2024. október 9.
Elég volt a sikerhez a "bajnoki ritmus"
Több meghatározó játékosát is pihentette Allan Heine, ez meg is látszott a csapaton, de legyőztük a Kisvárdát.

Hazai bajnokival folytatta szereplését női kézilabdacsapatunk, amely a Kisvárda elleni mérkőzés előtt fogadkozott, hogy nem szeretne több olyan meccset, mint az egy héttel ezelőtti, dunaújvárosi találkozó volt. Ehhez képest még rosszabbul kezdett a Klujber Katrint ezúttal elővigyázatosságból nélkülöző együttesünk, mint Újvárosban, az első tíz perc egyértelműen a vendégeké volt. Simon Petra hetesgólja nyitotta a meccset, aztán emberelőnybe is kerültünk a harmadik perc közepén, mégis vendég válasz jött rá – négyszer…

Nagyon lassú volt a játékunk, támadásban szinte mozgás nélkül, egyéni megoldásokkal kerestük a helyzeteket, de nem sok sikerrel, hátul pedig alig-alig csináltunk megállító faultokat. Darja Dmitrijeva és Simon újabb gólja után úgy tűnt, hogy változik a meccs képe, de várni kellett még rá, sőt, Allan Heinének a tizenegyedik percben időt kellett kérnie (3-7). Ez legalább hatott, előbb hármat lőttünk zsinórban, majd a huszadik percben Hársfalvi Júlia harmadik góljának köszönhetően visszavettük a vezetést is (9-8). Valerija Maszlova ezt követően állt fel a kispadról, és ha már így volt, két átlövéssel meg is mutatta, hogy nem tétlenkedni jött. 10-8-nál „fogyott el” az időkérés varázsa, a játékrész hátralévő idejében kiegyenlített volt a játék képe, s végül egygólos előnnyel mehettünk pihenőre (12-11).

A fordulás után a védekezés javult előbb, ezzel együtt a pályára érkező Janurik Kinga is kiváló hatékonysággal kezdett, tíz perc alatt csupán két gólt kaptunk, de mégsem tudtunk elszakadni, mert elöl felállt fallal szemben továbbra is gyengén teljesítettünk. 15-11-nél néggyel vezettünk, de miután ezt megfelezte a Kisvárda, Allan Heine ismét időt kért (15-13).

Jól látszott, hogy előre tervezetten akart vezetőedzőnk játéklehetőséget adni, Bordás Réka, Papp Dorka és Simon Petra is szinte végig a pályán volt, Andrea Lekics, Angela Malestein, Dragana Cvijics és Tomori Zsuzsanna ugyanakkor csak a padról figyelte a többieket, de például Béatrice Edwige-nek is csupán tíz perc jutott. Fontos és kőkemény meccs vár szombaton a mieinkre Metzben, de ennél azért többet várt az Elek Gyula Arénába kilátogató többszáz szurkoló. Sokat elárul a támadójátékunkról, hogy Janurik húsz perc játék után is ötven százalék fölötti hatékonyságnál járt, mégis csak hárommal tudtuk megnyerni ezt a periódust.

A mérkőzést pedig végül öttel, 25-20-ra, vagyis győzelemmel folytattuk az idényt, de a folytatásban ez a "bajnoki ritmus" egyáltalán nem biztos, hogy elég lesz a sikerhez.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
5. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Kisvárda-Master Good SE 25-20 (12-11)
Helyszín: Elek Gyula Aréna, 800 néző
Időpont: 2024. október 9., 18 óra
Játékvezetők: Dáné Rita és Marton Zsófia
Gólszerzők: Simon 6 (1), Maszlova 5, Hársfalvi 4, Bölk 3, Dmitrijeva 2, Kanor 2, Bordás 2, Papp 1, ill. Szabó L. 3, Ayano 3, Kalaus 3, Novak 3, Karé 2, Kovalcsik 2, Brajovics 1, Mérai 1, Csáki 1, Karnik 1.

Cikkajánló

A győzelem ellenére is csalódottan értékelt Allan Heine

Vezetőedzőnk mellett Janurik Kinga, valamint a kisvárdai Józsa Krisztián és Mátéfi Dalma mondott véleményt.

A kilencedik siker a cél a szerdai bajnokin

Szurkolóink újra hazai pályán láthatják kedvenceiket, szerdán a Kisvárda érkezik a Népligetbe.

Hat játékosunk utazhat a válogatottal Franciaországba

Golovin Vlagyimir hat FTC-játékost hívott be a női kézilabda-válogatott október végi keretébe.

„Tudjuk, milyen fontosak ezek a meccsek Magyarországon”

Szinte tökéletes volt a védekezés az első félidőben, a második játékrész viszont rejtély Edwige számára.

„Meg kell tanulnunk, hogy nem szabad hátradőlni”

Tomori Zsuzsanna szerint a győzelem az első félidő jó játékának volt köszönhető - VIDEÓ!

Kitartott az előnyünk, ismét győztünk a BL-ben!

Kiváló első félidő után izgalmassá vált a meccs vége, de itthon tartottuk a két pontot a Bistrita ellen is.

Márton: „Egyre jobban megmutatkoznak az egyéniségek”

Női kézilabdacsapatunk válogatott balszélsője szerint a BL-folytatás előtt két nap is elég lehet a javuláshoz.

Kérdezz-felelek Simon Petrával

Női kézilabdacsapatunk válogatott játékosa tetoválásairól és kedvenc ételéről is mesélt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin