2020. május 1.
Harcolhattak volna az aranyakért
Pádár Ildikó csapata mindkét bajnokságában a második helyen állt, amikor lezárták a küzdelmeket.

A kézilabdaszezon lezárása miatt a különböző bajnokságokban nem hirdetnek végeredményt, de az utánpótlásban ettől még érdemes amolyan számvetést csinálni. Sorozatunk első részében az NB I/B-s küzdelmekről olvashattak, a másodikban a legidősebb utánpótlás-bajnoksággal, az ifivel foglalkoztunk, a harmadikban a serdülők kerültek terítékre, ezúttal pedig az U15-ös együttesünk következik.

Pádár Ildikó csapata különleges helyzetben volt a szezon során, hiszen úgy szerepelt két bajnokságban, hogy közben a két kiírás eltért egymástól. Az utánpótlásban U15-től lefelé ugyanis megkötés, hogy nem lehet hatos fallal védekezni, valamint kötelező teljes sort cserélni. Továbbá, míg az U15-ös bajnokságban kétszer húsz, addig egy korcsoporttal feljebb már kétszer huszonöt perc a játékidő.

Az FTC U15 a saját korosztályának első-, valamint a serdülő harmadosztályába nevezett a 2019/2020-as szezonban, a keretben 2005-ben, 2006-ban és 2007-ben született játékost is találhattunk, de, persze, a legtöbben egyszerre több csapatnál is edzettek vagy játszottak. Az edzők közösen igyekeztek úgy alakítani a csapatokat a mérkőzésekre, hogy lehetőség szerint mindenkinek kellő játékperc jusson.

Az U15 az országos gyermekbajnokság első osztályának A-csoportjában szerepelt. Ebben a bajnokságban amolyan mini tornákat rendeztek hétvégente, a játéknapokon általában minden csapat kétszer lépett pályára. Az alapszakaszban a csoport hat csapata kétszer-kétszer játszott egymással – a mieink a tíz meccsükből kilencszer győztek, és csak egyszer kaptak ki, a Dabastól, s ennek köszönhetően elsőként jutottak be a rájátszásba. A legtöbb gólt Helm Boglárka lőtte, tíz meccsen hatvannyolcszor volt eredményes a tehetséges játékosunk, ezzel a teljes mezőny második legjobbja lett az alapszakaszban. A rájátszásban az A- és a B-csoport első három-három helyezettje került a felsőházba, és mindenki háromszor játszott volna mindenkivel, ha nem szól közbe az ismert helyzet.

A bajnokság lezárása előtt hét meccs lejátszására jutott idő a felsőházi küzdelmekből, ezeken együttesünk ötször nyert, kétszer pedig vereséget szenvedett. Akárcsak az alapszakaszban, itt is Helm Boglárka lőtte a legtöbb gólt, ráadásul ezúttal a többi csapatban sem volt olyan, aki nála eredményesebb lett volna – hét meccsen ötvenkétszer járt túl az ellenfelek eszén. A házi góllövőlistán utána Török Fanni Zsuzsannát (27) és Horváth Fannit (16) találjuk.

A serdülőbajnokság harmadosztályában a fent leírtaknál egyszerűbb volt a lebonyolítás, hiszen normál körmérkőzéses rendszerben zajlott a küzdelem. A mieink tizenhét fordulón jutottak túl, és tizenhat győzelem mellett egy vereséggel álltak egyenlő pontszámmal az élen a Szent István II-vel, amely eggyel kevesebb összecsapást tudott még le. Ebben a sorozatban toronymagasan Oroszi Gréta vezette a házi góllövőlistát, miután tizenhat meccsen százkét alkalommal talált az ellenfelek kapujába.

„Nagy mérkőzések vártak még ránk, főleg az első osztályú bajnokságban, de a serdülő III-ban is nagyon készültünk rá, hogy visszavágjunk az őszi vereségért, szóval kár, hogy vége lett – mondta Pádár Ildikó. – Volt esélyünk az aranyéremre mindkét bajnokságban, de talán majd jövőre. Az kifejezetten pozitív ebben a csapatban, hogy mindenki hozzáteszi a kis tudását az egészhez, szemmel látható a lányokon, hogy nagyon akarnak, szeretnének bizonyítani. Aminek örülök, hogy az utóbbi időben kicsit színesebb lett a támadójátékunk és a lerohanásunk, ugyanakkor a lezárás előtt pont a védekezésünk megerősítésén dolgoztunk. A gyerekek a felnőtt meccseken nagyon sokat látnak és tanulnak: előfordul, hogy ők kérik, hogy Ildi néni, próbáljuk meg ezt vagy azt, amit láttak. Szóval ügyesek, tanulékonyak, és még ezekben a hetekben sem álltak le, végzik becsülettel az előírt feladatokat. Csak jó lenne már visszaállni a normál kerékvágásba, nekik is és nekünk is hiányoznak a termi edzések – labdákkal, ütközésekkel, védekezéssel, támadással.”

Az U15-ös bajnokság felsőházának részletes eredményeit ITT, az OSB III. bajnokság részletes eredményeit pedig ITT találják.

Cikkajánló

„Nem voltam csúcsformában, de küzdöttem minden meccsen”

Az álomcsapatba bekerült Klujber Katrin most már tud örülni a Párizsban megszerzett hatodik helynek.

Olimpiai ezüsttel érkezik a Fradihoz Glauser és Kanor

Norvégia magabiztosan nyerte meg az olimpia női kézilabdatornáját, Glauser és Kanor ezüstéremmel zárt.

Győztes edzőmeccsen mutatkoztak be orosz klasszisaink

Erősen tartalékos kerettel is megnyerte női kézilabdacsapatunk a DVSC elleni felkészülési mérkőzést.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-meccseken!

Megerősödött női kézilabdacsapatunk nagy célért küzd a Bajnokok Ligájában – indul a bérletértékesítés.

A Total Movement csatlakozik női kéziseink stábjához

A nemzetközi szinten is elismert szakemberek összetett munkát végeznek majd az eredményesség érdekében.

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin