2024. augusztus 24.
Győzelemmel zártuk a felkészülési időszakot
Szinte végig vezettünk a DVSC elleni összecsapáson, amelyen Klujber Katrin nyolc, Orlane Kanor hat gólt lőtt.

A szezonrajt előtti utolsó felkészülési mérkőzéséhez érkezett női kézilabdacsapatunk, amely szombaton koraeste a DVSC ellen lépett pályára. A pénteki elődöntő során tisztán látszott, hogy bőven van még mit gyakorolni, de az olimpia miatt hihetetlenül szűkös előszezonban erre nem sok idő jut, mindenesetre Allan Heine ezúttal alaposan átalakított csapatot küldött fel a kezdéshez. A kapuban Glauser állt, mezőnyben pedig Angela Malestein, Valerija Maszlova, Darja Dmitrijeva, Orlane Kanor, Dragana Cvijics és Márton Gréta támadta a hazaiak kapuját. Eleinte bizonytalanul járt a labda, sok volt a leütés, ezért nem is nagyon kerültünk helyzetbe – igaz, Kanor átlövése így is célba ért. A francia olimpiai ezüstérmes pénteken még csak bemelegített a társakkal, szombaton viszont először meccs szituációban is bemutatkozhatott a Ferencváros mezében. Glauser a Buducsnoszt ellen is védett, a valós képességeit azonban csak a Debrecen ellen mutatta meg: meglehetősen gyenge védekezés mögött is kilenc védéssel zárta a harminc percet. Sokat elárult a védekezésről, hogy huszonkét lövés találta el a kapunkat az első félidőben, ami bőven átlag fölötti mutató. Ezzel együtt is szinte végig mi álltunk jobban, 2-0 után fordítottunk, és jobbára egy-két gólon ingadozott a különbség. A szünet előtt Glauser aztán védése kellett a döntetlen megőrzéséhez, de az utolsó másodpercekben Simon Petra még betalált, vagyis plusz egynél mehettünk pihenőre (13-14).

A fordulás után gyorsan háromra növeltük a fórt, Maszlova kétszer is nagyon távolról talált be, hátul azonban továbbra se találtuk a ritmust, kevés volt a kivédekezett támadás. Összességében nagyon felkészülési meccs szagú volt a találkozó, s bár, mindkét félen érződött, hogy meg szeretné nyerni, az elsődleges a gyakorlás volt. Kanor a második félidőben is villogott, ugyanúgy hat akciógólig jutott, mint Klujber Katrin, aki még két hetest is értékesített, s ezzel a mezőny legeredményesebb játékosa lett. A háromgólos előny egyszer-egyszer egyre olvadt, de egyenlíteni már nem tudott egyszer sem a Debrecen, sőt, a hajrában hattal is elléptünk, végül pedig hárommal nyertünk. A csúcsforma még messze, de nem is augusztusban kell a legjobbnak lenni, és így is láthattunk már igazán biztató jeleket, amelyekre lehet építeni.

Győzelemmel zártuk tehát a felkészülési időszakot, szeptember 4-én jön a bajnoki rajt, három nappal később pedig az idény első Bajnokok Ligája-találkozója is.

I. Kermann IT Kupa, Debrecen

DVSC Schaeffler - FTC-Rail Cargo Hungaria 28-31 (13-14)
A Ferencváros gólszerzői: Klujber 8 (2), Kanor 6, Maszlova 5 (2), Cvijics 4, Dmitrijeva 4, Bölk 1, Márton 1, Malestein 1, Simon 1.

Cikkajánló

A harmadik helyért játszunk szombaton Debrecenben

Négy edzéssel a háta mögött lépett pályára a Buducsnoszt ellen felkészülési találkozón női kézilabdacsapatunk.

Vácrátót díszpolgára lett Böde-Bíró Blanka

Női kézilabdacsapatunk klasszis kapusa rangos elismerést vehetett át augusztus 20-án.

Indul a jegyértékesítés újabb fázisa

Augusztus 22-én, csütörtökön is nyitva tart a kézilabda jegypénztár – már meccsenként is lehet belépőt venni.

Olimpikonjainkkal kiegészülve folytatódott a munka

Szinte teljes kerettel edzett hétfőn női kézilabdacsapatunk, amely a hétvégén felkészülési tornán vesz részt.

„Nem voltam csúcsformában, de küzdöttem minden meccsen”

Az álomcsapatba bekerült Klujber Katrin most már tud örülni a Párizsban megszerzett hatodik helynek.

Olimpiai ezüsttel érkezik a Fradihoz Glauser és Kanor

Norvégia magabiztosan nyerte meg az olimpia női kézilabdatornáját, Glauser és Kanor ezüstéremmel zárt.

Győztes edzőmeccsen mutatkoztak be orosz klasszisaink

Erősen tartalékos kerettel is megnyerte női kézilabdacsapatunk a DVSC elleni felkészülési mérkőzést.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-meccseken!

Megerősödött női kézilabdacsapatunk nagy célért küzd a Bajnokok Ligájában – indul a bérletértékesítés.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin