2022. április 4.
Szárnyaló Siófok érkezik a Népligetbe
Az edzőváltása óta lendületben lévő Balaton-partiak ellen ismét egy nap jutott csak a felkészülésre.

Ritkán fordul elő, hogy négygólos győzelem után kisírt szemekkel állnak játékosaink az őket hosszú perceken át éltető szurkolók elé, de szombaton délután sajnos épp ezt élhettük át. Hiába nyertünk ugyanis a kiváló második félidei játéknak köszönhetően, nem jutottunk tovább a Krim Ljubljana ellen, ezek után pedig több játékosunk se bírta leplezni a csalódottságát – alighanem ebből is lemérhető az elszántság, az akarat, vagy épp a hozzáállás. Az élsport velejárója, hogy a történtek megemésztésére alig-alig jut idő, aktuálisan az egyetlen pihenőnapját kellett kihasználnia mindenkinek, hiszen hétfőn már muszáj volt az újabb, égetően közeli feladatra koncentrálni: kedden jön a Siófok.

A tavaly negyedikként záró Balaton-partiak nagyon rosszul rajtoltak a mostani idényben, az első nyolc meccsükből hatszor kikaptak, ráadásul a Budaörstől elszenvedett hazai vereség (24-29), valamint a mosonmagyaróvári kiütés (48-29) különösen fájó lehetett. Ezt látva nem is lehetett meglepetés, hogy edzőváltásra szánta el magát a vezetőség, Danyi Gábor helyét Uros Bregar vette át, és irányítása alatt fokozatosan vált egyre stabilabbá az SKC. A szlovén edzővel tizennégy mérkőzésből tizenkettőt nyert meg az együttes, csak a Győrtől (40-26) és a Debrecentől (21-23) kapott ki a bajnokságban, a kupában pedig bejutott a négyes döntőbe, ahol épp a mieinkkel találkozik majd az elődöntőben.

A Siófok őszi szereplését egy-egy meghatározó játékosának sérülése vagy formahanyatlása is befolyásolta, de úgy tűnik, mostanra szinte mindenki csúcsformába lendült. Illetve, idény közben Debreczeni-Klivinyi Kinga és Tamara Mavsar is csatlakozott a kerethez. Előbbi hosszú időn át, pontosabban vállsérülése előtt kirobbanthatatlan volt a magyar válogatottból, két éven át a csapatunkat is erősítette, a szülése után pedig Siófokon újra játékba lendült. Utóbbi a nemzetközi kézilabda meghatározó alakja volt éveken át, a Bajnokok Ligájában a Krim Ljubljana és a Vardar Szkopje színeiben összesen négyszázharminckilenc gólt szerzett, s bár kétéves kihagyás után tért vissza, első három NB I-es meccsén tizennégyszer volt eredményes. A házi góllövőlistát hetvenhat találattal vezető norvég Malin Holtával ugyanakkor nem kell számolnunk, miután néhány hete mentális problémáira hivatkozva előbb hazautazott, majd szerződést bontott.

Lesz még ismerős Debreczeni-Klivinyin kívül is a vendégeknél, hiszen a Julia Behnke sérülése után kölcsönben hozzánk igazoló Sirián Szederke már ellenfélként érkezik majd a Népligetbe. A beálló két bajnokin, valamint három Bajnokok Ligája-mérkőzésen lépett pályára zöld-fehérben, mielőtt elsősorban a következő idényét, valamint a csapatépítést szem előtt tartva kérte, hogy visszatérhessen eredeti csapatához. Az átlövő Andela Janjusevic és a beálló Katarina Jezic stabil húzóembere keddi ellenfelünknek, míg a kapus Maja Vojnovic épp az előző fordulóban, a Mosonmagyaróvár ellen nyújtott extra teljesítményt, az MKSZ statisztikája alapján ötvenhárom százalékkal védett.

Illik tehát nagyon komolyan venni a Siófokot, annál is inkább, mert ősszel jó néhány nehézsége ellenére is megnehezítette a dolgunkat, csak két góllal győztünk (31-33). Ha úgy tetszik, nehézségből most inkább a mi oldalunkon van több, hiszen az első bekezdésben taglalt igen rövid felkészülési idő alatt biztosan nem lehetett kellően alapos munkát végezni. Abban bízhatunk ellenben, hogy a Bajnokok Ligájában felvett sebesség megmarad keddre, hiszen azzal alighanem nehezen tudna mit kezdeni riválisunk. A rangadónak is beillő mérkőzésre online lehet belépőt váltani, valamint személyesen kedden 16 órától a helyszínen. Felhívjuk egyúttal szurkolóink figyelmét, hogy az április 14-én esedékes Győri ETO elleni csúcsmeccsre ugyancsak kedden 16 órától válthatnak jegyet az Elek Gyula Arénában, továbbá, hogy a Fradi-Győr meccs belépőivel, valamint a női kézilabda bérletekkel a férfi együttesünk pénteki, a bajnoki helyezésekről nagyban döntő Tatabánya elleni összecsapását ingyen tekinthetik meg.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
20. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Siófok KC
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2022. április 5., kedd, 18 óra
Játékvezetők: Bóna Szabolcs és Földesi Csaba
Jegyár: 1500 - álló, 2500 - ülő (online ITT, személyesen pedig a helyszínen, 16 órától)
TV: Fradi Média Youtube.

Cikkajánló

„Gyorsan észbe kaptunk, jöttek a gólok és a védések”

Női kéziseink a döcögős kezdés után szintet léptek és remekeltek a Podravka ellen - VIDEÓ

Rossz kezdés után fordítottak és győztek női kéziseink

A mérkőzés elején négygólos hátrányt fordított meg együttesünk, és újra magabiztosan győzött a BL-ben.

A jól rajtoló Podravka ellen mérkőzünk szombaton

Következő ellenfelünk a BL-ben kis híján komoly skalpot gyűjtött, a bajnokságban pedig fölényesen nyert.

Izgalmas meccsen, de magabiztosan nyertünk az MKC ellen

A mérkőzés elején ellépett ellenfelétől női kézilabdacsapatunk, és háromnál közelebb nem is engedte már.

Rangadóval megyünk tovább szerdán este

A tavalyi bronzérmes Mosonmagyaróvár otthonában jelentős erőfelmérő vár női kézilabdacsapatunkra.

Hat játékosunkkal készül a válogatott a románok ellen

Az olimpiai hatodik női kéziválogatott szeptember végén játszik felkészülési meccset Tatabányán.

„Felszívtuk magunkat, mindent megtettünk, amit tudtunk”

Papp Dorka, Balogh Veronika és Szeibert Anna az U18-as kézilabda világbajnokságon ért el szép sikert – VIDEÓ!

Újra a második félidő volt jobb, győztes rajt a BL-ben

A fordulás után újra kimagasló volt női kéziseink védekezése, így végül magabiztosan győztek a Nykobing ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin