2023. augusztus 2.
Fölényes győzelem az első hazai edzőmeccsen
Női kézilabdacsapatunk szerdán koraeste az MTK ellen folytatta a felkészülést.

Összességében a második, hazai pályán pedig az első felkészülési mérkőzését játszotta szerdán koraeste női kézilabdacsapatunk. Az MTK elleni gyakorló meccs elején egyik fél sem tudott ellépni a másiktól, sok volt a ki nem kényszerített hiba, igaz, ez ebben az időszakban még szinte törvényszerű. A kapunkban ezúttal Janurik Kinga állt az első félidőben, és a játékrész derekán egymás után többször is védeni tudott, közben pedig elöl pontosabbá vált a játékunk, így növeltük az előnyünket (18-11). A gólokon szépen osztoztak a játékosok, eleinte Klujber Katrin volt legtöbbször eredményes, később Szöllősi-Zácsik Szandra kétszer is az üres kapuba lőtt a saját térfeléről, de Angela Malesteinnek és Bordás Rékának is volt egy-egy kifejezetten jó periódusa.

A gyors játékot ezúttal is erőltettük, a szép számban kilátogató szurkolók jó néhány lerohanásgólnak tapsolhattak. A játékrész utolsó tíz perce ragyogóan sikerült, s Klujber időntúli hetesgóljával tízgólos vezetés mellett mehettünk pihenőre (22-12).

A második félidő elején az ekkor beszálló Hársfalvi Júlia zsinórban lőtt három gólt, majd a kapuba érkező Bíró Blanka is fogott néhány labdát, így tíz perc alatt még hatot tettünk közé, amikor a vendégek vezetőedzője, Vágó Attila időt kért (30-14).

Felszabadulttá és egyúttal látványossá vált a játékunk, gyönyörű gólokat lőttünk, miközben az MTK látszólag elfáradt. A gyakorlás volt a lényeg ezúttal is, ezért a lányok nem vettek vissza a tempóból a hajrában sem, védekezésben minden labdáért úgy harcoltak, mintha pontok vagy továbbjutás múlt volna ezen. Bíró továbbra is remekelt, de annak is örülhettünk, hogy új igazolásunk, Bordás Réka beállóból nagyon gólerősen kézilabdázott - ő jegyezte a mérkőzés utolsó, a mieink negyvenötödik találatát is.

A lefújás után vezetőedzőnk, Martin Albertsen a következőképpen értékelt.

- Szép kézilabdát játszottunk, a lányok mind odatették magukat. Kis idegesség látszott rajtuk az elején, nem volt tökéletes a védekezésünk, de ez most még teljesen természetes, hiszen néhányuknak ez volt az első hazai mérkőzésük, ahogy nekem is. A második félidőre aztán elmúlt a kezdeti feszültség, látszott a lányokon a csapatszellem, és az, hogy örömmel léptek pályára. Technikailag, védekezésben és támadásban is kontrolláltuk a meccset.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria - MTK Budapest 45-21 (22-12)
Elek Gyula Aréna, 400 néző
A Ferencváros gólszerzői: Klujber 10 (3), Malestein 7 (1), Simon P. 5, Szöllősi-Zácsik 5, Bordás 4, Cvijics 3, Papp 3, Hársfalvi 3, Kukely 2, Márton 1, Deszpotovics 1, Lekics 1.

Jegyvásárlás? Irány a meccsjegy.fradi.hu!

Női kézilabdacsapatunk meccseivel kapcsolatban fontos változások következnek, az egyik ilyen, hogy szurkolóink augusztus 10-től a meccsjegy.fradi.hu-n vehetnek bérletet, jegyet hazai kézilabda-mérkőzéseinkre! Az újdonságokkal kapcsolatban ITT minden lényeges információt megtalál!

Cikkajánló

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin