2024. szeptember 7.
Újra a második félidő volt jobb, győztes rajt a BL-ben
A fordulás után újra kimagasló volt női kéziseink védekezése, így végül magabiztosan győztek a Nykobing ellen.

A Bajnokok Ligája legjobbjai közé pályázik női kézilabdacsapatunk, a hosszú út első lépését pedig szombaton délután kellett megtenni. A csoportkör első fordulójában a BL-ben eddig csak egyszer, 2017-ben szerepelt, s emiatt a kissé ismeretlen Nykobing érkezett az Érd Arénába, de talán épp az „ismeretlenség” miatt kellett igazán komolyan venni a tavaly a dán bajnokság ezüstérmét begyűjtő riválist. Aztán, ha mégis lett volna valaki, aki könnyed örömjátékot remélt, az legkésőbb az ötödik, tizedik percig elkönyvelhette, hogy a Nykobing nem véletlenül szerepel a sorozatban – a vendégek kezdtek jobban, az első gólunkra néggyel válaszoltak, 2-5-nél pedig időt is kellett kérnie Allan Heinének.

Vezetőedzőnk egészen más meccselési taktikát választott, mint szerdán, a Budaörs ellen, hiszen akkor viszonylag ritkán nyúlt hozzá csapatához, most viszont bő negyed óra alatt már tizenhárom játékos megfordult pályán. Így vagy úgy, de nem játszottunk jól, támadásban nem volt lendület, mintha mindenki egyenként kereste volna a helyzeteket, de legalább a klasszis megoldásoknak köszönhetően zárkóztunk. Az időkérés után előbb zsinórban kétszer, majd egy dán találatot követően háromszor voltunk eredményesek, és 1-0 után újra nálunk volt az előny (7-6). Ellenfelünk ugyanakkor tartotta magát, minden elrontott támadásunk, sőt, olykor még a góljaink után is óriási tempóban rohantak előre, és okoztak is ezzel zavart. Laura Glauser ezúttal is jól védett, de Janurik Kinga is hozzátett egy hetesvédést (a második félidőben pedig még egyet), elöl pedig Darja Dmitrijeva és Klujber Katrin volt a legeredményesebb. Kettő gól volt a legnagyobb különbség az első játékrészben, a szünetre pedig egy maradt – épphogy, hiszen Dmitrijeva helyzet nélkül, talpról elengedett lövése a dudaszó előtti másodpercben vágódott a kapuba döntetlen állásnál.

A fordulás után óriásit lépett előre a védekezésünk, Béatrice Edwige és Orlane Kanor fantasztikusan mozgott középen, de a fal minden tagja dicsérhető volt, a vendégek sokszor még heten támadva se kerültek helyzetbe. Szerencsére éltünk a lehetőséggel, gyorsult a támadójátékunk is, előbb négy-öt gólos lett a fór, később hétre növeltük, a véghajrához közeledve pedig nyolcra távolodtunk és eldöntöttük a mérkőzést. Mindössze nyolc gólt kaptunk a második félidőben, támadásban pedig már szinte mindnekitől láthattunk szépségdíjas megoldásokat. Valerija Maszlova átlövésből, hetesből és a jobbszélről is betalált, Klujber és Dmitrijeva hatszor volt eredményes - végül pedig kilenccel nyertünk. A különbség talán nagyobb is lehetett volna, de kezdésnek - főleg a második félidei játék - tökéletes volt.

Megtettük tehát az első lépést, egy hét múlva pedig hasonló siker reményében fogadjuk a Podravka Vegetát - jegyvásárlás a meccsjegy.fradi.hu-n vagy személyesen hétfőn 15.30 és 18 óra között!

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 1. forduló

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–NYKÖBING FALSTER HB (dán) 31–22 (15–14)
Érd, 1400 néző. V: Vujacsics, Kazanegra (montenegróiak)
FTC: Glauser – Malestein 4, Klujber 6 (1), Lekics 1, Edwige 1, Bölk, Márton G. 2. Csere: Janurik (kapus), Tomori, Dmitrijeva 6, O. Kanor 2, Simon P., Cvijics 3, Maszlova 4 (1), Hársfalvi 2. Edző: Allan Heine
NYKÖBING: Börjesson – Magnussen 3, Kielstrup 6, Eiberg 1, Von Pereira 3 (3), Aar 2, Sprengers. Csere: Fiskerstrand (kapus), Obaidli 1, Wulff 2, Bardrum 1, Niakaté 1, L. Kristiansen, M. Vestergaard 2, Skovlund Schmidt. Edző: Jakob Larsen
Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–4. 11. p.: 4–5. 15. p.: 7–6. 19. p.: 8–9. 24. p.: 11–9. 27. p.: 12–12. 35. p.: 19–14. 41. p.: 21–16. 49. p.: 25–19. 56. p.: 29–22
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/3
MESTERMÉRLEG
Allan Heine: – Ahogyan hét közben a Budaörs ellen, úgy most is picit beragadtunk az eleján. Nem ez volt a terv, szeretnénk mindkét félidőben azonos szinten játszani. A szünet után jó mentalitással jöttünk ki, ezzel eldöntve a meccset. A Nyköbing energikusan, nyomás nélkül játszott, a hét a hat elleni támadójátékukkal sok csapat dolgát meg fogja nehezíteni a BL-ben.
Jakob Larsen: – Az eleje rendben volt, főleg a védekezésünkkel voltam elégedett. Aztán ahogyan haladt előre a mérkőzés, fizikailag sikerült fölénk nőnie az FTC-nek.

Cikkajánló

Lendületből mehetünk neki a BL-rajtnak

Szombaton kezdődik a Bajnokok Ligája-idény – kezdésnek a dán ezüstérmest fogadjuk az Érd Arénában.

Helyszíni jegyvásárlás az MKC elleni bajnokira

A bajnokság második fordulójában a tavalyi bronzérmes otthonában lép pályára női kézilabdacsapatunk.

„Mindent jól akartunk csinálni”

Laura Glauser mellett magyar kiválóságunk, Márton Gréta értékelte a sikeres bajnoki rajtot – VIDEÓ!

Allan Heine: "Elképesztő védekezést láttam"

Női kézilabdacsapatunk húszgólos sikere után vezetőedzőnk és Emily Bölk is elégedetten értékelt.

Bajnokhoz méltón, fölényes sikerrel kezdtek kéziseink

Az első félidőben még helyenként akadozott a gépezet, a második játékrész viszont lehengerlő volt.

Simon: „Kipihentük magunkat, készen állunk a szezonra!”

Női és férfi kézilabdázóink fotózásán jártunk – VIDEÓ!

Szerdán, hazai pályán rajtol női kézilabdacsapatunk

Bajnok és Magyar Kupa-címvédő lányaink szerdán 19 órától lépnek pályára az Elek Gyula Arénában.

Dmitrijeva: „Nekem is az az álmom, hogy BL-t nyerjünk!”

Női kézilabdacsapatunk orosz klasszisa a szezonrajt előtt mesélt a gyerekkoráról és a hobbijairól is.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin