2024. október 2.
Döcögött a játék, de így is két pontot szereztünk
Szűk negyvenöt percen keresztül szorosan alakult a dunaújvárosi mérkőzésünk, de a végül öttel nyertünk.

Dunaújvárosi bajnokival folytatta az idényt a válogatott szünet után női kézilabdacsapatunk, és az első játékrészben finoman szólva is látszott a mieinken, hogy az előző héten megszakadt a klubnál folyó munka. Eleve át kellett alakítani valamelyest a csapatot, miután Tomori Zsuzsanna és Orlane Kanor is betegséggel bajlódott, Szöllősi-Zácsik Szandrát pedig hetek óta tartó hátfájdalma miatt nem nevezhette a keretbe Allan Heine, de például Papp Dorka is a kezdőben kapott helyet. A három forduló után még pont nélkül álló hazaiak lassították a játékot, mi pedig sajnos átvettük a tempót, és hiába vezettünk már hárommal a nyolcadik percben (3-6), látszott, hogy nem a megszokott fordulatszámon pörögnek a lábak.

Ki is használta ezt az Újváros, igaz, zsinórban lőtt három góljára ugyanennyivel válaszoltunk, de a következő szűk tíz perces periódust 9-4-re elveszítettük, vagyis hátrányba kerültünk (15-13). Higgadtan figyelte mindezt vezetőedzőnk, sokáig kivárt az időkéréssel, amikor viszont magához hívta a csapatot, sikerült változtatni a játékon. Hármat lőttünk zsinórban az egyperces szünet után, és végül a szünetre is egygólos előnyben mehettünk (15-16).

Azt reméltük, hogy a tizenöt perc alatt vezetőedzőnk rendezi a sorokat, de a fordulás után se jött meg a várt előrelépés, támadásban szép megoldásokat láthattunk Darja Dmitrijevától és Emily Bölktől is, hátul ugyanakkor bántóan könnyen kaptunk gólokat. Vezettünk, de a hazaiak csak nem szakadtak le, hárommal például csak a negyvennegyedik percben tudtunk újra ellépni (21-24). A következő percekben Böde-Bíró Blanka is fogott néhány labdát, valamint végre nagy iramban hoztuk a labdát, s ennek meg is lett az eredménye. Valerija Maszlova parádésan váltogatta a sarkokat, két orosz klasszisunk kiemelkedőt nyújtott a második játékrészben, vezérletükkel az utolsó tíz perchez érve megnyugtatóvá vált az előny (23-30).

Megnyertük a találkozót, és ez számít igazán, de az biztos, hogy a hétvégi Bajnokok Ligája-mérkőzésen ennél jobb teljesítményre lesz szükség a százszázalékos mérleg megőrzéséhez. Folytatás tehát szombaton, hazai pályán, a besztercei CS Gloria 2018 BN ellen - jegyet vásárolni elővételben a szokott felületen, a meccsjegy.fradi.hu-n lehet.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
4. forduló

DKKA - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-37 (15-16)
Helyszín: Városi Sportcsarnok, Dunaújváros
Időpont: 2024. október 2. 19 óra
Játékvezetők: Kovács Tibor, Mándli Balázs
Gólszerzők: Kpodar 5 (4), Agócs 4, Gerháth 4, Kellermann 4, Szalai 3, Paróczy 3, Arany 3, Luchies 2, Somionka 2, Török 1, Borgyos 1, ill. Maszlova 9, Dmitrijeva 5, Cvijics 5, Bölk 4, Malestein 4 (3), Klujber 4, Lekics 2, Bordás 1, Simon 1, Hársfalvi 1, Papp 1.

Cikkajánló

Dunaújvárosba utaznak szerdán női kézilabdázóink

Veretlen együttesünk a még pont nélkül álló DKKA otthonában szeretné folytatni a kiváló sorozatot.

Hullámzó meccsen kilenc góllal vertük Romániát

A női kézilabda-válogatott Románia elleni felkészülési mérkőzéssel zárta a heti összetartást.

Glauser: „Szeretem, hogy ilyen őrültek a szurkolók!”

Női kéziseink klasszis francia kapusa arról is beszélt, hogy miben változtatta meg kislánya születése.

Kiváló védekezéssel győztünk Norvégiában!

Ragyogó kezdés után a mérkőzés közepén visszaesett együttesünk, de végül magabiztosan nyert ismét a BL-ben.

Az idény eddigi legnagyobb kihívása előtt állunk

Női kézilabdázóink Norvégiában lépnek pályára vasárnap az előző idény Európa-liga-győztese ellen.

Allan Heine: Ma a győzelem volt a legjobb

Vezetőedzőnk mellett Bordás Réka, míg a vendégek részéről Rácz Sándor és Klara Schlegel mondott véleményt.

Hoztuk a kötelezőt a hétközi bajnokin

Messze volt legjobbjától női kézilabdacsapatunk, de így is legyőzte nyolc góllal a Békéscsabát.

A lilák ellen folytatnánk a sorozatot a Népligetben

Női kézilabdacsapatunk szerdán este, a Békéscsaba ellen is megőrizné százszázalékos mérlegét.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin