2024. október 26.
Másodszor csak szoros meccsre futotta a franciák ellen
Párizsban vívott újabb felkészülési mérkőzést a magyar női kézilabda-válogatott Franciaország ellen.

Csütörtökön Toulonban győzte le az olimpiai ezüstérmes Franciaországot a magyar női kézilabda válogatott, szombaton pedig Párizsban találkozott a két fél újabb gyakorló mérkőzésen. Noha a tét nélküli meccsekből legtöbbször nem érdemes komolyabb következtetéseket levonni, pláne az olimpia utáni időszakban, amikor sok nemzeti csapat kezd építkezésbe, átalakításba, de abban biztosak lehettünk, hogy még egyszer nem szeretne kikapni a francia válogatott.

Jobban is kezdett, mint hétközben, de kettőnél több góllal nem tudott leszakítani minket, a tizedik perc után pedig megfordítottuk az állást. Addig mindkét kapunál potyogtak a gólok, tíz perc alatt tizenöt esett (8-7), ezt követően azonban a hazaiak tíz percen át nem találtak Szemerey Zsófi kapujába. Ezzel szemben mi ötöt lőttünk, vagyis négygólos előnybe kerültünk (8-12), és a játék képe nagyban hasonlított a csütörtökire – sok kihagyott francia ziccert lendületes támadásokkal büntettünk. A játékrész vége a hazaiaknak sikerült jobban, de „csak” három gólt tudtak ledolgozni a hátrányukból, így a második félidőt is előnyből kezdhettük (13-14).

A pihenő után kiegyenlítetté vált a meccs, mindkét oldalon több volt a hiba, ezzel együtt kevesebb a gól. A harmincötödik percben Zaadi góljával visszavették a vezetést a franciák, de szorosan követtük őket, szinte mindig egyenlíteni tudtunk, csak egyszer, 19-17-nél volt kettő közte, de aztán innen is összejött az egyenlítés. Az utolsó tíz perc határán járva többször is volt lehetőségünk újra előnyt szerezni, s bár nem tudtunk élni az első három lehetőséggel, a csereként beálló Bukovszky Anna védéseinek köszönhetően negyedszer is megpróbálhattuk, és Albek Anna góljával végül csak összejött (21-22).

Volt még erre válasza a franciáknak, ehhez pedig köze volt annak is, hogy a kapusuk, Floriane Andre nagyon elkapta a fonalat, és talán annak is, hogy Golovin Vlagyimir a gyakorlást helyezte előtérbe ezen a találkozón, a fiatalokat tartotta pályán a hajrában. Zsinórban négyet kaptunk, háromgólos hátrányba kerültünk, és ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

A csütörtöki győztes meccs után tehát ezúttal csak szoros összecsapásra futotta a mieink erejéből, de gyakorlásnak tökéletes volt, és bízunk benne, hogy az év végi Európa-bajnokságon is hasonló hatékonysággal teljesít majd a csapat. A ferencvárosi francia kerettagok közül Laura Glauser ezen a meccsen nem jutott szóhoz, Orlane Kanor pedig öt gólt szerzett.

NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Párizs

Franciaország - Magyarország 26-22 (13-14)
Gólszerzők:
Orlane Kanor 5, Zaadi 5, Dupuis 2, Bouktit 2, C. Lassource 2, Mairot 2, Coatanea 2, Toublanc 2, Horacek 1, D. Lassource 1, Ondono 1, Grandveau 1, ill. Vámos 4, Papp 3, Szöllősi-Schatzl 3, Márton 2, Faluvégi 2, Kuczora 2, Simon 2, Juhász 1, Kácsor 1, Albek 1, Füzi-Tóvizi 1.

Cikkajánló

Felkészülési meccsen győztük le a franciákat

A magyar női kézilabda-válogatott végig vezetve múlta felül Toulonban az olimpiai ezüstérmes Franciaországot.

,,A csapategység volt a siker titka"

Az FTC-Rail Cargo Hungaria legyőzte a Krim Mercatort. A BL-meccs után Klujber Katrin nyilatkozott - VIDEÓ!

Hazai pályán jobban megy - legyőztük a Krimet!

Óriási tűzzel játszott női kézilabdacsapatunk, amely két fontos pontot szerzett a Bajnokok Ligájában.

A tavalyinál is erősebb Krim ellen állnánk talpra

Nehéz napokon van túl női kézilabdacsapatunk, amely a kiemelkedő játékosokkal erősödő Krimet fogadja.

Időn túli hetessel veszítettünk pontot a DVSC ellen

Fordulatos mérkőzésen a hajrában nem tudtuk megtartani az előnyünket a Debrecen otthonában.

Újabb kemény feladat vár ránk Debrecenben

Megszakadt Metzben női kéziseink győztes sorozata, de szerdán már újra idegenbeli rangadón kell bizonyítani.

A jó kezdés ellenére is kikaptunk Franciaországban

Bár 6-1-re is vezettek női kéziseink, a támadójátékunk nem működött, így kikaptunk a francia bajnoktól.

Veretlen Metz vár ránk szombaton este

A francia együttes három szoros győzelemmel és egy döntetlennel a csoport harmadik helyén áll.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin