2024. augusztus 1.
Győztes edzőmeccsen mutatkoztak be orosz klasszisaink
Erősen tartalékos kerettel is megnyerte női kézilabdacsapatunk a DVSC elleni felkészülési mérkőzést.

Miközben a magyar női kézilabda-válogatott Párizsban Spanyolország ellen küzdött – sikerrel! – a továbbjutásért, a Ferencváros fiatalokkal kiegészített kerete edzőmérkőzéshez készülődött az Elek Gyula Arénában. Bő egy sornyi felnőtt játékossal számolhatott Allan Heine, de például kapus és jobbszélső nem maradt a „nagyok” közül, ezért Balázs Bítia, Dancsák Vivien, Himer Laura, Szilágyi Diána, Szilágyi Panna és Táder Luca is első élvonalbeli edzőmeccséhez készülődhetett. Ellenfelünk, a DVSC a mieinknél jóval korábban kezdte a felkészülést, illetve kevesebb hiányzója volt, vagyis kemény erőpróbára számíthattunk – illetve arra is, hogy ez a találkozó valóban kizárólag a gyakorlásról szól.

Darja Dmitrijeva gólja nyitotta a találkozót, aztán Valerija Maszlova is beköszönt, vagyis a nyáron érkezett két orosz klasszis gyorsan bemutatkozott. Támadásban villogtunk az első játékrészben, gyönyörű átlövéseknek, betöréseknek, valamint beállóból szerzett góloknak is tapsolhatott a közönség, a legnagyobb ováció pedig talán Balázs Bítia találata után volt hallható. A huszonharmadik percben az egyébként ügyesen védő Szilágyi Dia és a jobbszélső Balázs Bítia mellé két újabb utánpótlás-játékos érkezett a pályára, a lelátóról jött is a „hajrá, fiatalok!” kiáltás. Tomori Zsuzsanna is feltűnt támadásban, valamint sérülése óta először játszott mérkőzést Szöllősi-Zácsik Szandra is. Szinte végig vezettünk az első félidőben, a szünet előtt pedig kissé ki is nyílt az olló: elsősorban Dmitrijeva hét góljának és Szilágyi védéseinek köszönhetően 20-15-nél mehettek pihenni a felek.

A fordulás után egyre inkább  kezdett megmutatkozni, hogy a mieink még csak néhány labdás edzésen vannak túl, valamint hogy finoman szólva is tartalékos a keret, és a Debrecen ezt kihasználva lépésről lépésre közeledett, mígnem szűk negyed órával a vége előtt a vezetést is átvette (25-26). Jóval több volt a hiba a támadásainkban, értelemszerűen begyakorolt figurákról se nagyon beszélhettünk, az azonban látszott, ha már meccs van, a csapat nyerni szeretne. Kicsit keményedett a védekezésünk, koncentráltabbá vált a támadójátékunk, Maszlova jó ütemben lőtt gólt tízről, majd még háromszor betaláltunk, és 29-26-nál már egészen jól álltunk.

A végén még kapaszkodott a Loki, de a győzelem már nem forgott veszélyben: két góllal nyertük meg a DVSC elleni felkészülési találkozót.

NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC Schaeffler 30-28 (20-15)
Gólszerzők: Dmitrijeva 10, Cvijics 6, Maszlova 5, Hársfalvi 3, Lekics 2, Szöllősi-Zácsik 1, Balázs 1, Tomori 1, Edwige 1, ill. Sercien Ugolin 7, Tóth Nikolett 7, Jovovics 5, Grosch 4, Töpfner 2, Fodor 1, Dramac 1, Szabó 1.

Cikkajánló

„Nem voltam csúcsformában, de küzdöttem minden meccsen”

Az álomcsapatba bekerült Klujber Katrin most már tud örülni a Párizsban megszerzett hatodik helynek.

Olimpiai ezüsttel érkezik a Fradihoz Glauser és Kanor

Norvégia magabiztosan nyerte meg az olimpia női kézilabdatornáját, Glauser és Kanor ezüstéremmel zárt.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-meccseken!

Megerősödött női kézilabdacsapatunk nagy célért küzd a Bajnokok Ligájában – indul a bérletértékesítés.

A Total Movement csatlakozik női kéziseink stábjához

A nemzetközi szinten is elismert szakemberek összetett munkát végeznek majd az eredményesség érdekében.

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin