2024. augusztus 27.
Kanort lenyűgözte az augusztus 20-i tüzijáték
Francia kézilabdázónk kissé izgatott volt az első edzőmeccs előtt, de ez a teljesítményén kicsit sem látszott.

Orlane Kanor bő két hete, augusztus 10-én még az olimpia döntőjében lőtt öt gólt Norvégiának (igaz, ez is csak ezüstéremhez volt elég), az elmúlt hétvégén pedig már a Ferencváros mezében szerepelt Debrecenben felkészülési tornán. A rövid pihenő és az alapos felmérések után csupán egy edzésen vehetett részt új csapatában, de teljesítményén mindez nem látszott, csapatunk egyik legjobbja volt a DVSC ellen.

– Kissé stresszes voltam a torna előtt, de éreztem, hogy mindenki igyekszik segíteni, hogy szeretnék, hogy komfortosan érezzem magam, nagyon figyelmesek voltak a lányok, és Allan is mondta, hogy most igazából csak játsszak, ahogy tudok – mondta a francia válogatott átlövő. – Élveztem a játékot, intenzívek voltunk, sok energiát tettünk a védekezésbe és a támadásba is, de nyomnunk kellett a végéig, hogy nyerjünk, mert a Debrecen is jó csapat.

A felkészülési időszak lényegében ezzel a mérkőzéssel véget is ért, igaz, a 2024/2025-ös idény „csak” a jövő héten, szeptember 4-én rajtol, tehát egy kis idő van még az összeszokásra.

– Extrém rövid ez a felkészülési időszak, alig van már időnk a rajtig, hogy megtanuljuk a rendszert, a taktikát, úgyhogy gyorsnak kell lennünk. Az elején még biztosan nem leszünk csúcsformában, de talán tizenkét edzésen veszünk részt addig összesen, és ennyi idő nem is lehet elég ehhez.

Orlane azt is elmondta, hogy noha nehéz volt néhány nappal az olimpiai döntő után máris útra kelni, nagyon jól érzi magát Budapesten, az augusztus 20-i tűzijáték pedig teljesen lenyűgözte.

– Az volt a rossz, hogy kevés időt tölthettem csak a családommal – Guadeloupe-ban élnek, ez Párizstól még hét órára van, az ikertestvérem Brestben játszik, az sincs közel, szóval ez volt nehéz, de amikor a repülőn ültem, már alig vártam az edzéseket. Izgatott voltam nagyon, mert tudtam, hogy új kaland vár rám, új csapat, új csapattársak, új város. A beköltözés is sok teendővel járt, de épp végeztünk és mentünk megnézni a tűzijátékot. Egészen hihetetlen volt, komolyan, a legszebb, amit valaha láttam. Ezen kívül nem nagyon néztünk még szét a városban, de biztosan lesz még rá lehetőségünk. Jól érzem magam itt, élvezem az edzéseket, tetszik Allan mentalitása, hogy nemcsak jobbá akar minket tenni, hanem szeretné azt is, hogy közben élvezzük, amit csinálunk. Illetve tulajdonképpen minden nagyon egyszerűen megy, minden kérdésben kapok segítséget, és természetesen Laura és Bea (Laura Glauser és Béatrice Edwige - a szerk.) jelenléte is sokat jelent.

Női kézilabdacsapatunk első tétmérkőzése szeptember 4-én lesz, a Bajnokok Ligájában pedig szeptember 7-én lép pályára.

Cikkajánló

Győzelemmel zártuk a felkészülési időszakot

Szinte végig vezettünk a DVSC elleni összecsapáson, amelyen Klujber Katrin nyolc, Orlane Kanor hat gólt lőtt.

A harmadik helyért játszunk szombaton Debrecenben

Négy edzéssel a háta mögött lépett pályára a Buducsnoszt ellen felkészülési találkozón női kézilabdacsapatunk.

Vácrátót díszpolgára lett Böde-Bíró Blanka

Női kézilabdacsapatunk klasszis kapusa rangos elismerést vehetett át augusztus 20-án.

Indul a jegyértékesítés újabb fázisa

Augusztus 22-én, csütörtökön is nyitva tart a kézilabda jegypénztár – már meccsenként is lehet belépőt venni.

Olimpikonjainkkal kiegészülve folytatódott a munka

Szinte teljes kerettel edzett hétfőn női kézilabdacsapatunk, amely a hétvégén felkészülési tornán vesz részt.

„Nem voltam csúcsformában, de küzdöttem minden meccsen”

Az álomcsapatba bekerült Klujber Katrin most már tud örülni a Párizsban megszerzett hatodik helynek.

Olimpiai ezüsttel érkezik a Fradihoz Glauser és Kanor

Norvégia magabiztosan nyerte meg az olimpia női kézilabdatornáját, Glauser és Kanor ezüstéremmel zárt.

Győztes edzőmeccsen mutatkoztak be orosz klasszisaink

Erősen tartalékos kerettel is megnyerte női kézilabdacsapatunk a DVSC elleni felkészülési mérkőzést.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin