2023. június 10.
Martin Albertsen: „Hatékony kézilabdát szeretnék!”
Női kézilabdacsapatunk új vezetőedzője korábbi állomáshelyein megszokta már, hogy csak a győzelem elfogadható.

Miként arról beszámoltunk, a női kézilabdacsapatunk éléről tizenöt év után távozó Elek Gábor helyét a svájci szövetségi kapitányi posztról lemondó, korábban Németországban és Dániában is bajnokságot nyerő Martin Albertsen veszi át. A dán szakember a szerződéskötéskor elmondta, óriási büszkeség számára, hogy az Európa legjobb csapataihoz tartozó FTC-nél dolgozhat. A felkészülés július közepén kezdődik majd, előtte azonban még a svájci U19-es válogatottat vezeti a romániai Európa-bajnokságon.

„Amikor meghallottam az FTC megkeresését, nagyon boldog lettem, és először a családommal beszéltem arról, hogy jó lenne-e, ha így alakulna a jövőnk. Európa egyik topklubja hívott, vagyis ezen sokat nem kellett gondolkodnom, csak a családdal és az ismerősökkel mérlegeltük a helyzetet, utána már könnyű volt döntést hozni. Régóta követem a klub fejlődési ívét, a legnagyobb tisztelettel figyeltem az elmúlt években elvégzett nagyszerű munkát. Tudom, hogy nagyon sokan számítanak ránk, és én azt ígérem, hogy minden nap óriási ambícióval és akarattal dolgozom majd azért, hogy tanuljunk a győzelmekből és a hibákból.”

Az újjáalakult stábban helyet kapott a Ferencvárosnál és a magyar válogatottnál is remek munkát végző kapusedző, Duleba Norbert, a másodedző pedig Allan Heine Pedersen lesz. „Allannel hosszú ideje együtt dolgozom, ismerem a képességeit, ezért örülök, hogy az együttműködésünk Budapesten is folytatódik. Szeretnénk fejleszteni a játékosokat, megteszünk ezért mindent, és emellett megpróbálunk építeni az elmúlt időszak sikereire. A saját részemet szeretném hozzátenni ahhoz, hogy a klub tovább fejlődhessen, hogy olyan legyen a jövő, amelyet elképzelnek a szurkolók és a vezetők egyaránt.”

Albertsen 2022-ben a helyszínen követte a Bajnokok Ligája négyes döntőjét, ezúttal azonban csak a televízión keresztül figyelte, amint leendő csapata a dán Esbjerg legyőzésével a fináléba jutott.

„Tavaly az MVM Dome-ban éltem át a hangulatot, miután a nemzetközi szövetséggel kapcsolatos munkám miatt Budapesten voltam, de most a televízión keresztül is látszott, hogy szintet lépett az esemény a Fradi részvételével. Telt ház, történelmi meccsek, és a Fradi-szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek. Emlékszem a szurkolókra a korábban, az FTC ellen vívott meccsekről – alig várom, hogy Fradi-edzőként megtapasztaljam a támogatásukat, lenyűgöző a mentalitásuk. Az elődöntőt egyébként különleges volt így nézni, de nagyon jó volt látni, hogy a lányok milyen teljesítményt nyújtanak, a végjáték pedig egészen drámai volt.”

Az utolsó lépést a döntőben azonban nem tudtuk már megtenni, és erre a bizonyos lépcsőfokra való fellépést legközelebb a dán vezetőedzővel kísérelhetjük meg.

„Összetett kérdés, hogy miben kell fejlődnünk, de a legfontosabb, hogy gyors és hatékony kézilabdát játsszunk. A Vipers és a Győr meccsén iszonyatos tempó volt, csapatként és egyénileg is nagyon gyorsan mozogtak, passzoltak, ebben szeretnék előrelépést. A fizikai mutatók sok mindent elárulnak, ezért oda kell figyelnünk rájuk, ez segíthet abban, hogy a játékosok a kiélezett szituációkban is jó döntéseket hozzanak.”

A negyvenkilenc éves szakember eddigi pályafutása során Németországban a Leipzig és a Bietigheim, Dániában pedig a Viborg vezetőedzőjeként ünnepelhetett bajnoki címet, négyszer nemzetközi kupadöntőben is szerepelhetett, és több mint 200 nemzetközi mérkőzésen irányította együtteseit.

„Viborgban és Bietigheimben mindenki csak a sikert nézte, csak a győzelmet értékelte, szóval megszoktam ezeken a helyeken azt a fajta mentalitást, ami az FTC-re is jellemző. Mindenki győzni szeretne a klubnál, számomra tökéletes ez a mentalitás, úgyhogy alig várom a közös munkát.”

Cikkajánló

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin