2020. április 29.
Parádés teljesítmény: 35 meccs, 35 győzelem!
Női kézilabda serdülő csapatunk makulátlan mérleggel zárta a félbemaradt bajnoki szezont.

A kézilabdaszezon lezárása miatt a különböző bajnokságokban nem hirdetnek végeredményt, de az utánpótlásban ettől még érdemes amolyan számvetést csinálni. Hétfőn az NB I/B-s küzdelmekről olvashattak szurkolóink, kedden a legidősebb utánpótlás-bajnoksággal, az ifivel foglalkoztunk, ezúttal pedig a serdülők kerülnek terítékre.

A korábbi kiváló játékosunk, Fiedler Erika által irányított serdülő együttes az előző szezont egyetlen vereséggel, de így is „csak” ezüstéremmel zárta a NEKA mögött. A korosztályból a 2003-as születésű gyerekek kiöregedtek és feljebb léptek, a 2004-esek közül azok maradtak, akik az ifi- és az NB I/B-s bajnokságra még nem álltak készen, illetve jöttek a 2005-ösök, akik már itt, az idősebbek között is megállják a helyüket.

„Szerettük volna a csapatot a felnőtt NB II-ben is elindítani, de erre nem volt lehetőség, ezért csak a negyedik vonalban, a Budapest I. osztályba tudtunk nevezni a korosztályos bajnokság mellett – magyarázta Fiedler Erika. – Úgy terveztük, hogy az ifiből a 2004-esek visszajátszanak majd, de aztán olyan sok volt a sérülés a nagyoknál, hogy a vártnál kevesebbszer kaptunk vissza játékost, igaz, utóbb kiderült, hogy a kisebbek is megoldják a feladatot.”

Olyannyira megoldották, hogy se a serdülőben, se a felnőtt megyei első osztályban nem talált legyőzőre az együttes! A korosztályos bajnokságban tizenkilenc fordulón jutott túl a Fradi, átlagban harminchat gólt szerzett meccsenként és kevesebb, mint huszat kapott. A gólkülönbsége e két adatból már sejthetően imponáló: plusz háromszáznyolc.

„Abban azért bíztam, hogy a serdülőben jó eredményt fogunk elérni, és reménykedtem benne, hogy az alapszakaszt veretlenül tudjuk le. A szezonnak ebben a fázisában tavaly is csak egy döntetlennél veszítettünk pontot, a négyes döntő utolsó meccsén viszont jobb volt nálunk a NEKA. Idén talán az aranyérem is meglehetett volna, mert nyáron felkészülési meccsen találkoztunk a NEKA-val, és le is győztük… A Budapest-bajnokság lutri volt, nem gondoltam, hogy a felnőttek között is ennyivel jobbak leszünk ezzel a fiatal társasággal. Sok tapasztalattal szolgál ez a lányoknak, akik mostanra megszokták, hogy milyen a felnőtt kézilabda, de az elején még megesett, hogy egy-egy meccs után jöttek, hogy >>Erika néni, az a játékos ezt meg azt mondta rám<<.”

A felnőtt megyei első osztályban tizenhat meccset játszott és nyert meg a serdülőcsapatunk plusz kétszázharminchatos gólkülönbséggel, vagyis átlagosan tizennégy-tizenöt gólt verve az ellenfelekre. Az idei összképet látva a csapat az NB II-ben is megállná a helyét, kérdés, hogy lesz-e lehetőség a feljebblépésre.

„Nagyon sok meccset játszottunk, de ezeknek a lányoknak még rengeteget kell tanulniuk, amire elsősorban az edzéseken nyílik lehetőség. Nem egyszer az edzés nagyobb kihívás elé állította a őket, mint a meccs, és sokat is beszélgetünk arról, hogy ezeket a győzelmeket a helyükön kell kezelni. Mindig kitűztünk kisebb célokat is – hogy, mondjuk, ne kapjunk gólt lerohanásból, vagy x gólnál kevesebbet kapjunk.”

A két bajnokságot gyakorlatilag ugyanaz a keret játszotta, hiszen összesen huszonkét játékos tartozik hivatalosan Fiedler Erikához. Közülük a legtöbb gólt Kobák Dorina szerezte – ő a serdülőben kilencvenkétszer, a felnőttek között pedig nyolcvanötször volt eredményes. A serdülő házi góllövőlistán Buzsáki Bodza (73) és Zentai Dorottya (66), a felnőtt bajnokságban pedig Tóth Anna Ágnes (63), Helm Boglárka (55) és Tóth Eszter (55) követi.

A serdülő NB I részletes eredményeit ITT,
A Budapest I. osztály részletes eredményeit ITT éri el.

Cikkajánló

A Total Movement csatlakozik női kéziseink stábjához

A nemzetközi szinten is elismert szakemberek összetett munkát végeznek majd az eredményesség érdekében.

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin