2024. április 4.
Simán kikapott Norvégiában a női válogatott
Euro Cup-mérkőzésen szenvedett súlyos vereséget Norvégiától a magyar női kézilabda-válogatott.

A világbajnoki ezüstérmes Norvégia ellen játszott Euro Cup-mérkőzést a jövő heti olimpiai selejtezőre készülő magyar női kézilabda-válogatott csütörtökön este. Az ulseti összecsapáson hiányzott a magyar keretből kisebb sérülése miatt Böde-Bíró Blanka, így a ferencvárosi színeket Janurik Kinga, Klujber Katrin, Márton Gréta, Simon Petra, valamint a jelenleg kölcsönben a Vácnál szereplő Bordás Réka képviselte.

Már az első percekben fölénybe került a házigazda, a hatodik percben négy gól volt a hátrányunk (5-1), nem is várt tovább az időkéréssel Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. A védekezés és a visszarendeződés alig-alig állította kihívás elé a norvégokat, támadásban pedig a tizenkilencedik percig csak a szélsőink tudtak betalálni. Ekkor Simon Petra törte meg a jeget középről, de az egyébként lassan csordogáló meccsen jelentősen nem tudtunk közeledni. Az első játékrész során hat gól volt a hazaiak legnagyobb előnye (14-8), s bár ezt követően hármat lőttünk zsinórban, így a huszonnyolcadik percben háromra közeledtünk (14-11), a szünetre mínusz ötnél mehettünk (16-11).

A fordulás utána támadójátékunk nagyon megállt, rengeteg ziccert hibáztunk, de sokszor a helyzetek kialakításával is gondunk adódott, Norvégia pedig kedve szerint futhatott, a rendezetlen védelmünk ellen könnyen szerezte góljait. Lassú és körülményes volt a játékunk, s bár Janurik Kinga néhányszor menteni tudott, a különbség szinte folyamatosan nőtt. Számos verzióban kipróbálta csapatát Golovin, de ezen a találkozón nem igazán működött semmi, a forma messze volt az igazitól.

Nagy pofonba szaladt bele a magyar válogatott Norvégiában, de ha az olimpiai selejtezőt sikerrel veszik majd a lányok, akkor könnyedén a feledés homályába merülhet ez a hatvan perc.

NŐI KÉZILABDA EUROKUPA
5. FORDULÓ
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 33–18 (16–11)
Ulset, 2220 néző. V: Vranes, Wenninger (osztrákok)
NORVÉGIA: Silje Solbert – M. Jacobsen 4 (1), V. Kristiansen 5 (1), S. Oftedal 1, Brattset Dale 1, Breistöl 3, Sanna Solberg 1. Csere: Davidsen (kapus), Ingstad 3, Bakkerud 2, Reistad 4, Skogrand 2, Herrem 4, Hovden 2 (1), Th. Deila, Aardahl 1. Szövetségi kapitány: Thórir Hergeirsson
MAGYARORSZÁG: Janurik – Győri-Lukács 6, Kuczora 2 (1), Papp N., Bordás, Vámos P., Szöllősi-Schatzl 2. Csere: Szemerey (kapus), Klujber 2 (1), Füzi-Tóvizi, Simon P. 1, Pásztor N., Juhász Gréta, Debreczeni-Klivinyi 2, Márton G. 3, Faluvégi D. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása. 6. p.: 5–1. 9. p.: 8–3. 14. p.: 9–6. 18. p.: 12–7. 21. p.: 14–8. 28. p.: 14–11. 35. p.: 19–11. 39. p.: 21–13. 43. p.: 23–14. 52. p.: 29–15. Kiállítások: 4, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Thórir Hergeirsson: – Nagyon elégedett vagyok, mert amit elterveztünk, azt végrehajtottuk. Különösen a kapusteljesítményünk volt kiváló.
Golovin Vlagyimir: – Sok bosszantó hibát követtünk el a meccsen, és mindkét félidőt nagyon gyengén kezdtük. Technikai hibából nagyon sokat, tizenegyet követtünk el, megállító faultunk viszont csak kilenc volt, ami nagyon kevés. Még így is szorosabb meccset játszhattunk volna, ha a tiszta helyzeteket belőjük, de most ez sem sikerült. Azon leszünk, hogy ezeket a hibákat szombaton az osztrákok elleni meccsen kijavítsuk, és így vághassunk neki a jövő heti olimpiai selejtezőnek.

Cikkajánló

„Nem voltam csúcsformában, de küzdöttem minden meccsen”

Az álomcsapatba bekerült Klujber Katrin most már tud örülni a Párizsban megszerzett hatodik helynek.

Olimpiai ezüsttel érkezik a Fradihoz Glauser és Kanor

Norvégia magabiztosan nyerte meg az olimpia női kézilabdatornáját, Glauser és Kanor ezüstéremmel zárt.

Győztes edzőmeccsen mutatkoztak be orosz klasszisaink

Erősen tartalékos kerettel is megnyerte női kézilabdacsapatunk a DVSC elleni felkészülési mérkőzést.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-meccseken!

Megerősödött női kézilabdacsapatunk nagy célért küzd a Bajnokok Ligájában – indul a bérletértékesítés.

A Total Movement csatlakozik női kéziseink stábjához

A nemzetközi szinten is elismert szakemberek összetett munkát végeznek majd az eredményesség érdekében.

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin