2024. október 5.
Kitartott az előnyünk, ismét győztünk a BL-ben!
Kiváló első félidő után izgalmassá vált a meccs vége, de itthon tartottuk a két pontot a Bistrita ellen is.

Ahogy halad a női kézilabdaidény, úgy találja magát egyre nagyobb kihívások előtt a Ferencváros is, de miként Márton Gréta a Bistrita elleni mérkőzést felvezetőjében elmondta, közben a csapat is egyre összeszokottabb, még akkor is, ha ez a szerdai, dunaújvárosi bajnokin épp nem is látszott. A cél az volt, hogy a Bajnokok Ligája negyedik játéknapján nagyobb iramban és jóval kevesebb hibával játsszon az együttes, s ezzel újabb két pontot szerezzen. Az ellenfél, a román Gloria Bistrita az előző idényben az Európa-liga döntőjéig menetelt, idén pedig BL-t meglepetésgyőzelemmel kezdte a CSM Bucuresti ellen, vagyis igenis komolyan kellett venni. Megtelt az Érd Aréna, és mert a százhatvan román szurkoló érkezett Besztercéről, igazi meccshangulat uralkodott a csarnokban.

A pályán Angela Malestein gólja nyitotta a meccset, és bár a vendégek 5-5-ig, bő tíz percen át mindig válaszoltak, jónak tűnt a ritmus, várható volt, hogy ha ezt a sebességet tartjuk, akkor előbb utóbb lesz eredménye. Előbb kettőre távolodtunk, aztán 8-6 után tovább keményedett a védekezésünk, "eltakartuk" a vendégek elől a kaput, és lépésről lépésre hizlaltuk a fórt. 10-6-nál kért időt a románok trénere, Florentin Pera, de szerencsére csak néhány percre sikerült ezzel megakasztania a játékunkat, 12-8 után hármat lőttünk zsinórban, a szünetig pedig még egyet sikerült rátenni (18-10).

A fantasztikusan sikerült játékrész után úgy tűnt, teljesen a kezünkben van a meccs, de a fordulás után nagyon visszaesett a játékunk, és főleg a visszarendeződésünk volt gyenge. Elöl elszórtunk néhány labdát, illetve elrontottuk a helyzeteinket, a Bistrita pedig mindent egy lapra feltéve rohant előre – sikerrel. Öt perc alatt hármat lecsípett a hátrányából (20-15), s noha nem fogyott tovább gyorsan a vezetésünk, nem lehettünk nyugodtak, hiszen jelentősen változott a játék képe. Nem találtunk vissza az első félidei tempóhoz, továbbra is sokat hibáztunk, a vendégek pedig egyre inkább belelkesedtek. Az utolsó tíz perchez érkeztünk, háromra olvadt az előnyünk, majd az ötvenötödik percben már csak kettő maradt (29-27) – ráadásul a vendégek háromszor is támadhattak a közte egyért. Nem hittük a szünet környékén, hogy ilyen izgalmak várnak majd ránk, de a második félidőt alaposan elszúrtuk, így küzdeni kellett a két pontért. De megküzdöttünk, és végül meg is szereztük!

Nem tudott egyre közeledni a Bistrita, ehelyett Malestein talált be, majd Andrea Lekics, és eldőlt a mérkőzés. Az újabb siker azt is jelenti, hogy továbbra is százszázalékos a csapat, amely a jövő héten újra kétszer lép pályára: előbb szerdán a Kisvárdát fogadjuk, majd szombaton már Metzben lesz mérkőzés.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-csoport, 4. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria  - CS Gloria 2018 BN 32-28 (18-10)
Helyszín: Érd Aréna
Időpont: 2024. október 5., szombat, 16 óra
Játékvezetők: Tatjana Prastalo, Vesna Balvan (bosnyákok)
Gólszerzők: Lekics 7, Dmitrijeva 6, Malestein 5 (1), Márton 4, Cvijics 4, Bölk 2, Maszlova 2, Kanor 2, ill. Mbengue Rodriguez 6, Nocun 6, De Araujo Frossard 6, Seraficeanu 4, Niombla 3, Kácsor 1, Nosek 1, Laslo 1.

Cikkajánló

Márton: „Egyre jobban megmutatkoznak az egyéniségek”

Női kézilabdacsapatunk válogatott balszélsője szerint a BL-folytatás előtt két nap is elég lehet a javuláshoz.

Kérdezz-felelek Simon Petrával

Női kézilabdacsapatunk válogatott játékosa tetoválásairól és kedvenc ételéről is mesélt.

Döcögött a játék, de így is két pontot szereztünk

Szűk negyvenöt percen keresztül szorosan alakult a dunaújvárosi mérkőzésünk, de a végül öttel nyertünk.

Dunaújvárosba utaznak szerdán női kézilabdázóink

Veretlen együttesünk a még pont nélkül álló DKKA otthonában szeretné folytatni a kiváló sorozatot.

Hullámzó meccsen kilenc góllal vertük Romániát

A női kézilabda-válogatott Románia elleni felkészülési mérkőzéssel zárta a heti összetartást.

Glauser: „Szeretem, hogy ilyen őrültek a szurkolók!”

Női kéziseink klasszis francia kapusa arról is beszélt, hogy miben változtatta meg kislánya születése.

Kiváló védekezéssel győztünk Norvégiában!

Ragyogó kezdés után a mérkőzés közepén visszaesett együttesünk, de végül magabiztosan nyert ismét a BL-ben.

Az idény eddigi legnagyobb kihívása előtt állunk

Női kézilabdázóink Norvégiában lépnek pályára vasárnap az előző idény Európa-liga-győztese ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin