2022. december 17.
Gyönyörű gólok, látványos játék, fölényes győzelem
Tíz perc után felpörgött női kézilabdacsapatunk, majd fölényesen győzte le a Banik Mostot.

Jó tíz perc kellett ahhoz, hogy megérkezzünk a Banik Most elleni meccsbe, de emiatt most különösebb szemrehányást nem tehetett senki. Óriási siker, extázis után elvégre mindig nehéz felpörögni a következő feladatra, pláne, ha az előzmények alapján könnyebbnek vélt hatvan perc vár a csapatra. A mostani helyzet pedig tökéletesen megfelelt ennek a „receptnek”, a Győr elleni hatgólos győzelem a csúcsot jelentette, a Bajnokok Ligája-csoportunk utolsó helyéről érkező Banik pedig jóval alacsonyabb ingert generált.

Ezzel együtt is meg kellett nyernünk ezt a meccset, és bár a csehek roppant lelkesen, mi pedig felettébb tompán, sok hibával kezdtünk (4-6), tíz perc után fordítottunk (7-6), és a kezünkbe vettük az irányítást. Szöllősi-Zácsik Szandra négyszer, Dragana Cvijics és Kukely Anna háromszor volt eredményes harminc perc alatt, de Papp Dorka hibátlan lövési statisztikája és két gólja is dicsérhető, összességében pedig egy jó tízperces periódussal nagyjából lezártuk a komolyabb kérdéseket.

A védekezés volt a kulcs ezúttal is, hiszen, míg az első nyolc percben hat gólt kaptunk, addig a következő huszonkettőben csupán hármat, s ez megfelelő alapot teremtett ahhoz, hogy jelentősen kinyissuk az ollót – a szünetben kilenc találattal vezettünk (20-11).

Már az első félidőben is megfigyelhető volt, hogy Elek Gábor dinamikusan forgatta a csapatot, és ez a fordulás után is ugyanígy alakult. A jobbszélen például Papp Dorka csak akkor ült le, amikor kiállították a játékvezetők, a túloldalon Hársfalvi Júlia tölthetett sokat a pályán, és végre Alicia Stolle is játszhatott jobbátlövőként. Ez utóbbi annak volt köszönhető, hogy Kisfaludy Anett felépült sérüléséből, így Cvijiccsel ketten osztoztak a perceken beállóban.

Kapusaink felezték az időt, és bár az elején játszó Bíró Blanka se védett rosszul, Janurik Kinga a második félidőben igazán jól dolgozott, negyed óra alatt csupán három gólt kapott. A csehek ereje látványosan fogyott, a mieinknek viszont nagy volt a játékkedve, ha lehetett, futottunk, ha úgy alakult, akkor felállt fallal szemben támadtunk, de mindkettőt nagyon eredményesen csináltuk. És látványosan is - Janurik majd negyven méterről lőtt gólt, Klujber labda lopás után és cunderből is, de egy-egy Bölk vagy Szöllősi-Zácsik bomba is komoly tapsot érdemelt.

A hajrához közeledve pedig azt számolhattuk, hogy bár az újabb gólrekord nem lesz meg, de jó eséllyel a különbség nagyobb lesz, mint Csehországban volt. Az egy meccsen lőtt legtöbb gól csúcsát az akkori negyvenhat jelenti, a legnagyobb különbségű siker pedig huszonhatgólos 1997 óta (42-16 az Anagennisi Artas ellen).

Utóbbi megdöntésének a lehetősége még csak-csak felvillant 41-17-nél, három perccel a vége előtt, de ennél nagyobb végül nem lett a differencia. Ahogyan vártuk, gólzáporos meccsen nyertünk, de vastapsot ért a rendkívül látványos játék, amelyet főként a második félidőben mutattak a lányok.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 9. FORDULÓ
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–DHK BANÍK MOST (cseh) 43–19 (20–11)
Érd, 1100 néző. V: Vranes, Wenninger (osztrákok)
FTC: Bíró B. – Malestein 2 (1), Bölk 3, Tomori, Cvijics 4, Lekics 2, Márton G. Csere: Janurik 1 (kapus), Klujber 10 (1), Kisfaludy 2, Hársfalvi 3, Szöllősi-Zácsik 5, Szucsánszki 1, Papp D. 5, Stolle, Kukely 5 (1). Edző: Elek Gábor
BANÍK MOST: Müllnerová – Eksteinová, Mikuláslová, Cholelová 6 (3), Holanová 2, Andrisková 4, Mikulcik 2. Csere: Janssen (kapus), Somionka 2, Spone 1, Strisková 1, Rádova, Sutranová 1. Edző: Ondrej Václavek
Az eredmény alakulása. 5. perc: 2–4. 10. p.: 7–6. 19. p.: 13–7. 26. p.: 17–10. 34. p.: 24–12. 42. p.: 27–14. 52. p.: 35–15. 57. p.: 41–17
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor:     – Jól látszott, hogy a szerdai meccs benne maradt a kezekben, lábakban és főként a fejekben, de ahogy felvettük a megfelelő sebességet, feljavult a védekezésünk. Főleg a második félidővel vagyok elégedett, jól kézilabdáztunk. Szeretném megemlíteni, hogy nagyon régen láttam ennyire jó játékvezetést, elégedett vagyok a két osztrák játékvezető munkájával.
Ondrej Václavek: – Könnyű győzelmet aratott a Ferencváros. Tíz percen át jól kézilabdáztunk, de aztán bebizonyosodott, hogy ennyi nem elég ezen a szinten.

Cikkajánló

Időn túli hetessel veszítettünk pontot a DVSC ellen

Fordulatos mérkőzésen a hajrában nem tudtuk megtartani az előnyünket a Debrecen otthonában.

Újabb kemény feladat vár ránk Debrecenben

Megszakadt Metzben női kéziseink győztes sorozata, de szerdán már újra idegenbeli rangadón kell bizonyítani.

A jó kezdés ellenére is kikaptunk Franciaországban

Bár 6-1-re is vezettek női kéziseink, a támadójátékunk nem működött, így kikaptunk a francia bajnoktól.

Veretlen Metz vár ránk szombaton este

A francia együttes három szoros győzelemmel és egy döntetlennel a csoport harmadik helyén áll.

Kanor a társaknak és a szurkolóknak is adott javaslatot

Francia válogatott átlövőnk egykori csapata ellen is nyerne, de a Metzbe utazó szurkolóknak is adott tippet.

A győzelem ellenére is csalódottan értékelt Allan Heine

Vezetőedzőnk mellett Janurik Kinga, valamint a kisvárdai Józsa Krisztián és Mátéfi Dalma mondott véleményt.

Elég volt a sikerhez a "bajnoki ritmus"

Több meghatározó játékosát is pihentette Allan Heine, ez meg is látszott a csapaton, de legyőztük a Kisvárdát.

A kilencedik siker a cél a szerdai bajnokin

Szurkolóink újra hazai pályán láthatják kedvenceiket, szerdán a Kisvárda érkezik a Népligetbe.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin