2022. március 2.
Szinte végig vezettünk, mégis kikaptunk a spanyoloktól
Mindkét pontot elvitte Tatabányáról a meccs során először az 59. percben előnybe kerülő Spanyolország.

Tatabányán fogadta Spanyolországot a magyar női kézilabda-válogatott, és a bányászváros jó választásnak bizonyult. Elvégre Budapest és Győr, vagyis a két legnagyobb női kézilabda szurkolótábort maga mögött tudó település között félúton, illetve a sportágat különösen kedvelő városban a nézők a lezárt soroktól eltekintve kis híján megtöltötték az új sportcsarnokot. A csapat pedig látszólag élvezte, hogy a nem túl jól sikerült decemberi világbajnokság után is érezheti a szurkolók szeretetét, és a vb-t a negyedik helyen záró spanyolok ellen jól kezdett. A ferencvárosi játékosok közül Kovács Anett kimaradt a meccsre nevezett keretből, Janurik Kinga, Klujber Katrin, Márton Gréta és Szöllősi-Zácsik Szandra azonban ott volt a pályán az első perctől kezdve, és mindannyian kulcsszerepet töltöttek be.

A támadásainkra eleinte egyáltalán nem lehetett panasz, később is csak inkább a pontatlan passzok, meg nem értések okozhattak bosszúságot, egyébként ötletesen és okosan variáltuk a figurákat. A védekezésünket ennyire nem dicsérhettük, de szerencsére a vendégek többet hibáztak nálunk, valamint Janurik Kinga is nagyon jó pillanatokban vett elő egy-egy védést. Összességében csak mi vezettünk az első játékrészben, jobbára két-három, illetve egy alkalommal négy góllal álltunk jobban riválisunknál, és úgy érezhettük, hogy nyerhető a meccs, ha nagy változás nem áll be a játék képében. A szünetben 16-13-ra vezettünk úgy, hogy Szöllősi-Zácsik és Klujber négyszer-négyszer, míg Márton háromszor volt eredményes addig. Abban is biztosak lehettünk harminc percnyi játék után, hogy Szöllősi-Zácsik Szandra nem kötött életre szóló barátságot a két montenegrói játékvezetővel, Vijacsiccsal és Kazanegrával – a két sporttárs érthetetlen ítéletekkel borzolta a kedélyeket mindkét oldalon, de úgy tűnt, Szani különösen szerencsétlen velük kapcsolatban ezen a napon.

A fordulás után aztán valamelyest jobban ráncolhattuk a szemöldökünket, mert mintha a ritmusunkat az öltözőben hagytuk volna… Látványosan lelassultunk, a lecsorgó labdákra nehézkesen reagáltunk, nem igazán találtunk helyzetet, hátul pedig bántóan könnyen kaptuk a gólokat. A háromgólos előny így gyorsan elfogyott, a 37. percben, 17-17-nél már a vezetésért támadhatott Spanyolország – ám Janurik védett, mondani sem kell, rettenetesen fontos szituációban. Annál is inkább, mert ez mintha ébresztőt fújt volna a többieknél is, vagy épp ennyi idő kellett ahhoz, hogy újra üzemi hőmérsékletre melegedjen mindenki, hiszen ezt követően négy gólt lőttünk zsinórban (21-17).

A négy gólos különbségből nem sokkal később öt lett, de a kiváló szériánk ezzel véget ért, és megkezdődött a spanyolok lassú, de fokozatos felzárkózása. Fordulatos, izgalmas meccs volt, amelyen öt percig egyik, majd öt percig a másik fél dominált, és az állás is ennek megfelelően változott. Elöl Klujber és Szöllősi-Zácsik vívott nagy gólpárbajt, de négy perccel a vége előtt így is egyenlítettek a vendégek. Sőt, az 59. percben a mérkőzés során először a vezetést is átvették, mi pedig nem tudtunk gólt szerezni, így az utolsó percben előnyben támadhattak a vendégek, akik góljukkal eldöntötték a két pont sorsát.

Rendkívül bosszantó vereséget szenvedett a magyar válogatott, amely a teljesítménye alapján legalább az egyik pontot megérdemelete volna - a sokáig valóban nyerhetőnek tűnő találkozón.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
Selejtező, 5. csoport, 3. forduló

Magyarország - Spanyolország 28-30 (16-13)
Tatabánya, 4800 néző
Gólszerzők: 
Klujber 7 (2), Szöllősi-Zácsik 7, Lukács 6, Márton 4, Vámos 2, Kuczora 1, Háfra 1, ill. Gutierrez 9 (6), Echeverria 5, Mireya Gonzalez 3, Fernandez 3, Hernández 2, Arcos 2, López 2, Cesareo 1, Arderius 1, Espinola 1, Gasco 1.

Cikkajánló

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin