2024. szeptember 24.
Glauser: „Szeretem, hogy ilyen őrültek a szurkolók!”
Női kéziseink klasszis francia kapusa arról is beszélt, hogy miben változtatta meg kislánya születése.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria nyáron igazolt olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok francia kapusa, Laura Glauser az elmúlt hetekben mind az NB I-ben, mind a Bajnokok Ligájában többször is remek teljesítményt nyújtott, és ezzel stabilitást adott az eddigi összes meccsét megnyerő együttesünk játékának.

A sportoló csupán az olimpia után, augusztus végén érkezett Budapestre, de Magyarország, illetve a közeg nem volt neki ismeretlen, hiszen korábban Győrben már védett két szezont.

– Gyakorlatilag mindent nagyon szeretek Magyarországon: hogy nem túl nagy, ezért könnyen lehet utazni, hogy a bajnokság színvonalas és azt is, ahogy az emberek viszonyulnak a kézilabdához – mondta Laura Glauser, majd arra is kitért, hogy gyorsan beilleszkedett a Ferencvárosba – Nagyon jól érzem magam, érezhetően mindenki azért dolgozik a klubnál, hogy nekünk, játékosoknak minden rendben legyen és tényleg csak a feladatunkra kelljen koncentrálni. Nem telt még el sok idő, de már most otthon érzem magam a Fradiban. Szeretem, hogy a szurkolók egyszerűen megőrülnek a kézilabdáért, hogy nemcsak ütemesen tapsolnak egész meccsen, hanem folyamatosan űznek-hajtanak minket a győzelembe. Akárhányszor jöttem ellenfélként játszani az Elek Gyula Arénába, mindig pokoli nehéz volt. Nem túl nagy a csarnok, viszont telt ház van, és a pályán ellenfélként megérzed ezt a nyomást. Kicsit olyan, mintha a lelátó és a szurkolótábor belógna a pályára, azt hiszem, ez az igazán különleges dolog ebben a csarnokban. Szeretném, hogy mindig ezzel a szenvedéllyel szurkoljanak nekünk, mert óriási pluszt jelent. Sokadszor használom ezt a szót rájuk, hogy őrültek, de ezt abszolút pozitív értelemben mondom, örülök, hogy most már én is „ezen az oldalon állok”, és hogy tapasztalhatom a támogatásukat. Annyit ígérhetek, hogy mindig a tőlem telhető legjobbat nyújtom, lesznek jobb és rossz napok, de tudom magamról, hogy igazi küzdő vagyok, és mindent megteszek a csapatomért.

Az idény során meglehetősen erőltetett a menetrend, hiszen alig akad olyan hét, amikor nem két mérkőzés szerepel a naptárban, és az utazások is jelentős terhet rónak a játékosokra, de Laura mindig feltöltődhet, amikor hatéves lányával tölt időt.

– Mindenben megváltoztatta természetesen a magánéletemet, de a sportpályafutásomat is. Teljesen megváltozott a látásmódom, a születése előtt például nagyon magam alatt voltam, amikor egy edzés nem ment jól. Ma már ami a kézilabdapályán történik, az ott is marad, és amikor hazamegyek, százszázalékban az övé vagyok, rá koncentrálok.

Klasszis kapusunk nagyon sok mindent nyert már pályafutása során, de a Bajnokok Ligája-arany még hiányzik a gyűjteményéből. Nem titok, hogy a Ferencvárossal ezt a címet is szeretné megnyerni.

– Hálás vagyok, hogy ennek a csapatnak és ennek a projektnek a része lehetek. Láttam a lányokat, amikor a FINAL4-ba jutottak, csodálatos volt, hogy milyen érzelmeket váltott ki az emberekből. Abban bízom, hogy együtt is megélhetünk hasonlókat és tényleg nagyon messzire jutunk, ahogyan ezt itt mindenki szeretné. A legfontosabb szerintem az, hogy kiegyensúlyozottan teljesítsünk. Ha így lesz, szerintem a sikerek sem maradnak el.

A teljes beszélgetés megtalálható a digitálisan elérhető Zöld&Fehér magazin szeptemberi számában.

Női kézilabdacsapatunk következő mérkőzését október 2-án, Dunaújvárosban játssza, hazai pályán pedig legközelebb október 5-én, 16 órától a besztercei CS Gloraia 2018 BN-t fogadja.

Cikkajánló

Kiváló védekezéssel győztünk Norvégiában!

Ragyogó kezdés után a mérkőzés közepén visszaesett együttesünk, de végül magabiztosan nyert ismét a BL-ben.

Az idény eddigi legnagyobb kihívása előtt állunk

Női kézilabdázóink Norvégiában lépnek pályára vasárnap az előző idény Európa-liga-győztese ellen.

Allan Heine: Ma a győzelem volt a legjobb

Vezetőedzőnk mellett Bordás Réka, míg a vendégek részéről Rácz Sándor és Klara Schlegel mondott véleményt.

Hoztuk a kötelezőt a hétközi bajnokin

Messze volt legjobbjától női kézilabdacsapatunk, de így is legyőzte nyolc góllal a Békéscsabát.

A lilák ellen folytatnánk a sorozatot a Népligetben

Női kézilabdacsapatunk szerdán este, a Békéscsaba ellen is megőrizné százszázalékos mérlegét.

„Gyorsan észbe kaptunk, jöttek a gólok és a védések”

Női kéziseink a döcögős kezdés után szintet léptek és remekeltek a Podravka ellen - VIDEÓ

Rossz kezdés után fordítottak és győztek női kéziseink

A mérkőzés elején négygólos hátrányt fordított meg együttesünk, és újra magabiztosan győzött a BL-ben.

A jól rajtoló Podravka ellen mérkőzünk szombaton

Következő ellenfelünk a BL-ben kis híján komoly skalpot gyűjtött, a bajnokságban pedig fölényesen nyert.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin