2023. április 22.
Ezt nem bíztuk a véletlenre, ott vagyunk a fináléban
Már az első félidőben eldöntöttük az MTK elleni Magyar Kupa-elődöntőt, amelyet végül fölényesen nyertünk meg.

Tatabányára költözött a Török Bódog Női Kézilabda Magyar Kupa Négyes Döntője, s bár válogatott játékosaink közül többen is pályára léptek már az új multifunkciós sportcsarnokban, női csapatunk ebben a formában először tette próbára a létesítményt.

De meglehetősen gyorsan belakta, legalábbis az MTK elleni elődöntőn mintegy tíz perc után már tisztán látszott, hogy nem szeretnénk abba a hibába esni, mint a kék-fehérek ellen néhány hónappal ezelőtt a bajnokságban. Vagy, mint az előző évi MK-elődöntőben a Siófokkal szemben. Utóbbinál hetesekkel vívtuk ki a továbbjutást, előbbinél pedig az utolsó percben jött Márton Gréta győztes gólja, mindezekkel szemben most 10-5-ös vezetésünknél kért időt az MTK vezetőedzője, Vágó Attila – majd 14-5-nél is. Többször már nem tehette le a táblát, pedig a játék képe nem sokat változott.

Előbb a védekezésünk mutatott kiváló formát, majd Janurik Kinga is bemutatott néhány komoly bravúrt, közben pedig változatosan, jó sebességgel támadtunk, és szinte minden akciónkat góllal zártuk. 5-7-es állás után tizenhármat lőttünk zsinórban, ezzel meglehetősen kényelmessé tettük magunknak a mérkőzést (5-20). A játékrész végén megállt a különbség növekedése, de ettől függetlenül maximálisan elégedettek lehettünk azzal, amit az első harminc percben láttunk (9-23).

A nagyon megnyugtató előny elővezette, hogy a második félidőben némileg enyhül majd az iram, és talán több hiba is csúszik a játékunkba, lévén a lehetőség megvolt rá, hogy amennyire lehet, spóroljunk az energiával a DVSC-vel óriásit küzdő Győr elleni fináléra.

Ehhez nem jött jól, hogy Kisfaludy Anettet a harmincnyolcadik percben piros lappal küldték a lelátóra, így Dragana Cvijicsnek a tervezettnél többet kellett pályán töltenie. Papp Dorka is sok játékpercet kapott, és élt is a lehetőséggel, Klujber Katrinnal együtt csapatunk legeredményesebbje volt öt találattal, amikor az utolsó negyed órára fordultunk. Amint azt vártuk, valóban többet hibáztunk, mint a szünetig, de Janurik Kinga közel ötven százalékos védési hatékonyságának köszönhetően így is nőtt a differencia (15-33).

A meccs vége csendesen csordogált le, Janurik Kinga a huszadik védését is bemutatta, összességében tizenhat góllal győztünk, és könnyedén jutottunk be a döntőbe, ahol a Győri Audi ETO-val találkozunk.

TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ, TATABÁNYA
ELŐDÖNTŐ
FTC-Rail Cargo Hungaria–MTK Budapest 39–23
Tatabánya Multifunkciós Aréna, 2200 néző. V: Dáné, Marton
FTC: Janurik – Malestein 2 (2), Klujber 5, Lekics 2, Kisfaludy 4, Bölk 4, Márton G. 3. Csere: Tomori, Cvijics 3, Hársfalvi 5, Cirjenics-Kovacsics, Stolle 2, Papp D. 5, Kukely 4 (1), Szucsánszki. Edző: Elek Gábor
MTK: Győri B. – Grosch 4, Dakos 7, Mazák-Németh Cs. 1, Mészáros-Mihályffy 3, Sallai, Pál T. 3. Csere: Suba (kapus), Szabó K. 2, Szabó L. 1, Román, Pelczéder 2, Juhász E., Kobela. Edző: Vágó Attila
Az eredmény alakulása. 7. p.: 7–5. 23. p.: 20–5. 26. p.: 22–8. 38. p.: 26–15. 44. p.: 34–15. 49. p.: 36–20 53. p.: 38–21.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. –
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor:  – Ilyen forgatókönyvről álmodtam, de a második félidő már nem tetszett, mert nem voltunk elég élesek. Kicsit „elbáloztuk” ezt a játékrészt, ami a korábbi tapasztalatokat tekintve nem jelent jót másnapra. Védekezésben okosan kézilabdáztunk, sok hibára tudtuk kényszeríteni az MTK-t, ezt a csapatot azonban nem lehet összehasonlítani a Győrrel, hiszen nincs balkezes lövője, olyan meg főleg nem, mint Ana Gros. Összességében arra jó volt ez a találkozó, hogy mozogtunk és magabiztosak voltunk.
Vágó Attila: – Nem láttam ennyire rosszul, kishitűen és megalázott szerepet játszani a lányokat, mióta én irányítom a csapatot. Nagyon sok fiatal játékosunk van, akiknek ez az első ilyen rendezvényük, és megbabonázott minket a csarnok, a nézők, ami viszont érthetetlen. Az első félidőben féltünk, semmit sem valósítottunk meg a terveinkből, és nem elég, hogy agyonvertek minket, még két játékosunk is megsérült. Amúgy is kevesen voltunk, így a Debrecen ellen tíz emberrel kell kiállnunk.

Cikkajánló

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin