2023. május 13.
Felszabadult játékkal tartottuk itthon a pontokat
Klujber Katrin tíz gólt lőtt - végig vezetve győztük le a Dunaújvárost a szombat délutáni bajnokin.

Mintha az Esbjerg melegített volna a túloldalon… Persze, a hangulat, a nézőszám – gyakorlatilag semmi sem volt ahhoz fogható, ami majd három hét múlva ránk vár pár sarokkal odébb, amikor valóban a dánok készülődnek a másik térfélen, egyedül a Dunaújváros fehér-piros-fekete színösszeállítása, na, meg a FINAL4-láz csalta elő a hasonlatot. Szombaton délután így is szép létszám jött össze az Elek Gyula Arénában, az ülőhelyek közül csak azok maradtak szabadon, ahova a bérletesek nem jöttek el, és a kapu mögött rész is sűrű volt, szólt is a vastaps, amikor a Szív Bajnokai Alapítványhoz tartozó gyermekekkel a pályára futottak a játékosok. A fiatalok még a csapat kiáltásba is beálltak, nem sokkal később pedig elkezdődött a mérkőzés.

Nem túl nagy iramban, és nem is túl magas színvonalon, de mint azt Janurik Kinga a meccs felvezetésében elmondta, a négyes döntő hétvégéjére szeretnénk csúcsformába kerülni, ezért ennek rendelünk alá mindent már most is. Noha Klujber Katrin az első támadásunkból rögtön kilőtte a jobb felső sarkot, utána majd öt percet kellett várni a következő gólra – igaz, Angela Malestein találata így is a 2-0-t jelentette. Vagyis a védekezésünk stabil volt, ellenfelünk nehezen talált helyzetet, Bíró Blanka is hozta a szokásos védéseket, emiatt pedig belefért, hogy elöl elrontottunk néhány támadást. Kettő, három, majd a tizenharmadik percben már négy góllal vezettünk, egy darabig ez a különbség stabilizálódott, a játékrész hajrájában viszont kicsit a gázpedálra léptünk. Hattal lógtunk meg, a szünetre pedig plusz ötnél mehettünk, az első harminc percben Klujber Katrin volt a legeredményesebb játékosunk négy góllal.

A fordulás után néhány perc elment a ritmuskereséssel, aztán főleg Klujber kezdte diktálni az iramot, mindenesetre néhány támadásnál azt érezhettük, hogy gyorsul a játékunk. Klasszisunk szemmel láthatóan élvezte a kézilabdát, és azt is, hogy régi ismerőse, Oguntoye Viktória áll vele szemben a kapuban. Az első félidei négyhez tizenhat perc alatt még hatot tett hozzá, ráadásul szinte mindegyik látványos találat volt. Amúgy sem volt benne, hogy a DKKA jelentős problémát tudna okozni, de a negyvenötödik perc környékén végképp eldőltnek érezhettük a meccset. Hársfalvi Júlia góljával kilenccel vezettünk (28-19), ezt követően pedig csak az volt a kérdés, végül mekkora differencia lesz a két csapat között.

Magabiztosan, felszabadultan kézilabdázva győztük le a Dunaújvárost, a jövő héttől pedig csapatunk elkezdi újra felpörgetni a ritmust.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
24. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – DKKA 31-24 (16-11)
Helyszín: Elek Gyula Aréna, 800 néző
Időpont: 2023. május 13., 14 óra
Játékvezetők: Kiu Gábor, Kiu Tamás
Gólszerzők: Klujber 10 (1), Malestein 4, Hársfalvi 4, Szöllősi-Zácsik 3, Cvijics 3, Kisfaludy 2, Stolle 1, Márton 1, Papp 1, Kukely 1, Lekics 1, ill. Horváth P., 7, Farkas 4, Krupják-Molnár 3 (1), Agócs 2, Poczetnyik 2, Matucza 2, Fodor 1, Kazai 1, Lakatos 1, Weisheitel 1.

Cikkajánló

„Nem voltam csúcsformában, de küzdöttem minden meccsen”

Az álomcsapatba bekerült Klujber Katrin most már tud örülni a Párizsban megszerzett hatodik helynek.

Olimpiai ezüsttel érkezik a Fradihoz Glauser és Kanor

Norvégia magabiztosan nyerte meg az olimpia női kézilabdatornáját, Glauser és Kanor ezüstéremmel zárt.

Győztes edzőmeccsen mutatkoztak be orosz klasszisaink

Erősen tartalékos kerettel is megnyerte női kézilabdacsapatunk a DVSC elleni felkészülési mérkőzést.

Biztosítsa be helyét a Bajnokok Ligája-meccseken!

Megerősödött női kézilabdacsapatunk nagy célért küzd a Bajnokok Ligájában – indul a bérletértékesítés.

A Total Movement csatlakozik női kéziseink stábjához

A nemzetközi szinten is elismert szakemberek összetett munkát végeznek majd az eredményesség érdekében.

Már a második fordulóban rangadót játszunk

Sorsoltak a kézilabda NB I-ben, kialakult a mérkőzések sorrendje a 2024/2025-ös idényre.

Hazai edzőmeccsel és nemzetközi tornával készülünk

Női kézilabdacsapatunk hiányos kerettel kezdte el a felkészülést a 2024/2025-ös klubidényre.

Nagy dobásra készülnek női kézilabdás igazolásaink

Francia és orosz klasszisokkal megerősítve kezdheti meg a 2024/25-ös idényt női kézilabdacsapatunk - VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin