2023. június 10.
Martin Albertsen női kézilabdacsapatunk új vezetőedzője
A dán szakember több, mint 200 nemzetközi meccsen vezette együtteseit, öt bajnokságot és három kupát nyert.

Mint ismert, női kézilabdacsapatunktól tizenöt év után távozik Elek Gábor, helyét pedig a negyvenkilenc esztendős dán szakember, Martin Fruelund Albertsen veszi át.

Martin Albertsen játékos-pályafutása korán, 22 éves korában egy sérülés miatt ért véget, ezt követően utánpótlás-edzőként dolgozott, illetve a dán másodosztályú AGF együttesét is irányította. Az első nagy kihívás 2002-ben találta meg, akkor a Viborg HK vezetőedzője lett, s meg is ragadta a lehetőséget: az ott eltöltött éveiben bajnokságot, kupát és EHF-kupát nyert a nagy múltú dán együttessel.

Ezt követően 2004-ben a német Leipzig alakulatához igazolt, amellyel két évvel később elhódította a bajnoki és a kupa trófeát is, majd hazatért Dániába, ahol a következő szűk egy évtizedet három különböző csapatnál (Randers, Viborg, Kobenhavn) töltötte.

2014 decemberében vette át a német Bietigheim irányítását, és a klubot története első bajnoki címéhez segítette 2017-ben, sőt, ugyancsak ebben az évben EHF-kupa-döntőt is játszhatott, de a Rosztov-Don ellen végül alulmaradt együttesével. 2019-ben is bajnokságot nyert a Bietigheimmel, majd hat évet követően, 2020-ban távozott. 2018-tól egyébként párhuzamosan töltötte be a svájci szövetségi kapitányi posztot is, a válogatottat 2022-ben története során először kijuttatta az Európa-bajnokságra, illetve ő felelt 2020 óta a svájci kézilabda akadémia munkájáért is, de ezekről a tisztségeiről lemondott, július közepétől kizárólag a Ferencvárosra összpontosít majd.

Csapataival eddig összesen öt bajnokságot és három kupát nyert, illetve több, mint 200 nemzetközi meccsen vezette együtteseit a Bajnokok Ligájában, EHF-kupában és az Európa-bajnokságon.

„Óriási büszkeség számomra, nagyon megtisztelő, hogy meghívást kaptam a Fradi-családba – mondta új vezetőedzőnk. – Sok éve követem a klub fantasztikus fejlődési ívét, és a legnagyobb tisztelettel figyeltem azt a nagyszerű munkát, amelyet az ott dolgozók végeztek el. Tudom, hogy nagyon sokan számítanak ránk, és én azt ígérem, hogy minden nap óriási ambícióval és akarattal érkezem majd azért, hogy tanuljunk a győzelmekből és a hibákból. Szeretem látni a játékosok fejlődését, és mindent megteszek a sikerért. Megvalósult álom, hogy az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője lehetek, nagyon boldog vagyok, és alig várom a közös munkát mindenkivel, aki a klubnál tevékenykedik – megpróbálunk építeni a következő években az előző idény sikereire.”

Martin Albertsen munkáját másodedzőként Allan Heine, kapusedzőként pedig Duleba Norbert segíti.

Cikkajánló

„Nem voltam csúcsformában, de küzdöttem minden meccsen”

Az álomcsapatba bekerült Klujber Katrin most már tud örülni a Párizsban megszerzett hatodik helynek.

Olimpiai ezüsttel érkezik a Fradihoz Glauser és Kanor

Norvégia magabiztosan nyerte meg az olimpia női kézilabdatornáját, Glauser és Kanor ezüstéremmel zárt.

Győztes edzőmeccsen mutatkoztak be orosz klasszisaink

Erősen tartalékos kerettel is megnyerte női kézilabdacsapatunk a DVSC elleni felkészülési mérkőzést.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-meccseken!

Megerősödött női kézilabdacsapatunk nagy célért küzd a Bajnokok Ligájában – indul a bérletértékesítés.

A Total Movement csatlakozik női kéziseink stábjához

A nemzetközi szinten is elismert szakemberek összetett munkát végeznek majd az eredményesség érdekében.

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin