2024. október 4.
Márton: „Egyre jobban megmutatkoznak az egyéniségek”
Női kézilabdacsapatunk válogatott balszélsője szerint a BL-folytatás előtt két nap is elég lehet a javuláshoz.

A szombati Bajnokok Ligája-rangadó előtt idénybeli hetedik mérkőzését is megnyerte női kézilabdacsapatunk a 2024/2025-ös idényben, igaz, a dunaújvárosi találkozót nem emlegetjük majd az év legjobbjai között. A lényeg ugyanakkor a megszerzett két pont, ezt emelte ki Márton Gréta is, aki aztán arról is beszélt, hogy lehet-e köze a múlt heti válogatott edzőtábornak a mostani gyengébb teljesítményhez.

– A pályán is szorosnak éreztük a meccset, és valóban nem a legjobb arcát mutatta a csapat – mondta a válogatott balszélső. – Az volt a gond, hogy semmilyen szinten nem állt össze a védekezésünk, így nem tudtunk segíteni a kapusainknak sem, ezáltal rengeteg gólt kaptunk. Ezt nem igazán engedhetjük meg magunknak a továbbiakban, hiszen papíron erősebb riválisokkal találkozunk majd, akik ezt kihasználhatják. A válogatott hét után mindig speciális az első mérkőzés, kicsit kiesünk a ritmusból, van, aki felkészülési meccset játszott, többen pedig azt sem, vagyis teljesen más munkát végeztünk. Természetesen ez nem lehet kifogás, de tény, hogy idő kell, amíg újra megtaláljuk a ritmust.

Márton Gréta, noha még csak huszonöt éves (épp csütörtökön töltötte), a rutinos játékosok közé tartozik, és azt is tudja, mi a feladat a szerda-szombat ritmusban, ha a hétközi bajnoki kicsit gyengébben sikerült.

– Aznap még foglalkoztunk azzal a mérkőzéssel, de aztán már csak a tanulságokat szabad levonni belőle, és a következőre kell koncentrálni. Két napunk volt, hogy kijavítsuk ezeket a hibákat, és én abban bízom, hogy jobb felfogásban és ritmusban kézilabdázunk majd szombaton. Láthattuk, hogy a Beszterce jól kezdte a BL-t és a bajnokságot is, nagyon erős, stabil csapatnak tűnik, amely biztosan a győzelem reményében utazott ide. De mi is egyre jobban összeszokunk, és bár akadnak még néha félreértések a pályán, egyre többet tudunk megvalósítani abból, amit szeretnénk. Eltelt egy hónap most már a bajnokságból, és azt látom, hogy mindenki kezdi megmutatni, hogy valójában mit tud, és a csapatjáték mellett az egyéniségét is bele tudja vinni.

Román riválisunk az egyetlen abszolút újonc az idei női Bajnokok Ligája-szezonban, ennek ellenére nem kezdte megilletődötten a csoportkört, meglepetésre mindjárt az első fordulóban legyőzte a szintén román, egyúttal esélyesebb CSM Bucuresti együttesét (30-26). A bravúrt egyelőre nem követte újabb pontszerzés, de a Metz otthonában elszenvedett kétgólos vereség (28-26) is még abszolút a tisztes helytállás kategóriájába sorolható. A román bajnokság legutóbbi idényének bronzérmese számunkra is jól ismert érkezőket jelentett be a nyáron, a horvát válogatott kapusa, Ivana Kapitanovic is a Gloriát erősíti, míg a magyar nemzeti együttes átlövője, Kácsor Gréta Debrecenből szerződött Romániába. Ellenfelünk vezetőedzője pedig 2023 október óta a román szövetségi kapitány, Florentin Pera.

A Bistrita hétközi rangadóval hangolt az érdi összecsapásra, a CSM otthonában játszott fordulatos mérkőzést, s noha a meccs elején és a közepén is vezetett egy-egy hosszabb időszakban, háromgólos vereséget végül (33-30). A csapat csütörtökön utazott Budapestre, azóta itt készül a szombati BL-találkozóra, amelyen parázs hangulat várható. A vendégszektorba szóló százhatvan belépő elkelt, és a hazai sorokba sincs már sok elérhető hely, ezért javasoljuk az elővételes jegyvásárlást. A pénztár, valamint a szurkolói kártya regisztrációs pont szombaton 13 órakor nyit az Érd Arénánál, a sportcsarnokba pedig 14 órától lehet majd belépni.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 4. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria  - CS Gloria 2018 BN
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2024. október 5., szombat, 16 óra
Játékvezetők: Tatjana Prastalo, Vesna Balvan (bosnyákok)
Jegyek: online a meccsjegy.fradi.hu-n vagy a helyszínen, szombaton 13 órától
TV: Sport 1

Cikkajánló

Kérdezz-felelek Simon Petrával

Női kézilabdacsapatunk válogatott játékosa tetoválásairól és kedvenc ételéről is mesélt.

Döcögött a játék, de így is két pontot szereztünk

Szűk negyvenöt percen keresztül szorosan alakult a dunaújvárosi mérkőzésünk, de a végül öttel nyertünk.

Dunaújvárosba utaznak szerdán női kézilabdázóink

Veretlen együttesünk a még pont nélkül álló DKKA otthonában szeretné folytatni a kiváló sorozatot.

Hullámzó meccsen kilenc góllal vertük Romániát

A női kézilabda-válogatott Románia elleni felkészülési mérkőzéssel zárta a heti összetartást.

Glauser: „Szeretem, hogy ilyen őrültek a szurkolók!”

Női kéziseink klasszis francia kapusa arról is beszélt, hogy miben változtatta meg kislánya születése.

Kiváló védekezéssel győztünk Norvégiában!

Ragyogó kezdés után a mérkőzés közepén visszaesett együttesünk, de végül magabiztosan nyert ismét a BL-ben.

Az idény eddigi legnagyobb kihívása előtt állunk

Női kézilabdázóink Norvégiában lépnek pályára vasárnap az előző idény Európa-liga-győztese ellen.

Allan Heine: Ma a győzelem volt a legjobb

Vezetőedzőnk mellett Bordás Réka, míg a vendégek részéről Rácz Sándor és Klara Schlegel mondott véleményt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin