2024. október 16.
Időn túli hetessel veszítettünk pontot a DVSC ellen
Fordulatos mérkőzésen a hajrában nem tudtuk megtartani az előnyünket a Debrecen otthonában.

Az idény egyik legnehezebb bajnokija előtt állt női kézilabdacsapatunk, amely ráadásul a metzi Bajnokok Ligája-mérkőzés után sem fizikailag, sem mentálisan nem lehetett friss. De tudta mindenki, és Tomori Zsuzsanna el is mondta a felvezető interjújában, hogy milyen jelentősége van ennek az összecsapásnak, és hogy ha nincs is jó formában a csapat, küzdeni kell a sikerért. A DVSC felemás idényrajton van túl, váratlanul kikapott az újonc Esztergomtól, a múlt héten azonban labdája volt Győrben az egy pontért – tehát úgy tűnt, jó passzban fogadja a mieinket.

Mindkét csapat feszülten kezdte a találkozót, az első öt percben nem is esett gól, csak elrontott támadásokat és egy-egy kihagyott hetest láthattak az eseményeket egyébként viszonylag csendben figyelő szurkolók. A vendégszektor megtelt, és kisvártatva meg is jött onnan a hangulat, de a korábbi években ezeket a rangadókat jellemző feszült légkört ezúttal nem tapasztalhattuk. Bíztunk benne, hogy a pályán tesznek azért játékosaink, hogy minél inkább a fradisták hangja legyen fölényben a lelátón, de eleinte nagyon döcögött a támadójáték, az első bő tíz percben szinte csak Dragana Cvijics klasszis megoldásainak, beállójátékának köszönhetően voltunk eredményesek. A védekezésünk ugyanakkor kiválóan működött, így nem tudtak ellépni a hazaik, akik bár 5-3-nál a háromgólos előnyért is támadhattak, Emily Bölk pályára lépése új színt hozott. Épp az ő átlövése jelentett vezetést (5-6), aztán nagyon bánhattuk, hogy másfél perccel később igencsak könnyű síppal kiállították, mert épp lendületbe jöttünk, ekkor mi támadhattunk a plusz háromért, ehelyett a DVSC ismét fordított (8-7).

Fordulatos meccs volt, és megint a mi perceink következtek, sőt, 13-10-nél először el is léptünk hárommal még úgy is, hogy egyébként továbbra is kevés volt támadásban a jó egyéni teljesítmény. A szünetre egy gólra olvadt a különbség, de legalább vezettünk, és egyértelműen látszott, hogy van még tartalék a csapatban.

A szünet után elöl hasonlóan kezdtünk, mint a meccs elején, két debreceni góllal indult a játékrész, úgyhogy a legjobbkor jött Bölk, majd Cvijics újabb találata. Beállónk ráadásul a mérkőzés során másodszor lőtt gólt a kapunak háttal állva. Nem ez volt Andrea Lekics legjobb meccse pályafutása során, de csipegette a gólokat, és kellett is, mert úgy tűnt, a végletekig szoros összecsapás lesz. Laura Glauser fontos pillanatokban védett, s bár kettőre hizlaltuk a fórt 16-14-nél, negyed órával a vége előtt újra egyenlített a Debrecen (19-19).

Emberelőnyben volt lehetőségünk kétszer is támadni, de előbb rossz zárás miatt elvették tőlünk a labdát, majd Márton Gréta rontott nagy helyzetben – és még kaptunk is egyet, vagyis a hazaiak törték meg a négyperces gólcsendet. Ha az elején nem volt feszültség, akkor itt duplán érezhette már mindenki, mert a játék képe alapján öt perccel a vége előtt is háromesélyes volt a rangadó. Egygólos vezetésünkről, de debreceni támadással indult a véghajrá, majd Glauser újabb védése után a plusz kettőért támadhattunk. Lekics hetest hibázott, ám hozzánk került a kipattanó labda, amit aztán a meccset szinte végig pályán töltő, de nem túl hatékonyan teljesítő Klujber Katrin „kapussal együtt” bombázott a hálóba (22-24).

Hét támadóval jött a Debrecen, ebből gólváltások lettek, egy perccel a vége előtt azonban mínusz egynél támadhatott a házigazda, és ki is egyenlített (25-25). Harminckilenc másodperccel a vége előtt kért időt Allan Heine, a támadásunkat Bölk fejezte be góllal, ám még jutott idő ellentámadásra, és hetest harcolt ki a Debrecen, amelyet időn túl már, de Sercien-Ugolin gólra váltott, vagyis pontot veszítettünk.

Tudta mindenki, hogy nehéz lesz, de az eredmény ezzel együtt is csalódás, amely jól látszott az arcokon a lefújást követően. A töltődésre nincs sok idő, hiszen szombaton máris itt a következő feladat, a Bajnokok Ligájában hazai pályán fogadjuk a Krim Ljubljanát.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
6. forduló

DVSC SCHAEFFLER–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 26–26 (12–13)
Debrecen, 1600 néző. V: Felhő, Öcsi. 
DVSC: Gabriel – Grosch 2, Sercien-Ugolin 5 (3), Füzi-Tóvizi 2, Thorleijfsdottir 2, Jovovics 3, Petrus 1. Csere: Ryde (kapus), Tóth Nikolett 2, Töpfner 1 (1), Haggerty 1, Hornyák D., Csernyánszki 2, Vámos M. 3, Dramac 2. Edző: Szilágyi Zoltán
FTC: Glauser – Malestein 2, Klujber 1, Lekics 7 (1), Cvijics 6, Kanor, Márton G. 2. Csere: Böde-Bíró (kapus), Edwige, Bölk 8, Dmitrejeva, Maszlova. Edző: Allan Heine
Az eredmény alakulása. 20. perc: 5–3. 17. p.: 5–7. 21. p.: 8–7. 28. p.: 10–13. 33. p.: 14–13. 39. p.: 14–16. 49. p.: 20–19. 57. p.: 22–24. 
Kiállítások: 2, ill. 4. 
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Kiválóan védekeztünk ma, minden dicséretet megérdemel ezért a csapat. Fontosak volt Jessica Ryde védései is, de ezen a meccsen igazából minden játékosom jól teljesített. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen ilyen fordulatos, jó meccset tudtunk játszani. A hét a hat elleni játékunk ezúttal is jól működött, ez is kellett a pontszerzéshez
Allan Heine: – Nagyon jó, taktikus meccs volt, melynek során sokat szenvedtünk. Túl sok hibát vétettünk mind támadásban, mind védekezésben és sokszor a játékvezetők ítéleteit sem értettem. Dolgoznunk kell tovább és a Bajnokok Ligájában javítanunk kell.

Cikkajánló

Újabb kemény feladat vár ránk Debrecenben

Megszakadt Metzben női kéziseink győztes sorozata, de szerdán már újra idegenbeli rangadón kell bizonyítani.

A jó kezdés ellenére is kikaptunk Franciaországban

Bár 6-1-re is vezettek női kéziseink, a támadójátékunk nem működött, így kikaptunk a francia bajnoktól.

Veretlen Metz vár ránk szombaton este

A francia együttes három szoros győzelemmel és egy döntetlennel a csoport harmadik helyén áll.

Kanor a társaknak és a szurkolóknak is adott javaslatot

Francia válogatott átlövőnk egykori csapata ellen is nyerne, de a Metzbe utazó szurkolóknak is adott tippet.

A győzelem ellenére is csalódottan értékelt Allan Heine

Vezetőedzőnk mellett Janurik Kinga, valamint a kisvárdai Józsa Krisztián és Mátéfi Dalma mondott véleményt.

Elég volt a sikerhez a "bajnoki ritmus"

Több meghatározó játékosát is pihentette Allan Heine, ez meg is látszott a csapaton, de legyőztük a Kisvárdát.

A kilencedik siker a cél a szerdai bajnokin

Szurkolóink újra hazai pályán láthatják kedvenceiket, szerdán a Kisvárda érkezik a Népligetbe.

Hat játékosunk utazhat a válogatottal Franciaországba

Golovin Vlagyimir hat FTC-játékost hívott be a női kézilabda-válogatott október végi keretébe.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin