archív anyag
Honlapunk 2019. február 25-én megújult, de nem hagyjuk veszni a korábbi cikkeinket! Az itt látható anyag archív írás, ezért előfordulhat, hogy a benne található képek, illetve tartalmi beágyazások az új cikkektől eltérően jelennek meg.
2016. február 16.
Zsákban a pontok
Női kézilabda-csapatunk negyedszerre is felülmúlta a Siófok együttesét ebben az esztendőben.

2015/16 NBI alapszakasz
2016. február 16. (kedd) 18:00
Helyszín: Népliget, Elek Gyula Aréna
Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi Péter

FTC-Rail Cargo Hungaria - Siófok KTC KFT 29-25 (13-14)

Az eredmény alakulása: (2-1, 5-7, 10-10, 13-14; 17-16, 20-17, 26-21, 29-25 )

FTC-Rail Cargo Hungaria: Szikora, Tomasevic (kapusok), Szöllősi-Zácsik 5, Cifra, Szarka 4, Schatzl, Szucsánszki 3, Szekeres, Mészáros, Kovacsicz 3, Márton, Lukács 2, Pena 2, Hornyák 3, Szekerczés 5 (5), Szamoránsky 2
Vezetőedző: Elek Gábor

Siófok KC: Pastrovics, Salamankha (kapusok), Piedade 1, Elghaoui 1, Silje, Orbán 9 (2), Aguilar 3, Deáki 1, Németh 1, Gonzalez 1, Such 2, Erdősi, Nikitina 1, Maláti
Vezetőedző: Christian Dalmose

Kiállítások: 8 ill. 8 perc
Büntetők: 6/5 ill. 3/2

I. félidő

Ott folytatódott a találkozó, ahol az előző párharc véget ért. Szöllősi-Zácsik átlövés bombával nyitotta a találkozót, majd Szikora hetest és ziccert is védett. Dinamikus védekezéssel indítottak a csapatok, kevés gól potyogott. Szekerczés szó szerint hálószaggató büntetőt lőtt, de a vendégek se voltak restek két góllal válaszoltak. Piedade volt a szürke mezesek vezére, túloldalt Cifra harcolt ki remekül büntetőt. Láthatóan tanultak a Cápalányok legutóbbi hibájukból és nem engedték, hogy csapatunk a mérkőzés elején domináljon. Technikai hibák zápora érkezett mindkét oldalon, ismét a totálisan nyitott védekezést húzták elő a vendégek a pakliból. Erdősi törte meg a gólcsendet, Elek Gábor azonnal időt kért.

Szarka ellentmondást nem tűrően válaszolt szélről, kipókhálózva a sarkot. A történelem újra ismételte önmagát, a folyamatosan vészkapussal játszó Siófokot csapatkapitányunk Szucsánszki büntette, Salamankha-nak nem volt esélye visszaérni. Szarka szorgalmasan dolgozott, újabb gólja után ismét egyenlő volt az állás. A Siófok ugyan mindig ellépett 1 góllal, de Szarkának köszönhetően mindig érkezett a válasz is. Erdősivel vett újabb lendületet a vendég csapat és megléptek két gólra, az első félidő hajrája előtt. Emberhátrányba került csapatunk, de Hornyák megrázta magát és a három gólos hátrányt hamar egyre faragta. Férfi csapatunk egy emberként szurkolt lelkesen a 9-es bástyáról a Lányoknak. Ismét beindult a fejvesztett tempó, de a félidőre már nem változott a különbség, egy gólos vendég előnnyel mentek pihenőre a csapatok.

II. félidő

Szekerczés és Szöllősi-Zácsik révén pillanatok alatt átvették a Saslányok a vezetést, de Orbán révén a Siófok sem akart leszakadni. Szöllősi-Zácsik elöl és hátul is nyerő embernek bizonyult, átlövésgól után labdát is lopott. Újabb vendég emberelőnynél, Christian Dalmose kért időt, hogy rövid szünet után rendezzék a sorokat. Szikora azonban rendre állta a sarat, kevés momentumot engedélyezett a vendég lövőknek. Elöl pedig beindult a támadó gépezet szélről Kovacsicz, középen Hornyák bombázott. Szucsánszki újabb egész pályás góllal növelte találatainak számát. Orbán kétszer is szemfüles volt a siófokiaktól, Elek Gábor azonnal időt kért.

Máris érkezett a rutin az időkérés után Kovacsicz és Szamoránsky zörgették meg Salamankha kapuját. A következő lövést Szikora messzire rúgta az égbe, Pena pedig nem teketóriázott begyűjtötte a zsugát és gondolkodás nélkül bevágta. És Pena újra robogott, négyre növelve az előnyt. Ekkor azonban valami eltörött a vendég csapatnál. Szikora lehúzta a rolót, míg elöl Szöllősi-Zácsik volt a nehézbombázó, hamar hét gólra dagadt a Fradi előnye. A végjátékban ugyan Erdősinek még sikerült kozmetikáznia a különbségen, de ez már nem fenyegette a Ferencváros győzelmét.

Elek Gábor (FTC -vezetőedző):
" Dekoncentráltak voltunk az első félidőben, ami főként a rövid készülési időnek tudható be. Lehetett volna simább is, ha jobban koncentrálunk és nem vagyunk idegesek. A második félidőben már magabiztosabbak, összeszedettebbek voltunk. A védekezés lehetett volna ekkor is jobb, hogy több segítség legyen a kapusok számára. A mai győzelemben Szikora Melinda elévülhetetlen érdemeket szerzett."

Szarka Adrienn (FTC - szélső): " Az első félidőben nem volt meg az összhang a védekezésben és ez a támadásban is elbizonytalanított minket. A nyitott védekezés miatt, továbbra is sok volt az eladott labdánk. A második játékrészben már jobban koncentráltunk, besegítettünk a egymásnak a védekezésben és ezután a helyzeteinekt is sikerült belőni elöl."


Cikkajánló

Glauser: „Szeretem, hogy ilyen őrültek a szurkolók!”

Női kéziseink klasszis francia kapusa arról is beszélt, hogy miben változtatta meg kislánya születése.

Kiváló védekezéssel győztünk Norvégiában!

Ragyogó kezdés után a mérkőzés közepén visszaesett együttesünk, de végül magabiztosan nyert ismét a BL-ben.

Az idény eddigi legnagyobb kihívása előtt állunk

Női kézilabdázóink Norvégiában lépnek pályára vasárnap az előző idény Európa-liga-győztese ellen.

Allan Heine: Ma a győzelem volt a legjobb

Vezetőedzőnk mellett Bordás Réka, míg a vendégek részéről Rácz Sándor és Klara Schlegel mondott véleményt.

Hoztuk a kötelezőt a hétközi bajnokin

Messze volt legjobbjától női kézilabdacsapatunk, de így is legyőzte nyolc góllal a Békéscsabát.

A lilák ellen folytatnánk a sorozatot a Népligetben

Női kézilabdacsapatunk szerdán este, a Békéscsaba ellen is megőrizné százszázalékos mérlegét.

„Gyorsan észbe kaptunk, jöttek a gólok és a védések”

Női kéziseink a döcögős kezdés után szintet léptek és remekeltek a Podravka ellen - VIDEÓ

Rossz kezdés után fordítottak és győztek női kéziseink

A mérkőzés elején négygólos hátrányt fordított meg együttesünk, és újra magabiztosan győzött a BL-ben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin