2021. január 19.
Most jön a neheze
A csoportkörben már csak olyan csapatok ellen játszunk, amelyek a legutóbbi FINAL4 résztvevői voltak.

Egészen másképp nézne ki a Bajnokok Ligája-csoportunk, ha szombaton sikerült volna legyőzni az Esbjerget – holtversenyben a második helyen állnánk, és azt számolgathatnánk, a hátralévő fordulókban vajon miként őrizhetjük meg ezt a pozíciót. Ehhez képest jelenleg az ötödik helyet foglaljuk el, és az ésszerű számítások tárgya inkább az lehet, hogy hogyan végezhetünk a hatodik helynél előrébb. A papírforma szerint a továbbjutás nem kerülhet veszélybe, ehhez a Krim Ljubljanának és a Bietigheimnek szinte mindent nyernie kellene, de nem mindegy, hogy a hajrában hány pontot gyűjtünk. Azért is sajnálhatjuk a szombaton elhullajtott pontokat, mert a dánok egy picit jobb játékkal, kevesebb ki nem kényszerített hibával verhetőek lettek volna, a hátralévő öt mérkőzésünkön ugyanakkor közel tökéletes teljesítményre lesz szükség a pontszerzéshez.

A csoportunk és nyugodtan mondhatjuk, Európa top csapatai következnek: a Metz és a Vipers kétszer, a Rosztov-Don pedig egyszer, idegenben. Sokat elárul e három csapatról, hogy a legutóbbi, a 2019-es FINAL4-ban egyaránt résztvevő volt…

Közülük az elmúlt években a legtöbb sikerélményünk a Metz ellen volt, de a francia csapat hozzánk hasonlóan jelentősen átalakult. Távozott Laura Glauser (Győr), Xenia Smits (Bietigheim), Grace Zaadi (Rosztov-Don), Marion Maubon (Nantes), Martine Smeets (CSM Bucuresti) és Laura Flippes (Paris 92). Nyáron csatlakozott a kerethez Tjasa Stanko (Podravka Koprivnica), Debbie Bont (Kobenhavn), Melvine Deba (Paris 92), Hatadou Sako (OGC Nice), Camila Micijevic (DKKA) és Maud-Eva Copy (Bourg-de-Péage), illetve novemberben érkezett Siófokról Dinah Eckerle, nem sokkal később pedig bejelentették, a 2018-as visszavonulása után újra profivá válik Metzben Yvette Broch.

„A franciák legnagyobb erőssége a sebességük, fizikai méreteik és az erejük” – vélekedett Klujber Katrin. Szó mi szó, a Metz keretében tíz olyan játékos található, aki magasabb, mint 180 centiméter. A BL-ben a legeredményesebb játékosuk azonban „csak” 175 centis, és még csak nem is francia, hanem ukrán, ráadásul beálló, Olga Peredery. Ő 32 gólnál jár, az egyaránt irányító Meline Nocandy és Tjasa Stanko 28-at lőtt eddig, míg Louise Katharina Burgaard 25-tel, Orlane Kanor pedig 24-gyel követi őket. A Metz a csoportunk leggólerősebb csapata, meccsenként átlagban huszonkilencszer találnak be az ellenfelek kapujába köszönhetően elsősorban az említett öt kézilabdázónak.

Nem vár tehát könnyű feladat lányainkra, de a Metz ellen az elmúlt években sikerült már bravúrt elérnünk akkor is, amikor nem volt épp jó passzban a társaság. Ebben azért bízhatunk, illetve abban is, hogy minden játékosunk átérzi: a mostani Fradi képes a szombatinál jobb játékra, de ahhoz jobb egyéni teljesítményekre van szükség.

DELO NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
3. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz Handbal
Helyszín: Elek Gyula Aréna, zárt kapuk mögött
Időpont: 2021. január 20., 18:45
Játékvezetők: Denis Bolic és Christoph Hurich (osztrákok)
TV: Sport 1

Cikkajánló

„Nem voltam csúcsformában, de küzdöttem minden meccsen”

Az álomcsapatba bekerült Klujber Katrin most már tud örülni a Párizsban megszerzett hatodik helynek.

Olimpiai ezüsttel érkezik a Fradihoz Glauser és Kanor

Norvégia magabiztosan nyerte meg az olimpia női kézilabdatornáját, Glauser és Kanor ezüstéremmel zárt.

Győztes edzőmeccsen mutatkoztak be orosz klasszisaink

Erősen tartalékos kerettel is megnyerte női kézilabdacsapatunk a DVSC elleni felkészülési mérkőzést.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-meccseken!

Megerősödött női kézilabdacsapatunk nagy célért küzd a Bajnokok Ligájában – indul a bérletértékesítés.

A Total Movement csatlakozik női kéziseink stábjához

A nemzetközi szinten is elismert szakemberek összetett munkát végeznek majd az eredményesség érdekében.

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin