2023. május 2.
Ötgólos hátrányból felállva győztünk a DVSC otthonában
Alaposan megtépázott csapatunk hátrányba került az első félidőben, de a másodikban fordított és nyert.

Nem szerencsés a DVSC idénybeli utolsó hazai bajnokiján ellenfélként pályára lépni a Hódos Imre Sportcsarnokban, ezt sejthettük, pláne, hogy az elmúlt hétvégén pontot hullajtott a dobogóért küzdő Loki a Siófok ellen. Ha meg hozzátesszük, hogy a hétvégi csapatunkhoz képest Dragana Cvijics megsérült a hétfői edzésen, Emily Bölk és Bíró Blanka pedig betegség miatt legfeljebb részfeladatokat tudott megoldani, és Andrea Lekics se volt egészséges, akkor gyorsan világossá vált, hogy rettenetesen nehéz dolgunk lesz ezen az estén.

Ennek ágyazott még meg a kezdés is, rontott lövések, kihagyott hetes, és a tizedik percre már négygólos hátrányban voltunk, nem sokkal később Elek Gábor időt is kért (7-3). Tetézte a gondjainkat Kovacsics Anikó sérülése is – irányítónknak kificamodott a válla, fájdalmas arccal hagyta el a pályát, és csak remélni tudjuk, hogy nem lesz súlyos következménye. Így a többiekre még nagyobb teher hárult, és az is kérdés volt, hogy a BL-visszavágó előtt mennyit ésszerű áldozni a papírforma szerint inkább csak a presztízs miatt fontos, de helyezést nem befolyásoló mérkőzésen. A tizedik perc után egyébként javult a védekezésünk, Janurik Kinga is fontos védéseket mutatott be, s többször is volt esélyünk rá, hogy megfelezzük a különbséget, de elöl nagyon sok volt a hiba, számos ziccert rontottunk Catherine Gabriellel szemben, így nemhogy csökkentettük a differenciéát, a játékrész vége felé közeledve ötre nőtt (13-8).

A hajrá azonban a miénk lett, Janurik védései rengeteget jelentettek, és végre elöl is éltünk a lehetőséggel, így a pihenőre kettőre faragtuk a hátrányt (16-14).

Sőt, a fordulás után alig két perc alatt még ezt a kettőt is eltüntettük, két kiváló védekezés után Emily Bölk találata a meccs során először Fradi-előnyt jelentett (17-18). Nagyon jó ritmust találtunk, hátul folyamatosan nehéz helyzetekbe tereltük a hazai játékosokat, Janurik parádésan állta a sarat, közben pedig elöl tudatosan és okosan lőttünk. Csak akkor rohantunk, ha lehetőség mutatkozott a gyors befejezésre, amúgy meg taktikusan gazdálkodtunk az energiaforrásainkkal (20-24). Jó volt nézni, hogy miként állt fel együttesünk ötgólos hátrányból és vette a saját kezébe a mérkőzést, épp ezért sajnálhattuk nagyon a két elszórt labdát, illetve a két gyors debreceni gólt, amelyhez a játékvezetők elképesztő hibája is kellett. Janurik ziccert védett, róla a hatoson belülre eső hazai játékos lábára pattant a labda, mégis tovább engedték, a kipattanóból pedig már gólt kaptunk (22-24).

Ebben a periódusban váltott hét a hat elleni játékra Szilágyi Zoltán, s bár csapata nem volt eredményes ebből, így is hazai találat zárta le a mintegy öt és fél perces gólcsendet (24-25). A mi szempontunkból a legrosszabbkor kapta el a fonalat a csereként beszálló kapus, Ann-Cathrin Giegerich, emberelőnyből sem tudtunk gólt lőni, jól látszott, hogy a megtépázott csapatunkból fogy az erő (25-25).

Ami nem ment emberelőnyből, az jött hátrányból, Kisfaludy Anettet találtuk meg tisztán, és ő nem is hibázta el a ziccert (25-26). Átvészeltük Tomori Zsuzsanna kiállítását is, Bölk góljával kettővel húztunk el, amikor már csak néhány perc volt hátra. Nehezen kerültünk már helyzetbe elöl, de ha nem is ment a gólszerzés, akkor Janurik előhúzott a cilinderből még egy bravúrt. Mintegy másfél perccel a vége előtt Klujber Katrin tizenegyedik gólja szinte már biztosan a győzelmet jelentette, de azt az újabb Janurik-védés pecsételte meg. Ötgólos hátrányból felállva, alaposan megtépázva arattunk nagy győzelmet, amely főleg a presztízs miatt ér sokat - illetve, ezzel matematikailag is biztossá vált, hogy nem végzünk a másodiknál rosszabb helyen a bajnokságban.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
23. forduló

DVSC Schaeffler - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-29 (16-14)
Helyszín: Hódos Imre Sportcsarnok, Debrecen
Időpont: 2023. május 2., 18 óra
Játékvezetők: Nagy Ferenc és Túróczy József
Gólszerzők: Planéta 5, Petrus 5, Töpfner 4 (3), Szabó N. 4, Kácsor 3, Vámos 2, Bordás 2, Füzi-Tóvizi 1, ill. Klujber 11 (3), Szöllősi-Zácsik 3, Malestein 3, Bölk 3, Stolle 2, Hársfalvi 2, Kisfaludy 2, Márton 2, Papp 1.

Cikkajánló

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin