2024. február 10.
Nem tudtunk pontot szerezni a címvédő ellen
A hajráig közel volt női kézilabdacsapatunk a Vipershez, de nem tudott pontot szerezni a címvédő ellen.

A képlet egyszerű volt az idény utolsó hazai Bajnokok Ligája-csoportmérkőzése előtt: ha legalább egy pontot szerzünk, akkor minden más meccs eredményétől függetlenül biztosítjuk helyünket a sorozat egyenes kieséses szakaszában. A megvalósítás, persze, ennél jóval nehezebbnek ígérkezett, pláne, hogy a számos hiányzó miatt egyébként is meglehetősen karcsú keretünkből még Tomori Zsuzsanna is kiesett a háromszoros címvédő Vipers Kristiansand elleni meccsre.

A kezdés ennek ellenére se volt rossz, pedig át kellett vészelni Béatrice Edwige első védekezésnél összeszedett kétperces kiállítását is. A vendégek szereztek vezetést, de a gólváltások után 4-3-nál először mi álltunk jobban, 4-4-et követően pedig háromszor találtunk be zsinórban. Jól használtuk ki ebben a periódusban a norvég hibákat, 7-4-nél a plusz négyért is támadhattunk, ám Angela Malestein lövése a kapufa éléről kifelé pattant. Jobbszélsőnknek nem volt szerencséje a kapufákkal egyébként, az imént említett kísérlete is a kapus, Katrine Lunde és a kapu mögött elszállva hagyta el a játékteret, később pedig egy próbálkozása két kapufát is érintett, de gól nem született.

Sajnos nemhogy plusz négy nem lett, még csökkent, majd el is fogyott az előny, miután Anna Vjahirjeva irányításával sokkal pontosabban és gyorsabban támadott a Vipers, mint addig. Nálunk Klujber Katrin volt a legeredményesebb, de a harminc perc alatt lőtt hat gólja ellenére is nehéz helyzetbe kerültünk, miután ellenfelünk öt góllal ellépett (11-16). Nagyon kellett a játékrész végét jelző dudaszó előtt Klujber hatodik bombája, s abban reménykedtünk, hogy a visszazárkózásba vetett hitet is erősíti (12-16).

Volt még tartalék a játékunkban, ez tisztán látszott, és abban is bíztunk, hogy ha javul a teljesítmény, akkor talán a szerencse is fordul – azzal ugyanis hadilábon álltunk.

Szinte csak Vjahjirjevával volt megoldhatatlan gondunk, sajnos igazolta klasszisát, a negyvenedik percben ugyanúgy nyolcnál járt, mint Klujber. Miatta nem tudtunk jelentősen közeledni, háromnál beljebb nem értünk, épp ezért Allan Heine az orosz sztárjátékosra koncentráló nyitott védekezéssel próbálkozott. Kissé meg is fékeztük ezzel a Viperst, csak épp ekkor meg a helyzetek maradtak ki a túloldalon – Lunde sajnos túl sok lövést fogott a balszélről.

Janurik Kinga is kiválóan védett, és szerencsére végre nem az ellenfélhez pattantak róla a labdák, ez tartotta a lelket a csapatban, amely küzdött, ahogyan csak bírt. De fogyott az erő, nem volt már meg a kellő lendület, és többször is a hosszú, fárasztó támadás után még azelőtt gólt kaptunk, hogy visszarendeződtünk volna. Tíz perc se volt már, amikor újra ötre távolodott a Vipers, alig hét pedig, amikor hatra. Eldőlt a meccs, de a továbbjutás még nem, mert a Rapid a második félidőben fordított és nyert Lengyelországban, így egy pontra közeledett hozzánk a táblázaton.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-csoport, 13. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand 27-35 (13-17)
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2024. február 10., 16 óra
Játékvezetők: Yann Carmaux és Julien Mursch (franciák)
Gólszerzők: Klujber 10, Cvijics 5, Simon 3, Malestein 3 (1), Márton 2, Bölk 2, Hársfalvi 1, Horváth 1, ill. Vjahirjeva 9, Naes Andersen 6, Knedlikova 5, Roberts 4, Abbingh 5 (3), Arcos 3, Tchaptchet Defo 2, Hove 1.

Cikkajánló

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin