2022. március 23.
Ismét legyőztük a Debrecent, ezúttal a bajnokságban
Két hét alatt másodszor múltuk felül saját csarnokában a DVSC-t, amelynél ezúttal hattal voltunk jobbak.

Amikor két hete a Magyar Kupa negyeddöntőjében léptünk pályára Debrecenben, a magabiztos győzelem rendkívül fontos pillére volt, hogy kiválóan kezdtük az összecsapást. Na, meg a kőkemény védekezés is – és úgy számoltunk, ez a kettő a bajnoki rangadón se jönne rosszul. Sejthettük, hogy más lesz ez a hatvan perc, mert a DVSC látszólag túllépett a kupakiesésen, a múlt héten könnyedén verte a Vácot és a Mosonmagyaróvárt is, ráadásul két fontos játékosa, Kovács Anna és Vámos Petra állapota is javult.

A meccs eleji taktikánkat aztán alapjaiban írta át, hogy a hatodik percben már a második kiállításunkat szenvedtük el, ráadásul bő fél percen keresztül kettős hátrányban kellett játszanunk. Ehhez mérten pedig bőven elfogadható volt a kezdés, mert bár szűken, de előnyben voltunk. Szöllősi-Zácsik Szandra és Emily Bölk tette a legtöbbet a közösbe a támadásainknál, és a védekezésünket, élén Béatrice Edwige-zsel, is dicsérhettük. A 16. percben aztán végre mi is emberelőnybe kerültünk, és noha gyorsan háromra növeltük az előnyünket, a következő két támadásunkat könnyelműen szórakoztuk el, pedig nagy esély volt, hogy tovább hizlaljuk a fórt. Pláne bosszankodhattunk néhány perccel később, amikor újabb két kiállítást ítéltek meg ellenünk – volt néhány minimum véleményes ítélet az első félidőben, főleg úgy, hogy a túloldalon mintha más lett volna a mérce.

Minden hátráltató tényező ellenére őriztük a két-háromgólos vezetést, és a játékrész hajrájában még egy lapáttal rá tudtunk tenni. Janurik Kinga jó pillanatban védett ziccert, Angela Malestein tökéletes ütemben robbant ki és szerzett labdát, majd lőtt gólt, illetve Hársfalvi Júlia és Szöllősi-Zácsik Szandra se hibázott a helyzeténél. Így aztán plusz ötnél (12-17) mehettünk pihenőre, ezzel pedig a nyolcpercnyi emberhátrány ismeretében maximálisan elégedettek lehettünk.

De nem volt ezzel még vége, és biztosak lehettünk abban, hogy a debreceniek nem adják még fel. A fordulás utáni percek a kapusokról szóltak, Janurik Kinga és Csapó Kyra is bemutatott két-két szép védést, de szerencsére a gólcsendet Emily Bölk törte meg. Közte hatról négyre visszakapaszkodtak a hazaiak, valamint a kupameccsen már látott hét a hat elleni játékot is elővették, de ennél közelebb nem engedtük a leginkább Planéta Szimonetta heteseivel és a szélsőgólokkal operáló ellenfelünket. A második félidő közepén ugyanakkor nem lehettünk nyugodtak, mert a védelmünk a hét támadóval szemben nem szuperált, ellenben felvettük a hazaiak lassabb ritmusát, és így a mi támadásaink akadoztak.

Az ötvenedik perchez közeledve háromra olvadt a különbség, a hazai szurkolók pedig vérszemet kaptak. Itana Grbics szerencsére mindkét félidő hajrájában hozzá tudott tenni, de Klujber Katrin üres kapus gólja is felért egyfajta szívnyugtatóval. Közte kettőért támadhatott előtte a Debrecen, de az ötvenötödik percben ismét öttel vezettünk (22-27), és már csak jól kellett gazdálkodni az idővel. Janurik védése, majd Szöllősi-Zácsik újabb gólja döntötte el végleg a két pont sorsát (23-28).

Két hét alatt másodszor győztük le magabiztosan otthonában a Debrecent, és ez azért komoly fegyvertény. A Fradi-tábor nem is véletlenül éltette hosszú perceken át a csapatot, és kimondva vagy kimondatlanul talán az az üzenet is elérhetett a lányokhoz, hogy "Találkozunk Ljubljanában!".

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
19. forduló

DVSC Schaeffler - FTC-Rail Cargo Hungaria 23-29 (12-17)
Helyszín: Hódos Imre Sportcsarnok
Időpont: 2022. március 23., 17:45
Játékvezetők: Horváth Péter és Marton Balázs
Gólszerzők: Planéta 6 (5), Tóvizi 4, Vámos M. 3, Petrus 2, Bordás 2, Szabó N. 2, Costa 2, Jezhikava 1 (1), Vámos P. 1, ill. Szöllősi-Zácsik 5, Bölk 5, Grbics 4, Márton 3, Edwige 2, Malestein 2 (1), Klujber 2 (1), Kovács Anett 2, Kisfaludy 1, Stolle 1, Hársfalvi 1, Janurik 1.

Cikkajánló

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin