2023. november 20.
„Lenyűgöző érzés nyomot hagyni a sportágban”
Andrea Lekics a Lubin elleni mérkőzésen meglőtte pályafutása ezredik gólját a Bajnokok Ligájában.

Olyan társasághoz csatlakozott vasárnap délután női kézilabdacsapatunk irányítója, Andrea Lekics, amelyhez eddig csupán hárman tartoztak – klasszisunk lett a sportág történetében a negyedik női játékos, aki legalább ezer gólt lőtt a Bajnokok Ligájában. A legrangosabb nemzetközi kupasorozatban rajta kívül csak Jovanka Radicsevics, Cristina Neagu és Görbicz Anita volt erre képes, s mert a mérföldkövet a Ferencváros mezében érte el, különösen büszkék lehetünk rá.

„Hálás vagyok és büszke egyszerre, mert ez olyan eredmény, amelyért nagyon sokat kellett dolgozni – mondta a Lubin elleni mérkőzést követően Lekics, akit a helyszínen tartózkodó szurkolóink hosszan éltettek és a játékostársak is alaposan megünnepeltek. – Rengeteg munka, fegyelem, lemondás van az ezer gól mögött, de legalább ennyi csapatmunka is, ezért különösen hálás vagyok a csapattársaknak és az edzőknek a múltból és a jelenből egyaránt. Lenyűgöző érzés, hogy nyomot hagyhattam magam mögött a kézilabda történetében.”

Lekics számára a mostani a tizenhetedik Bajnokok Ligája-idény, ez pedig önmagában szinte hihetetlen szám, hiszen azt jelenti, hogy ilyen hosszú időn át a legmagasabb szinten teljesít. Nem is akárhogyan: a futó évadban nyolc forduló után a góllövőlista élén áll ötvenkét találattal.

Ahogy mondja, ez a mérföldkő nem olyasmi, amelyről valaki gyermekként álmodozik, hanem inkább akkor kerül elő célként, amikor már közeledik.

„A szám automatikusan növekszik, ha elég elkötelezett vagy ahhoz, hogy mindent a sportágnak rendelj alá. Pályafutásom során a világ legjobb kézilabdázóival játszhattam együtt, ez több mint kiváltság. Szeretem a látványos gólokat, azt hiszem, a szurkolók, a nézők is ezekért lelkesednek inkább, így nekem is jobbára azok maradnak emlékezetesek. De nemcsak a sajátjaim, ha olyan gólnak vagy részese, mint amelyet például Emily Bölk lőtt júliusban, az elődöntőben, azt soha életedben nem felejted el. A csapat sikere a legfontosabb számomra, ez volt vasárnap is a legszebb, hogy úgy érhettem el ezt a határt, hogy közben megnyertük a meccset.

A mérföldkő tehát megvan, és a csapat is kilábalt a gödörből, így pedig Lekics számára nem is lehet más cél a folytatásra, mint a tavalyi siker megismétlése.

„Nem kezdtük jól az idényt, de a Bajnokok Ligája kiszámíthatatlan, pontosan tudom a pályafutásomból, hogy a hullámvölgyek után is minden lehetséges. Varázslatos élmény volt a FINAL4, szeretnénk újra ott lenni, boldoggá tenni a Fradi-szurkolókat, Budapestet és Magyarországot.”

Cikkajánló

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin