2019. december 6.
Dráma: egyszer vezettek a románok, de kiejtettek minket
Vezettünk hét góllal is, a második félidőben viszont nem tudtunk mit kezdeni a hét a hat elleni játékkal.

A világbajnokság előtt azt reméltük, hogy a csoport záró meccsén, a románok ellen már csak a továbbvitt pontok száma lesz kérdéses, aztán mégis úgy állhattunk bele ebbe az összecsapásba, hogy csak az volt biztos: ha továbbjutunk, pont nélkül kezdjük a középdöntőt. Ehhez viszont nem szabadott kikapni a doppingvádak miatt ezer sebből vérző Romániától – s a kezdés ennek megfelelő is volt.

Bíró Blanka az első percben a románok két nagy ászával, Neaguval és Pinteával szemben kapásból bemutatott egy-egy védést, támadásban pedig ügyesen variáltunk. Kovacsics Anikó, Tomori Zsuzsanna és Háfra Noémi is jó formát mutatott, 5-0-ra, majd 7-1-re vezettünk. A románok szemlátomást tartottak a kapusunktól, talán épp ezért a félidő hajrájában hét a hat elleni játékra váltottak. Eddigre túlvoltunk egy hullámvölgyön, amikor háromra közeledett ellenfelünk, és túl egy remekül sikerült emberelőnyön, amikor visszaállítottuk a hatgólos differenciát. A plusz hat és plusz négy közötti vezetésünket jól tartottuk, ez pedig pontosan elég volt ahhoz, hogy nyugodtan, türelmesen kézilabdázzunk.

A 16-10-ről induló második játékrész első tíz perce a románoknak sikerült sokkal jobban, sorra hibáztuk a helyzeteket, hiába harcolt ki Háfra hetest, vagy osztott tökéletes gólpasszt Tóvízi Petrának, nem tudtuk értékesíteni a ziccereket. Kettőre közeledett Románia, úgyhogy kimondottan jól jött, hogy kettős emberelőnybe kerültünk, illetve Szabó Laura végre gólra váltott egy hetest. Abban is bízhattunk, hogy a hajrára több frissesség marad bennünk, de kétségtelenül nagyot fordult a meccs képe az első játékrészhez képest. Már csak egy maradt a fórból, amikor Kovacsics Anikó aggatta magára újra a vezérszerepet, de a góljaival is csak tartani tudtuk a vezetést, háromnál nagyobbra növelni viszont nem. Vagyis, éles maradt a meccs vége. A románok rendre a szélsőiket hozták helyzetbe az emberelőnyös játékaikból, ők meg alig-alig hibáztak, legalább hetest rendre kiharcoltak, azokat meg Neagu könyörtelenül kihasználta.

Három és fél perc maradt, amikor kétgólos előnyünknél a folyamatosan reklamáló Kim Rasmussen kettő perces kiállítást kapott (az elsőben már sárgát is kapott, ráadásul a mi támadásunk közben, és ezért a labda is a románoké lett...) – s ez nagyon nem jött jól. Faluvégi hibázott ziccert, az 59. percben egyenlített Románia, Rasmussen pedig időt kért.

Ha gólt szerzünk... De Kovács Anna ellépte harminc másodperccel a vége előtt, a románok megkapták a labdát, a győzelemért és a továbbjutásért támadhattak. Véleményes hetest ítéltek nekik a játékvezetők, de Neagut ez nem érdekelte, ezt is belőtte, ellentámadásra meg már nem jutott idő.

Drámai végjátékban kaptunk ki úgy, hogy a románok egyetlen egyszer, négy másodperccel a lefújás előtt vezettek. A magyar női kézilabda-válogatott a világbajnokság alsó ágán, az elnöki kupán folytatja a szereplést.

NŐI KÉZILABDA VILÁGBAJNOKSÁG
C-csoport, 5. forduló

Románia - Magyarország 28-27 (10-16)

Jegyzőkönyv később...

Kim Rasmussen: Ez az én felelősségem, kaptam két percet, egy kiabálásért, nem is mondtam semmit, mégis megkaptam. Az én hibám, nem találtam meg a helyes játékot, próbáltam széthúzni a csapatot, de nem jött össze. Nagyon csalódott vagyok, főleg magam miatt, elveszítettük ezt a mérkőzést, szomorú vagyok, sajnálom.

Cikkajánló

Július 22-ig hosszabbíthatók meg a tavalyi bérletek

Hétfő délután is nyitva tart kézilabda-szakosztályunk jegypénztára a Kismartoni úton.

Két hazai mérkőzéssel kezdjük a Bajnokok Ligája-szezont

Az EHF nyilvánosságra hozta a mérkőzések sorrendjét a női kézilabda BL-ben, a dán Nykobing ellen rajtolunk.

Hat játékosunk utazhat Párizsba a női válogatottal

Bordás, Böde-Bíró, Janurik, Klujber, Márton és Simon a női kézisek olimpiára utazó keretében.

Kezdődik a kézilabdabérletek értékesítése!

Biztosítsa be helyét a kézilabda-mérkőzéseken, váltson bérletet és élvezze az előnyöket.

Kisorsolták a 2024/2025-ös idény BL-csoportjait

Megkapta csoportellenfeleit női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája következő idényére.

Simon Petra szinte az érettségiről ment a válogatotthoz

Fiatal irányítónknak három napja volt az érettségi vége és az olimpiai felkészülés kezdete között.

Az első kalapból várjuk a csütörtöki BL-sorsolást

Csütörtökön este sorsolják a 2024/2025-ös Bajnokok Ligája-kiírás csoportjait.

Négy játékosunk lehet posztján a legjobb az EHF-nél

A szurkolók is szavazhatnak a legjobbakra, a versenyben Bölk, Cvijics, Lekics és Malestein is érdekelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin