáit is meg tudjuk invitálni – mondta Bajor László, akinek az a legnagyobb elismerés, amikor látja, hogy a gyermekek önfeledten és boldogan játszanak, igazi tornahangulat közepette. - A legjobb visszajelzés az, amikor a torna utáni hetekben megkeresnek minket a csapatok, és elmondják, hogy jövőre is szeretnének visszajönni. Ez mindig büszkeséggel tölt el engem és a kollégáimat is.

A Fradi négyese mellett további három csoportban zajlanak a küzdelmek. A B jelű kvartettben az Újpest FC, az ETO FC, a vajdasági Topolya és a Pécsi MFC, a C-ben a Kecskeméti LA, a Nyíregyháza Spartacus, az eszéki Akademija Krpan & Babic és az SC Sopron, a D-ben pedig a Budapest Honvéd, a MOL Fehérvár FC, az FK Austria Wien és a Zalaegerszegi TE U9-es együttese vív majd egymással.

- Az Albert Kupa az ország egyik legnagyobb utánpótlás-tornája ebben a korosztályban. Minden évben rengetek szülő kíséri el a gyermekét, így egy nagyon jó hangulatú tornáról beszélhetünk, ahol jó meccsek vannak, ezek közül több rangadó – nyilatkozta az FTC utánpótlás szekcióvezetője, korábbi labdarúgónk, Keller József. - Ebben a korban még nem az eredmény a legfontosabb, de persze nekünk sem mindegy, hogy a csapatunk miként teljesít. Az Albert Kupán minden csapat nyerni akar, nekünk is az a célunk, hogy minél több meccset, sőt, akár a kupát is megnyerjük!

A torna mezőnye a csoportkör után két részre oszlik: a csoportok első két helyezettje az arany ágon vívhat az érmekért, míg a többiek az ezüst ágon helyosztókat játszanak. Az Albert Kupán három különdíjat is kiosztanak: az Albert-díjat a gólkirály kapja, de elismerésben részesül a legjobb kapus és mezőnyjátékos is.

A tavalyi Albert Kupa díjai

Cikkajánló

Így támogathatja felajánlásával az Albert Alapítványt

Az Albert Alapítvány adószáma: 18296147-1-43. Köszönjük felajánlásaikat!

Klubunk sikeres fiataljait díjaztuk

Az Albert Alapítvány támogatásával megrendezett díjátadón 39 fiatal sportolónk vehetett át elismerést.

A Népligetben járt a Mikulás!

A nagyszakállú idén is útba ejtette sporttelepünket, a gyerekek nagy örömére – VIDEÓ!

Ha Halloween, akkor idén is tökfaragás

Az Albert Alapítvány idén is megrendezte a halloweeni tökfaragást a Népligetben.

A sport és a kultúra találkozása a Fradi Családi Napon

Besic a családjával jött, Székely Zója először járt itt - ilyen volt a 2023-as Fradi Családi Nap - VIDEÓ

Nevetés, újdonság és sztárok a Fradi Családi Napon

A nagy meleg ellenére nagyon sokan kilátogattak az FTC-MVM Népligeti Sportközpontba.

Tizenkettedszer is Fradi Családi Nap!

A belépés ingyenes - várjuk önöket augusztus 27-én az FTC-MVM Népligeti Sportközpontba!

Drámai meccsel nyertük meg a VIII. Albert Kupát

Az elődöntőben az Újpestet büntetőkkel győztük le, a döntőben az Austria Wien ellen hátrányból álltunk fel.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin