2024. szeptember 22.
Kiváló védekezéssel győztünk Norvégiában!
Ragyogó kezdés után a mérkőzés közepén visszaesett együttesünk, de végül magabiztosan nyert ismét a BL-ben.

Két szoros meccsel tért vissza a Bajnokok Ligájába az előző idény Európa-liga-győztese, a Storhamar Handball Elite, ezzel pedig, ha volt is kérdés valakiben, gyorsan bizonyította, hogy helye van a sorozatban. A Metz ellen már-már megnyert meccset adott döntetlenre (29-29), a CSM Bucuresti vendégeként pedig végig lőtávolon belül volt, s csak néggyel kapott ki (32-28).

A mieink két győzelemmel indítottak, és bár minden játékosunk, valamint Allan Heine is nehéz mérkőzésre számított, a harmadik siker megszerzése volt a cél. Az előzetesen felvázolt taktika a meccs napján módosult, miután Andrea Lekics rosszul érezte magát, s ezért nem tudta vállalni a játékot. Darja Dmitrijeva kapott így helyet a kezdőben, de a legfontosabb a védekezés volt, épp ezért vezetőedzőnk a norvégok 182 centi magas balátlövőjével, Kjerstin Boge Solaasszal szembe Tomori Zsuzsannát állította kettes pozícióba. Működött is a terv fantasztikusan, Béatrice Edwige és Orlane Kanor középen volt erős, a hazaiak a tizedik percben találtak be először, de Laura Glausernek addig még védenie se kellett. Támadásban eleinte a klasszis megoldások jöttek inkább, de egyáltalán nem bántuk mindezt, Dmitrijeva, majd Orlane Kanor is passzívnál lőtt közbe, Angela Malestein pedig szinte helyzet nélkül talált be.

5-0-lal nyitottunk, nem is csoda, hogy már a tizedik percben elővette Finn Kenneth Gabrielsen a hét a hat elleni taktikát. Némileg váratlan volt, hogy a hazaiak nem igazán siettették a játékot, ahogyan az a norvég csapatokra jellemző, a kapuscserétől pedig eleve lassult a támadásépítés, de a következő periódusban helyzetekig már elértek, és állandósult az öt-hat gólos különbség. Kanor a védőmunkája mellett elöl is villogott, betörésből és átlövésből is jól célzott, mind a hat próbálkozásából gól született, vezérletével már a plusz hétért is támadhattunk, ám a szünet előtti perceket elrontottuk. Négyet kaptunk zsinórban, vagyis kettőre olvadt az előnyünk, úgyhogy nagyon jól jött, hogy a dudaszó előtt Simon Petra ragyogó bejátszását gólra váltotta Dragana Cvijics (11-14).

Utólag is sajnálhattuk ezt a periódust, mert a fordulás után jóval élesebbé vált a meccs, nem találtuk a ritmust, kétszer is emberelőnyben játszhattunk, mégis egyre zárkózott a Storhamar (14-15). Janurik Kinga fontos pillanatokban mutatott be nagy védéseket, elöl pedig Valerija Maszlova szállt be a padról egy bombagóllal, így egyenlíteni nem tudott az El-címvédő, sőt, a negyvenhetedik percben újra négyre hizlaltuk a fórt (15-19).

Szűk tíz perc volt hátra, amikor Kanor kiharcolt hetesét Malestein értékesítette (16-21), az ötgólos vezetés pedig újra nyugalmat adhatott. Felváltva estek a gólok a következő percekben, a hazai találatokra rendre holland szélsőnk válaszolt, és ez nekünk így, hogy közben pergett az idő, teljesen jó volt.

Noha a mérkőzés közepén volt egy kisebb hullámvölgy, végig vezetve és összességében magabiztosan nyerte meg harmadik Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését is női kézilabdacsapatunk, amely a sorozatban legközelebb hazai pályán a Beszterce ellen lép majd pályára október 5-én - jegyvásárlás a meccsjegy.fradi.hu-n.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ 
A-CSOPORT
STORHAMAR HB ELITE (norvég)–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 21–27 (11–14)
Hamar, 1187 néző. V: Ilieva, Karbeszka (északmacedónok)
STORHAMAR: Raasok – Abdula 2, Rivas-Toft 3 (1), Högseth 1, Boge Solaas 1, Löfqvist, Venn 6. Csere: Krogh (kapus), A. Obaidli 3 (1), Svele 2, Enkerud 3, Ellertsen, Mastad. Edző: Kenneth Gabrielsen
FTC: Glauser – Malestein 7 (3), Klujber 3, Dmitrijeva 3, Edwige, O. Kanor 6, Márton G. 3. Csere: Janurik (kapus), Tomori, Cvijics 2, Simon P. 1, Hársfalvi, Bölk, Maszlova 2. Edző: Allan Heine
Az eredmény alakulása. 10. perc: 0–5. 18. p.: 3–10. 25. p.: 7–13. 37. p.: 14–15. 46. p.: 15–19. 54. p.: 18–22
Kiállítások: 6, ill. 0 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Kenneth Gabrielsen: – Nagyszerű csapattal találkoztunk, amely kiválóan védekezett az első félidőben. Rosszul kezdtünk, a rivális jól felkészült belőlünk. A mi védelmünk sem volt rossz, de nem egyszerű megállítani az olyan kiváló támadókat, mint akik az FTC-ben szerepelnek.
Allan Heine: – Erőteljesen kezdtünk, főleg védekezésben, de összességében is igaz, hogy jól alakult a mérkőzés eleje a szempontunkból. A védelmünk utána is végig jól működött, könnyű gólokat tudtunk szerezni erre alapozva a szünet után is. Elégedettek lehetünk.

Cikkajánló

Glauser: „Szeretem, hogy ilyen őrültek a szurkolók!”

Női kéziseink klasszis francia kapusa arról is beszélt, hogy miben változtatta meg kislánya születése.

Az idény eddigi legnagyobb kihívása előtt állunk

Női kézilabdázóink Norvégiában lépnek pályára vasárnap az előző idény Európa-liga-győztese ellen.

Allan Heine: Ma a győzelem volt a legjobb

Vezetőedzőnk mellett Bordás Réka, míg a vendégek részéről Rácz Sándor és Klara Schlegel mondott véleményt.

Hoztuk a kötelezőt a hétközi bajnokin

Messze volt legjobbjától női kézilabdacsapatunk, de így is legyőzte nyolc góllal a Békéscsabát.

A lilák ellen folytatnánk a sorozatot a Népligetben

Női kézilabdacsapatunk szerdán este, a Békéscsaba ellen is megőrizné százszázalékos mérlegét.

„Gyorsan észbe kaptunk, jöttek a gólok és a védések”

Női kéziseink a döcögős kezdés után szintet léptek és remekeltek a Podravka ellen - VIDEÓ

Rossz kezdés után fordítottak és győztek női kéziseink

A mérkőzés elején négygólos hátrányt fordított meg együttesünk, és újra magabiztosan győzött a BL-ben.

A jól rajtoló Podravka ellen mérkőzünk szombaton

Következő ellenfelünk a BL-ben kis híján komoly skalpot gyűjtött, a bajnokságban pedig fölényesen nyert.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin