2022. február 5.
Hatalmas csata, amelynek döntetlen a vége
A meccs jelentős részében vezetett a csapatunk, a végén azonban kapaszkodnia kellett kétgólos hátrányból.

Elszántan, de nem túlpörögve, minden erőt latba vetve, de közben okosan – és a csúcshoz közeli teljesítménnyel. Így lehetett esélye női kézilabdacsapatunknak felülmúlni a Rosztov-Dont, amelynek keretébe visszatért az oroszok legutóbbi bajnokijához képest Eduarda Amorim, Anna Sen és Ekaterina Zelankova is, igaz, Anna Lagerquist nem utazhatott Érdre.

A napokban játékosaink többször is elmondták, pontosan érzik a meccs súlyát, és legkésőbb a kezdésnél már az is tisztán látszott, hogy a szurkolóink is, hiszen fergeteges hangulatban indulhatott útjára a labda.

A Rosztov-Don szerezte az első gólt, de fordítottunk, és elismerően bólogathattunk a védekezésünket látva. Csiszár-Szekeres Klára és Kisfaludy Anett volt középen, és ketten kiválóan dirigálták a falat, rendre odaért valaki a besegítésre, a megállító faultokból valóban nem tudtak tovább játszani a vendégek, illetve Janurik Kinga is megfelelő alapot biztosított a kapuban. Támadásban Itana Grbics rég látott jó formát mutatott, két góllal és két gólpasszal nyitott, vagyis jól használta ki erősségeit az ellenfél öt egyes nyitott védekezésével szemben. Janurik negyvennégy százalékos hatékonysággal védett az első negyed órában, támadásban pedig Grbics után Szöllősi-Zácsi Szandra vette át a stafétát. Kimondottan jó jelnek tűnt, hogy a lecsorgó labdákra mi reagáltunk gyorsabban, kétszer is gólt szereztünk ilyen szituáció után, vagyis éles volt a csapat.

Sajnálhattuk az elmúlt hetekben kimagasló formában kézilabdázó Kisfaludy Anett kihagyott helyzetét, mert ahelyett, hogy hárommal meglógtunk volna, nem sokkal később, 11-12-nél újra az ellenfelünk állt jobban. Ebben a periódusban alakította vissza csapata védekezését hatos falra Per Johansson, illetve hét mezőnyjátékossal küldte támadásba övéit, de volt erre is megoldásunk, és a szünetre 13-13-nál vonulhattunk. Tulajdonképpen egyedül a balszélsőjük, Kristina Kozhokar okozott sok gondot, ötször talált be hét lövéséből.

Nagyon kemény, iszonyú brusztolós meccset láthattunk, és azt, hogy a fordulás után még nagyobb lendülettel és ragyogó védekezéssel nyitottunk, Szöllősi-Zácsik góljaival pedig a meccs során először hárommal húztunk el (16-13). Sajnos nem tudtuk továbblépni innen, sőt, a vendégek támadásai több sikert hoztak a következő periódusban. Heten támadtak, a két beállójuk minimum fault-közelben adta az elzárásokat, de a játékvezetők hagyták, s így rendre ziccereket találtak. Az addig parádézó Szöllősi-Zácsik Szandra fáradni látszott, a hibáinkat pedig könyörtelenül kihasználta ellenfelünk, és 20-21-nél megint kapaszkodnunk kellett.

Az első félidőben a balszélről kaptunk sok gólt, a másodikban meg a másik oldalról, és úgy tűnt, ez okozhatja a vesztünket, miután az ötvennegyedik percben a meccs során először kettővel vezetett a Rosztov-Don (21-23). A lányok, ahogyan ígérték, nem adták fel, iszonyatosan nagyot harcoltak, és 23-23-nál egyenlítettünk. Hihetetlenül bosszantó gólt kaptunk hetesből, de be kellett látnunk, hogy a kapufáról a vonalon túlra pattant a labda.

Márton Gréta hozta az állást megint döntetlenre, a túloldalon pedig Zaadi hosszú, nagyon hosszú támadás után talpról lőtt a kapunkba. Maradt fél perc, hoztuk a labdát, az egész meccsen fantasztikusan, fegyelmezetten játszó Márton Grétához került, s szélsőnk hetest harcolt ki. A vonalhoz Angela Malestein állt, és a mérkőzés során ötödször is túljárt a rosztovi kapus eszén.

Többre nem maradt idő, vagyis nagyon izgalmas meccsen döntetlent játszottunk a Rosztov-Donnal. Büszkék lehetünk a csapatra, hiszen az összecsapás jelentős részében ragyogóan kézilabdázott, amikor meg kissé megakadt a játék, akkor a szív vitte előre a lábakat. Az egy pont azt jelenti, hogy ha a hátralévő két találkozónkat megnyerjük, akkor jó eséllyel a harmadiknál rosszabb helyen nem végezhetünk. Az eredmények kedvező, de egyáltalán nem lehetetlen alakulása esetén előreléphetünk a másodikra is, ha pedig a Brest és a Rosztov-Don egyaránt három pontot szerez a maradék két meccsén, akkor sajnos a negyedik helyre futunk be.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 12. FORDULÓ
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–ROSZTOV-DON (orosz) 25–25(13–13)
Érd, 1800 néző. V: Hrisztidi, Papamattheu (görögök).
FTC: Janurik – Malestein 5 (3), Klujber 3, Kisfaludy 1, Csiszár-Szekeres, E. Bölk 2, Márton G. 4. Csere: Suba (kapus), Grbics 2, Sirián, Szucsánszki, Szöllősi-Zácsik 7, Stolle 1, Hársfalvi. Edző: Elek Gábor
ROSZTOV: Gabiszova – Kuznyecova, Managarova 7, Zaadi 6 (3), Edwige, Bobrovnyikova, Kozsokar 5. Csere: Lagina (kapus), Frolova 4, Borscsenko 3, Szeny, Zelenkova. Edző: Per Johansson
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–2. 10. p.: 4–4. 16. p.: 7–5. 21. p.: 10–8. 26. p.: 11–12. 34. p.: 16–13. 44. p.: 18–18. 49. p.: 20–21. 53. p.: 21–23. 57. p.: 23–23.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – A meccs nagy része alapján azt mondanám, hogy elvesztettünk egy pontot, az utolsó perceket nézve viszont azt mondom, hogy nyertünk egyet. Nem vagyok elégedett, sőt, csalódott inkább. Sokat tettünk ebbe a meccsbe, de sajnos a Rosztov le tudott minket lassítani, ettől sok pontatlanság csúszott a játékba, illetve sok szélső gólt kaptunk, ez volt a gond. Sok olyan hibát követtünk el, ami fordulópont lehetett volna, emiatt vagyok igazán csalódott. Optimista vagyok a hátralévő meccsekkel kapcsolatban, ha ennyi energiát tudunk tenni azokba a találkozókba, akkor nyerhetünk. És most leginkább azon kell változtatni az elmúlt három összecsapáshoz képest - nyernünk kell most már!
Per Johansson: – Több problémával kellett megküzdenünk az elmúlt hetekben, nehéz helyzetben voltunk, éppen ezért rendkívül elégedett és büszke vagyok csapatom teljesítményét látva. Kezdettől fogva kiegyenlített mérkőzés volt és természetesen kicsit csalódottak vagyunk, hogy a végén nem szereztük meg a győzelmet, a döntetlen ugyanakkor igazságos eredmény.

Cikkajánló

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin