2021. szeptember 15.
Jó kezdéssel alapoztuk meg a sikert
A meccs elején szinte falat húztunk a kapunk elé, ezzel alapoztuk meg a magabiztos győzelmet.

Szerda estéhez mérten jó létszámban érkeztek a szurkolók a székesfehérvári KÖFÉM Sportcsarnokba, a kezdő sípszó után pedig váratlanul nagy hangerővel hallatták hangjukat. A hazaiakat mintegy huszonöt fős keménymag buzdította, a vendégszektorban pedig mintegy ötvenen gondoskodtak a meccshangulatról.

Amely így egészen jó volt, s még azután is az maradt, hogy a mieink az első negyed órában falat húztak a kapu elé. A gólszerzés nekünk se ment igazán jól, több helyzetet is elpuskáztunk, de a tíz perc alatt lőtt három gól is elegendő volt ahhoz, hogy hárommal vezessünk… Jobbszélsőnk, Angela Malestein és az Alba horvát kapusa, Tea Pijevic ezen a meccsen is tovább szőtte kettejük regényét – a két játékos párharcát talán ezúttal a kapus nyerte, de ennél fontosabb, hogy az eredményjelző Fradi-fölényt mutatott. A 13. percben kaptuk az első gólt, de a játék képe nem sokat változott ettől, folyamatosan növeltük a különbséget. Jó kedvűen, felszabadultan játszhattunk, mert a stabil védekezés megfelelő alapot adott, és elöl is könnyedén kerültünk helyzetbe. Egyszer kilenccel is vezettünk már, a szünetre pedig nyolcgólos előnnyel mehettünk.

A második félidőt kissé kényelmesen kezdtük, s ennek következtében az Alba tartotta a lépést, nem nőtt tovább a különbség. Nem is csökkent, vagyis a magabiztos győzelem egyáltalán nem forgott veszélyben, de Elek Gábor ennek ellenére se volt maradéktalanul elégedett a csapat teljesítményével. A fő feladat erre a mérkőzésre a két pont begyűjtésén túl a védekezés gyakorlása és javítása volt, s ebben azért jó negyvenöt percig nem volt túl sok kivetni való. Mintegy negyed órával a vége előtt harmadik kétperces kiállítását is megkapta Emily Bölk (a háromból kettő minimum véleményes volt...), így a lelátóra kényszerült, illetve eldőltnek érezhettük a meccset, s talán mindekttőnek köze volt ahhoz, hogy a hajrá a hazaiaknak sikerült jobban. Támadásban Szöllősi-Zácsik Szandra és Hársfalvi Júlia azért még szép megoldásokkal tett azért, hogy hétnél kisebbre ne csökkenjen a különbség, hátul pedig pont annyit nyújtottunk, amennyit kellett. A csapat hozta a kötelezőt, közben pedig arra is lehetett ügyelni, hogy maradjon némi energia, elvégre szombaton ismét Bajnokok Ligája-mérkőzés következik. Azon a találkozón a mostaninál biztosan jobb teljesítményre lesz szükség a sikerhez, nagyjából olyanra, mint amilyet Székesfehérváron az első félidőben nyújtottunk – de hazai pályán kötelező a győzelem, és ennek kiharcolásában nagyon számítunk szurkolóinkra is! Jegyeket online vásárolhatnak ITT, vagy személyesen szombaton a helyszínen, 14 órától.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
2. forduló

Alba Fehérvár KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 25-32 (8-16)
Helyszín: KÖFÉM Sportcsarnok
Időpont: 2021. szeptember 15., 18 óra
Játékvezetők: Rontó Ádám és Szanyi Péter Gábor
Gólszerzők: Gerháth 5, Utasi 4, Triscsuk 4, Töpfner 2, Ohyama 2, Smbatian 2, Takó 2, Besszer 1, Bardi 1, Domokos 1, Varga 1, ill. Hársfalvi 6, Grbics 6, Klujber 5, Szöllősi-Zácsik 3, Malestein 3, Kisfaludy 2, Kovács A. 2, Bölk 2, Behnke 1, Márton 1, Stolle 1.

Cikkajánló

„Nem voltam csúcsformában, de küzdöttem minden meccsen”

Az álomcsapatba bekerült Klujber Katrin most már tud örülni a Párizsban megszerzett hatodik helynek.

Olimpiai ezüsttel érkezik a Fradihoz Glauser és Kanor

Norvégia magabiztosan nyerte meg az olimpia női kézilabdatornáját, Glauser és Kanor ezüstéremmel zárt.

Győztes edzőmeccsen mutatkoztak be orosz klasszisaink

Erősen tartalékos kerettel is megnyerte női kézilabdacsapatunk a DVSC elleni felkészülési mérkőzést.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-meccseken!

Megerősödött női kézilabdacsapatunk nagy célért küzd a Bajnokok Ligájában – indul a bérletértékesítés.

A Total Movement csatlakozik női kéziseink stábjához

A nemzetközi szinten is elismert szakemberek összetett munkát végeznek majd az eredményesség érdekében.

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin