2024. szeptember 14.
Rossz kezdés után fordítottak és győztek női kéziseink
A mérkőzés elején négygólos hátrányt fordított meg együttesünk, és újra magabiztosan győzött a BL-ben.

Összességében magabiztosan, a második félidőben pedig jól is kézilabdázva győzött női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája nyitófordulójában, és a második játéknapon is sikerre készült. A cél egyértelműen volt, de játékosaink elmondták a mérkőzés előtt, hogy nem szabad félvállról venni a Podravka Vegetát, elvégre a jó erőkből álló Krim Ljubljanát kis híján megtréfálta egy hete.

És az Érd Arénában is jól kezdett – Senvald gólja nyitotta a találkozót, s bár Orlane Kanor válaszolt rá, a negyedik percben már 1-3 állt az eredményjelzőn. Andrea Lekics újabb csodapasszából (és Dragana Cvijics góljából) arra következtethettünk, hogy a felszabadultság és a magabiztosság megvan, de a pontosság eleinte hiányzott. 3-3 után átlövést, hetest és lerohanás ziccert is hibáztunk, a vendégek meg éltek a lehetőséggel, és a tizenegyedik percre négy góllal elhúztak (4-8). Feszültségnek nyoma se volt ebben a periódusban sem, és ennek meg is lett az eredménye: a következőkben precízebbé váltunk, főleg védekezésben javultunk jelentősen, és fordítottunk. 11-2-es rohamot futottunk, Márton Gréta és Orlane Kanor villogott leginkább, de Angela Malestein pimasz labdaszerzése, valamint gólja is látványos volt (15-10). Megnyugtatóvá vált az előny és a játék képe is, a szünetig egyszer hattal is elléptünk, pihenni plusz ötnél mehettünk (17-12).

A fordulás után fontos volt, hogy nem hagytuk ellenfelünket közelebb érni, hogy ezúttal nem kezdtük rosszul a játékrészt. Szépen eloszlottak a terhek, a második félidő közepén már tíz gólszerzőt jegyezhettünk fel, de azt is jó volt látni, hogy bár Valerija Maszlova lövései nem igazán jöttek be, gólpasszokkal ügyesen szolgálta ki a társakat. Öt, hat, hét gólon ingadozott a különbség, és noha 25-17-nél kezdett igazán jól mutatni az állás, zsinórban három horvát találat következett, így pedig újra öt volt csak a differencia. Janurik Kinga az egész mérkőzés során stabilan teljesített, rendre hozzátett egy-egy védést, támadásban pedig a hajrához közeledve melegedett játékba Darja Dmitrijeva, aki végül négy góllal zárt.

Megállítottuk a Podravka felzárkózását, sőt, kevesebb, mint öt perccel a vége előtt újra héttel vezettünk, és eldőlt a mérkőzés. Második hazai BL-meccsünket is megnyertük, a jövő szerdai bajnoki után pedig Norvégiában vár majd az idény eddigi legnehezebb összecsapása a lányokra. A következő hazai Bajnokok Ligája-találkozón a válogatott szünet után, október 5-én a Bistritát fogadjuk majd, alighanem telt ház előtt.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 2. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Podravka Vegeta 33-24 (17-12)
Helyszín: Érd Aréna, 1400 néző
Időpont: 2024. szeptember 14., 16 óra
Játékvezetők: Gianna Stella Merisi és Andrea Alejandra Pepe (olaszok)
Gólszerzők: Kanor 5, Malestein 5 (1), Márton 4, Dmitrijeva 4, Klujber 3, Maszlova 3, Lekics 3, Bölk 2, Hársfalvi 1, Edwige 1, Simon 1, Cvijics 1, ill. Pandza 5, Simara 4, Mamic 3 (1), Pletikosic 3, Senvald 3, Birtic 2, Brkic 2, Prkacin 1, Vuljak 1.

Cikkajánló

„Gyorsan észbe kaptunk, jöttek a gólok és a védések”

Női kéziseink a döcögős kezdés után szintet léptek és remekeltek a Podravka ellen - VIDEÓ

A jól rajtoló Podravka ellen mérkőzünk szombaton

Következő ellenfelünk a BL-ben kis híján komoly skalpot gyűjtött, a bajnokságban pedig fölényesen nyert.

Izgalmas meccsen, de magabiztosan nyertünk az MKC ellen

A mérkőzés elején ellépett ellenfelétől női kézilabdacsapatunk, és háromnál közelebb nem is engedte már.

Rangadóval megyünk tovább szerdán este

A tavalyi bronzérmes Mosonmagyaróvár otthonában jelentős erőfelmérő vár női kézilabdacsapatunkra.

Hat játékosunkkal készül a válogatott a románok ellen

Az olimpiai hatodik női kéziválogatott szeptember végén játszik felkészülési meccset Tatabányán.

„Felszívtuk magunkat, mindent megtettünk, amit tudtunk”

Papp Dorka, Balogh Veronika és Szeibert Anna az U18-as kézilabda világbajnokságon ért el szép sikert – VIDEÓ!

Újra a második félidő volt jobb, győztes rajt a BL-ben

A fordulás után újra kimagasló volt női kéziseink védekezése, így végül magabiztosan győztek a Nykobing ellen.

Lendületből mehetünk neki a BL-rajtnak

Szombaton kezdődik a Bajnokok Ligája-idény – kezdésnek a dán ezüstérmest fogadjuk az Érd Arénában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin