2024. október 6.
„Tudjuk, milyen fontosak ezek a meccsek Magyarországon”
Szinte tökéletes volt a védekezés az első félidőben, a második játékrész viszont rejtély Edwige számára.

Szombaton az eddigi legjobb játékrészt produkálta női kézilabdacsapatunk az idény során Allan Heine szerint, és ezzel egyetértettek játékosaink is. A nyolc góllal megnyert harminc perc után viszont jelentősen visszaesett a teljesítmény a második félidőre – igaz, végül ez is belefért, hiszen négy góllal legyőztük a Gloria Bistritát.

– Rejtélyes számomra, őszintén nem értem egyelőre, hogy mi történt a második félidőben azok után, hogy az elsőben gyakorlatilag tökéletesen végezte mindenki a dolgát, úgyhogy ezt még meg kell fejtenünk – mondta a meccs után olimpiai bajnok beállónk, Béatrice Edwige, aki a védekezésünk egyik kulcsa volt ezúttal is. – Nagy tesztként tekintettünk erre a találkozóra, hiszen láttuk, hogy a Bistrita megverte a CSM Bucuresti-et, láttuk, hogy milyen jól játszott többször is az elmúlt időszakban, hogy a keretében rutinos és fiatal játékosok is vannak, akik jó elegyet alkotnak. Boldog vagyok, hogy nyertünk, az első félidei játék miatt különösen, és azért is, mert tudom, hogy ezek a mérkőzések mennyire fontosak Magyarországon. Félig pedig már a Metz jár az agyamban, ebből a szempontból pedig a második játékrészben is lehet hasznosat találni: ez jó felkészülés volt a franciák elleni meccsre.

A védekezés másik alappillére, Tomori Zsuzsanna szerint a szünet után a csapat túlságosan megnyugodott, ezt pedig a jövőben feltétlenül el kell kerülni.

– Sokat beszéltünk róla a meccs előtt, hogy jó csapat a Bistrita, és ez látszott már a melegítésnél, valamint az első félidőben is. Nagyon koncentráltak voltunk, szinte „ledaráltuk” az ellenfelet, de aztán azt hittük a szünetben, hogy ez most már megoldódik magától. A második félidőre szétesett a támadásunk, kaptunk hat-hét lerohanásgólt az elveszített labdák után, és újra szoros lett a mérkőzés. A pályán egyébként végig azt éreztem, hogy valahogyan biztosan megnyerjük majd, de meg kell tanulnunk, hogy nem szabad hátra dőlni, mert probléma lehet belőle.

Többen is arról beszéltek a hétvége előtt, hogy ez az összecsapás újra megmutatja majd, hogy épp hol tartunk a csapatépítésben, a négyszeres BL-győztes Tomori így vélekedett erről a mérkőzést követően.

– Tudunk magas színvonalon játszani, egyénileg bármelyik játékos megállja a helyét a BL-ben, de csapatként még jobbnak kell lennünk. Látszott, hogy ha kicsit akadozott a labda, a ritmus, akkor már nem tudtunk olyan könnyen helyzeteket kialakítani, és az ilyen szituációkból akkor tudunk továbblépni, ha csapatként jók vagyunk. Az október erős hónap lesz ebből a szempontból, mert most már az igazán nagy rangadók jönnek. Eddig tudtunk építkezni, talán nem a legerősebb ellenfelekkel találkoztunk, kialakult egy stabil játék, tudjuk, hogy milyen variációk működnek, de abban fejlődnünk kell, hogy hosszabb periódusban menjen jól a játékunk.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 4. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria  - CS Gloria 2018 BN 32-28 (18-10)
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2024. október 5., szombat, 16 óra
Játékvezetők: Tatjana Prastalo, Vesna Balvan (bosnyákok)
Gólszerzők: Lekics 7, Dmitrijeva 6, Malestein 5 (1), Márton 4, Cvijics 4, Bölk 2, Maszlova 2, Kanor 2, ill. Mbengue Rodriguez 6, Nocun 6, De Araujo Frossard 6, Seraficeanu 4, Niombla 3, Kácsor 1, Nosek 1, Laslo 1.

Cikkajánló

„Meg kell tanulnunk, hogy nem szabad hátradőlni”

Tomori Zsuzsanna szerint a győzelem az első félidő jó játékának volt köszönhető - VIDEÓ!

Kitartott az előnyünk, ismét győztünk a BL-ben!

Kiváló első félidő után izgalmassá vált a meccs vége, de itthon tartottuk a két pontot a Bistrita ellen is.

Márton: „Egyre jobban megmutatkoznak az egyéniségek”

Női kézilabdacsapatunk válogatott balszélsője szerint a BL-folytatás előtt két nap is elég lehet a javuláshoz.

Kérdezz-felelek Simon Petrával

Női kézilabdacsapatunk válogatott játékosa tetoválásairól és kedvenc ételéről is mesélt.

Döcögött a játék, de így is két pontot szereztünk

Szűk negyvenöt percen keresztül szorosan alakult a dunaújvárosi mérkőzésünk, de a végül öttel nyertünk.

Dunaújvárosba utaznak szerdán női kézilabdázóink

Veretlen együttesünk a még pont nélkül álló DKKA otthonában szeretné folytatni a kiváló sorozatot.

Hullámzó meccsen kilenc góllal vertük Romániát

A női kézilabda-válogatott Románia elleni felkészülési mérkőzéssel zárta a heti összetartást.

Glauser: „Szeretem, hogy ilyen őrültek a szurkolók!”

Női kéziseink klasszis francia kapusa arról is beszélt, hogy miben változtatta meg kislánya születése.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin