2022. szeptember 2.
Küzdelmes meccsen szereztük meg az első két pontunkat
Szinte végig fej-fej mellett haladt a két csapat, a Mosonmagyaróvár nagyon megnehezítette a dolgunkat.

Nem várt könnyű összecsapás nyitányként női kézilabdacsapatunkra, hiszen a honi mezőnyben mindenképp az első ötbe sorolandó Mosonmagyaróvár érkezett vendégségbe a Népligetbe. Hozzátehetjük azt is, hogy a rajt legtöbbször nem sétagalopp, hiszen számos hiba még ilyenkor jelentkezik – és jelentkezett most is.

Mintegy ezer ember gyűlt össze a péntek esti bajnokira, vagyis ez garantálta a jó hangulatot, és az sem tett ennek rosszat, hogy két lőtt góllal nyitottuk az idényt. Hat percen át maradt érintetlen Janurik Kinga mögött a háló, de ellépni nem tudtunk a vendégektől, sőt, kétgólos előnyről egyszer sem sikerült tovább nyújtózkodni az első félidő alatt.

Kissé talán lassabb volt a játékunk az ideálisnál, és bár a védekezésünk sokszor mutatta a kívánt jegyeket, az átlövőkre nem értünk ki kellő távolságra, és ez sok gondot okozott. Talán épp ez volt az az elem, aminek köszönhetően tartotta a lépést az MKC – támadásban kiváltképp Lancz Barbora jeleskedett, de korábbi kapusunk, Szemerey Zsófi is sok labdát fogott. Fejtörést jelentett az is, hogy Alicia Stolle és Dragana Cvijics viszonylag gyorsan kétszer is a kiállítás sorsára jutott, előbbi a huszadik, utóbbi a huszonkilencedik percben kényszerült másodszor is a játékvezetők jóvoltából a kispadra. Nem kaptunk sok gólt, mondjuk ehhez az is hozzátett, hogy a tétmeccsen a Fradi felnőtt együttesében most debütáló Sass Kincső a padról beállva három hetesből kettőt is hatástalanított, de mi sem voltunk elöl annyira hatékonyak, így a szünetre is csupán egygólos előnyben mehettünk (13-12).

A fordulás utáni első támadást elpuskáztuk, az ellentámadásból pedig Ines Ivancok egyenlített, de mielőtt jobban megijedtünk volna, hogy a meccs során először akár hátrányba is kerülhetünk, hárommal feleltünk rá. A következő nagyobb lendületet néhány perccel később vettük, és akkor 18-16 után a következő periódusban öttel léptünk meg (23-18). Ez már lényegesen jobban nézett ki, de meg nem nyugodhattunk, mert a vendégek továbbra se adták fel, végérvényesen pedig nem tudtuk lezárni a találkozót.

Ahogyan tehát vártuk, valóban izgalmas lett az idény első tétmeccse, pláne, miután a hajrában kettős emberhátrányba kerültünk, és kettőre közeledett az MKC (26-24). Nagy kő esett le a szívekről épp ezért, amikor Szöllősi-Zácsik Szandra labdát szerzett két perccel a vége előtt. Jött még egy Bölk-kiállítás, de az utolsó percben emberhátrányban is úgy, olyan agresszivitással védekezett a csapatunk, ahogyan jó lett volna az egész mérkőzés során. Nem tudott már a kapu felé menni így a Mosonmagyaróvár, megnyertük a mérkőzést, amely különösen küzdelmesre sikerült.

Két ponttal nyitottuk az évet, ez a legfontosabb, a játék pedig biztosan lesz még sokkal jobb is ennél.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
1. forduló

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–MOTHERSON MOSONMAGYARÓVÁRI KC 26–24 (13–12)
Elek Gyula Aréna, 950 néző. V: Horváth P., Marton
FTC: Janurik – Malestein, Stolle, Edwige 2, Lekics 2, E. Bölk 4, Márton G. 6. Csere: Sass (kapus), Klujber 3 (2), Kovács Anett 5, Cvijics, Szucsánszki, Szöllősi-Zácsik 2, Kukely 1, Kisfaludy, Hársfalvi 1. Edző: Elek Gábor
MOSONMAGYARÓVÁR: Szemerey – Mihály P., Lancz 10 (2), Pásztor N. 1, Tóth Nikolett 1, Ivancok 6, Stranigg Zs. 2 (1). Csere: Mistina K. (kapus), Kovács P. 2, Sztankovics K. 1, Hajtai, Faragó 1, Bardi, Csire. Edző: Gyurka János
Az eredmény alakulása. 8. perc: 2–2. 25. p.: 10–10. 33. p.: 16–13. 45. p.: 23–18. 51. p.: 25–21.
Kiállítások: 14, ill. 10 perc
Kizárva: Stolle (55. p.), ill. Szemerey (51. p.)
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/3
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak, rettenetesen megnehezítették a dolgunkat. Ebben mi is partnerek voltunk, nem tudtunk a saját sebességünkön kézilabdázni, sok hibával játszottunk. Az elején működött a védekezésünk, aztán az sem volt az igazi. Tipikus elsőfordulós mérkőzés volt, bár azt gondoltam, ennél jobbak leszünk. Ettől függetlenül sok problémával küszködtünk a felkészülés alatt.
Gyurka János: – Gratulálok a Fradinak, mutattak nekünk olyat, ami a legmagasabb szint. Törekedtünk rá, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, amivel megnehezítjük a dolgukat. Érlelődő csapat vagyunk, tele nehézségekkel, viszont azt gondolom, megfelelő partnerek tudtunk lenni ezen a mérkőzésen. Olyan értékeket mutatott be csapatunk, ami megsüvegelendő, tehát jó munkát végeztünk a felkészülés alatt. A lányok megfelelően fel vannak készítve, igazi csapat volt fent részünkről a pályán.

Cikkajánló

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin