2022. október 21.
Nem hibázhatunk a Banik ellen
A legfontosabb, hogy érvényesítsük a papírformát a cseh bajnok otthonában szombaton délután.

Heroikus küzdelemben, ötgólos hátrányból visszakapaszkodva végzett döntetlenre a Bajnokok Ligája-címvédő ellen női kézilabdacsapatunk múlt szombaton, és a megszerzett egy pontnak igen nagy jelentősége lehet. Egyrészt aktuálisan is, hiszen az ötödik forduló végén nem szakadtunk le a Viperstől, illetve egy ponttal az Odense és a Brest előtt maradtunk a tabellán, másrészt hosszú távon hitet, erőt adhat. A most elfoglalt negyedik helyet biztosan megőrizzük decemberig, ha érvényesítjük a papírformát szombaton délután, ráadásul a mögöttünk lévő együttesek közül jó eséllyel el is távolodhatnánk néhánytól.

Vagyis, fontos meccs vár ránk a Banik Most ellen, amely az Európa-bajnokság előtti utolsó összecsapása lesz a mieinknek.

Az nem lehet kérdés, hogy a győzelem reményében utaznak a lányok Csehországba, hiszen a játékoskeretünk jóval erősebb a mostiakénál, de az előző fordulókban láthattuk, hogy amelyik csapat lebecsüli a cseh riválist, az könnyen nehéz hatvan percet okozhat magának. A Bietigheimnek (23-46), az Odensének (41-22), a Krim Ljubljanának (29-42) és a CSM Bucuresti-nek (40-25) nem jelentett gondot a két pont begyűjtése, a Brest azonban megszenvedett a Banikkal. Noha az első félidőben már hattal is vezettek a franciák, a második játékrész elején egyenlítettek a csehek, egy alkalommal a vezetést is átvették, és még a 49. percben is döntetlen volt az állás, végül azonban 31-26-ra nyert a Brest.

A Banik keretét főképp cseh és szlovák játékosok alkotják, de egy holland (Ellen Janssen), egy lengyel (Daria Sominoka) és egy litván (Ausra Spone) kézilabdázó is itt szerepel, továbbá a vezetőedző, Adrian Struzik is lengyel. A legtöbb gólt a huszonhat éves balátlövő, Charlotte Cholevová jegyzi (24), a képzeletbeli dobogó második fokán pedig ketten osztoznak. Érdekesség, hogy az egyaránt tizenkilenc gólnál járó Lucia Mikulcík és Adéla Strísková is balszélső eredetileg, utóbbi a teljes BL-mezőny legalacsonyabb játékosa a maga százötvenhat centijével, de előbbi se nőtt sokkal magasabbra, a százhatvannégy centi a holtversenyes ötödik helyre elég ebben a „versenyben” – és ő balátlövőként is szerepel. Van ugyanakkor magas játékosa is ellenfelünknek: az biztos, hogy nem lesz egyszerű blokkolni a százkilencvenkét centire nőtt Veronika Andryskovát.

A Banik hozzánk hasonlóan nem játszhat nemzetközi mérkőzéseket a saját csarnokában, sőt, magában Mostban sem. A Prágától mintegy száz kilométerre fekvő városban máshol sem található ugyanis megfelelő létesítmény, ezért Chomutov és a Rocket Aréna a helyszín.

Ott zárjuk tehát az őszi klubszezont, és ott kell begyűjteni a két pontot – a hírek szerint szurkolóink közül több tucatnyian kísérik el a csapatot, vagyis könnyen előfordulhat, hogy szinte hazai pályán érezhetjük majd magunkat.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 6. forduló

DHK Banik Most - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín: Rocknet Arena Chomutov
Időpont: 2022. október 22., 16 óra
Játékvezetők: Javier Alvarez Mata és Yon Bustamante Lopez (spanyolok)
Jegyár: 160 korona (~2690 forint). Online jegyvásárlás ITT!
TV: Sport 1

Cikkajánló

„Nem voltam csúcsformában, de küzdöttem minden meccsen”

Az álomcsapatba bekerült Klujber Katrin most már tud örülni a Párizsban megszerzett hatodik helynek.

Olimpiai ezüsttel érkezik a Fradihoz Glauser és Kanor

Norvégia magabiztosan nyerte meg az olimpia női kézilabdatornáját, Glauser és Kanor ezüstéremmel zárt.

Győztes edzőmeccsen mutatkoztak be orosz klasszisaink

Erősen tartalékos kerettel is megnyerte női kézilabdacsapatunk a DVSC elleni felkészülési mérkőzést.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-meccseken!

Megerősödött női kézilabdacsapatunk nagy célért küzd a Bajnokok Ligájában – indul a bérletértékesítés.

A Total Movement csatlakozik női kéziseink stábjához

A nemzetközi szinten is elismert szakemberek összetett munkát végeznek majd az eredményesség érdekében.

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin