2022. szeptember 10.
Megérdemelt siker, győzelemmel kezdtük a BL-t!
Az első félidő hajrájában egyszer átvette a vezetést az Odense, de a másodikban már nem adtunk esélyt.

A kezdés nagyon rendben volt!

Még csak az idény második hetében járunk, de máris Bajnokok Ligája-rangadón kellett bizonyítania női kézilabdacsapatunknak, hiszen szombaton délután elrajtolt az elsőszámú nemzetközi kupasorozat, és az első fordulóban rögtön a dán bajnok Odense volt az ellenfél. A bemutatások után egy rövid időre még az előző évadra is visszagondolhattunk, hiszen most kapta meg Angela Malestein az előző kiírás legjobb jobbszélsőjének járó díját, de aztán tényleg útjára indult a labda, miközben a szurkolók rázendítettek az első dalra.

Örömmel tehették mindezt, mert jó ritmusban vetettük magunkat a csatába, főként Janurik Kinga klasszis védéseinek köszönhetően gyorsan előnybe kerültünk. Látszólag elképesztő energiát és tartást adott a társaknak kapusunk teljesítménye, az pedig tovább erősítette a harci szellemet, hogy a hetedik percben 5-1-re vezettünk.

Még, ha Klujber Katrin lövései is utat találtak volna a kapuba, akkor lett volna igazán jó a hangulat – a helyzeteket jól teremtettük meg a válogatott átlövőnknek, csak épp a befejezés hibádzott. A 13. percben aztán végre betalált Keti, pedig ez tűnt az előzőkhez képest legkevésbé ígéretes lehetőségnek. Ekkor már hét a hat elleni játékkal igyekezett az Odense tartani a lépést, és össze is jött Ulrik Kirkely terve, sajnos jól tették-vették a labdát a játékosai, a következő periódusban minden támadásukból betaláltak, igaz, szerencsére mi is, így három-négy gólon ingadozott a különbség. A tizennyolcadik percben közel álltak ahhoz, hogy kettőre közeledjenek, de Sass Kincső a kapufára bűvölte a dánok hetesét.

Ezzel együtt is látszott, hogy rendezte sorait a dán bajnok, illetve sajnos a kapuban Reinhardt is alaposan feljavult, leragadtunk tíz találatnál, és a 28. percben az Odense zsinórban szerzett öt góljával átvette a vezetést (10-11). Csaknem tízperces gólcsendet zárt le Angela Malestein a harmadik góljával, ezzel egyenlített, majd a negyedikkel is ugyanezt érte el, így a szünetre döntetlennel (12-12) mehettünk az igazán kétarcú első félidő után.

Nem sokan értették, és még kevesebben, konkrétan csak a dánok örülhettek a két német játékvezető ítéleteinek: bár a mérkőzés hevében nem könnyű mindig jól ítélni, de ötből egy-egy belemenést meg kellett volna fújni, és a betöréseink után is érthetetlen módon maradt el többször a hetes.

Persze, ha így is van eredmény, akkor kevésbé bosszantó a helyzet, és a második félidő első tíz perce megint varázslatosra sikerült. Emily Bölk mutatta meg klasszisát, majd Andrea Lekics góljának is elismerően tapsolhattunk, és igazán dicsérhető volt a Klujber–Malestein „jobbszárny” is. Balkezeseink hátul labdaszerzésekkel, elöl gólokkal jelentkeztek, és ekkor látszott igazán, hogy mennyit jelent a csapatnak Klujber teljesítménye.

A meccs során először öt gólra távolodtunk (21-16), és még tovább hizlalhattuk volna a különbséget, ha Malestein nem kapkodja el az üres kapura elengedett ívelését. Félhettünk, hogy ettől nehogy fordulat jöjjön, de szerencsére nagyon egyben voltunk a második félidőben, így négynél közelebb nem ért az Odense, és az utolsó tíz percre plusz hatnál fordulhattunk.

A hajrára elfogytak a látványos gólok és megmozdulások - pedig előtte bőven volt ezekből! -, de ez már senkit sem zavart a lelátón, az utolsó percet talpon ünnepelte végig minden szurkoló. Negyedórányi megingást leszámítva jól játszva, és teljesen megérdemelten szerezte meg női kézilabdacsapatunk a sorozatban az első idei sikerét, az első két pontját.

Jó volt tehát a kezdés a meccs elején, és jó a kezdés az egész sorozatot tekintve is!

BAJNOKOK LIGÁJA
A csoport, 1. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – Odense (dán) 27-23 (12-12)
Helyszín: Érd Aréna, 1400 néző
Időpont: 2022. szeptember 10., 16 óra
Játékvezetők: Maike Merz, Tanja Kuttler (németek)
Gólszerzők: Bölk 7, Klujber 7, Malestein 7 (2), Lekics 3, Márton 2, Cvijics 1, ill. Frahm 7, Hojlund 5, Aardahl 4, Housheer 2,  Háfra 1, Iversen 1, Pedersen 1, Van Wetering 1, Ikehara 1. 

Cikkajánló

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin